detector.media
06.09.2011 17:30
Томенко з Шевченком знову хочуть обмежити рекламу пива

Народні депутати Микола Томенко та Андрій Шевченко знову ініціюють обмеження реклами пива. Відповідний законопроект № 9099 про внесення змін до статті 22 Закону України «Про рекламу» (щодо реклами алкогольних напоїв та пива), який поширює на рекламу й спонсорство пива та пивних торгівельних марок ті ж обмеження, що й на рекламу алкоголю, вони зареєстрували 5 вересня.

 

На телебаченні вони пропонують дозволити пивну й алкогольну рекламу лише з 24:00 до 6:00 (зараз пивна реклама йде без обмежень, алкогольна - з 23:00 до 6:00), а також заборонити спонсорування програм алкогольними торгівельними марками.

 

Зокрема, депутати пропонують, щоб реклама алкогольних напоїв, пива та/або напоїв, що виготовляються на його основі, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, пиво та/або напої, що виготовляються на його основі заборонялася:

- на радіо та телебаченні з 6 до 24 години;

- на перших і останніх сторінках газет, на обкладинках журналів та інших видань, в усіх виданнях для дітей та юнацтва, у тому числі на сторінках для дітей та юнацтва усіх друкованих видань;

- в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань);

- засобами внутрішньої реклами;

- за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів алкогольних напоїв);

- на зовнішніх та внутрішніх поверхнях транспортних засобів загального користування та метрополітену;

- засобами зовнішньої реклами.

 

Пропонують також заборонити спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів та послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби або алкогольні напої, однак дозволити спонсорування концертних та спортивних заходів з використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускається пиво та/або напої, що виготовляються на його основі.

 

Попередній аналогічний законопроект Миколи Томенка й Андрія Шевченка щодо обмеження реклами пива Верховна Рада відправила на доопрацювання в грудні 2010 року. Улітку 2011 року Микола Томенко висловив сподівання, що з вересня парламент повернеться до теми обмеження реклами пива на телебаченні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY