Томенко хоче восени замінити пряму телерекламу пива на брендову

18 Липня 2011
5789
18 Липня 2011
10:52

Томенко хоче восени замінити пряму телерекламу пива на брендову

5789
Томенко хоче восени замінити пряму телерекламу пива на брендову

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко сподівається, що з вересня парламент повернеться до теми обмеження реклами пива на телебаченні. «Ми готові повернутися до цієї теми, звичайно, за умови, якщо уряд підтримає наш законопроект», - зазначив Томенко, повідомляє УНІАН.

 

Він нагадав, що вже понад рік в Україні діє закон, яким обмежується вживання і продаж пива та слабоалкогольних напоїв. Водночас Томенко вважає, що українське законодавство потрібно вдосконалювати і в частині обмеження реклами пива, зокрема, заборонити його пряму рекламу і переходити на брендову. Він відзначив, що такий підхід буде свідчити і про запозичення європейського досвіду.

 

Томенко підтримав міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка, який нещодавно висловився за заборону реклами пива. Віце-спікер нагадав, що в грудні Верховна Рада направила на доопрацювання законопроект про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо реклами алкогольних напоїв і пива), поданий Миколою Томенком і Андрієм Шевченком, яким пропонується заборонити пряму рекламу алкогольних напоїв і пива на радіо і телебаченні до 24 годин, а також заборонити спонсорство теле-, радіопрограм, театрально-концертних, спортивних та інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби і алкогольні напої (при спонсорстві концертних і спортивних заходів дозволяється використовувати тільки торгові бренди пивних компаній).

 

Томенко зауважив, що за словами депутатів більшості, законопроект не був підтриманий парламентом, саме на вимогу уряду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду