Громадськість закликає депутатів якнайшвидше обмежити рекламу пива

16 Лютого 2011
4030
16 Лютого 2011
10:07

Громадськість закликає депутатів якнайшвидше обмежити рекламу пива

4030
Громадськість закликає депутатів якнайшвидше обмежити рекламу пива

Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва» закликає повторно внести законопроект про обмеження реклами пива і в найкоротші терміни його ухвалити.

 

Головний координатор кампанії Віталій Черняховський у відкритому зверненні до депутатів підкреслює, що в рекламі замовчуються шкідливі наслідки вживання алкоголю та зростаюча статистика злочинів та нещасних випадків, тому затягування з прийняттям закону - злочин проти українців.

 

Нагадаємо, Верховна Рада 22 грудня не підтримала в першому читанні законопроект № 1014-2 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива)» і відправила його на доопрацювання. За підтримку законопроекту в першому читанні проголосували лише 47 народних депутатів, за відправлення на доопрацювання - 237.

 

Законопроект № 1014-2 «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами алкогольних напоїв та пива)» зареєстрували 23 квітня 2008 року народні депутати Микола Томенко й Андрій Шевченко.

 

Документ пропонує поширити порядок реклами алкогольних напоїв також на пиво та напої, що виготовляються на його основі, збільшивши часове обмеження такої реклами на телебаченні та радіо з 6:00 до 24:00 (а не 23:00). Також він пропонує заборонити алкогольне спонсорство, дозволивши лише спонсорування концертних і спортивних заходів пивними брендами.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4030
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду