Українська служба Бі-бі-сі припиняє радіомовлення

26 Січня 2011
8839
26 Січня 2011
14:14

Українська служба Бі-бі-сі припиняє радіомовлення

8839
Українська служба Бі-бі-сі припиняє радіомовлення

Українська служба Бі-бі-сі закриває своє радіомовлення. Надалі працюватиме тільки веб-сайт «Бі-бі-сі Мій світ». Про це йдеться на сайті служби.

 

Як уже повідомляла ТК, протягом наступних трьох років у Всесвітній службі Бі-бі-сі відбудеться скорочення 650 із 2400 робочих місць. Будуть повністю закриті п'ять мовних служб, а ще сім, серед них і українська, припинять радіомовлення і залишаться тільки в інтернеті.

 

Окрім української, ця доля спіткає азербайджанську, російську (за винятком деяких програм, які надалі транслюватимуться тільки в інтернеті), іспанськомовну для Куби, в'єтнамську, китайську та турецьку служби. Загальні втрати аудиторії Бі-бі-сі за рахунок припинення діяльності низки мовних служб оцінюються в 30 мільйонів слухачів.

 

Британська телерадіомовна корпорація заявила, що звільнення на Всесвітній службі стали результатом скорочення урядового гранту, який уряд виділяє для зарубіжного мовлення. «Ми повинні скоротити витрати у зв'язку зі зменшенням розміру гранту, який надає Міністерство закордонних справ Великої Британії, - каже голова Всесвітньої служби Бі-Бі-Сі Пітер Горрокс. - І нам необхідно зосередити зусилля на тих мовних службах, у яких є найбільша потреба і які чинять найбільший вплив».

 

Проте профспілки називають скорочення «жорстокими» і планують у середу провести акцію протесту біля Буш-хауса в Лондоні - будинку, де працює Всесвітня служба Бі-Бі-Сі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8839
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4844 дн. тому
А потім Європа дивується - чому це її в Україні не чують...
VP
4844 дн. тому
Дуже шкода. Це були мої улюблені новини і вони якісно відрізнялись від купи сміття в новинах комерційних мовників і тим паче від вкрай непрофесійних і розбалансованих вечірніх новин Ери. Тепер останню можна сміливо видаляти зі списку радіостанцій.
s_brun
4844 дн. тому
Дуже шкода! Поменшало іще на одне джерело вільної інформації.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду