detector.media
26.01.2011 14:14
Українська служба Бі-бі-сі припиняє радіомовлення
Українська служба Бі-бі-сі припиняє радіомовлення

Українська служба Бі-бі-сі закриває своє радіомовлення. Надалі працюватиме тільки веб-сайт «Бі-бі-сі Мій світ». Про це йдеться на сайті служби.

 

Як уже повідомляла ТК, протягом наступних трьох років у Всесвітній службі Бі-бі-сі відбудеться скорочення 650 із 2400 робочих місць. Будуть повністю закриті п'ять мовних служб, а ще сім, серед них і українська, припинять радіомовлення і залишаться тільки в інтернеті.

 

Окрім української, ця доля спіткає азербайджанську, російську (за винятком деяких програм, які надалі транслюватимуться тільки в інтернеті), іспанськомовну для Куби, в'єтнамську, китайську та турецьку служби. Загальні втрати аудиторії Бі-бі-сі за рахунок припинення діяльності низки мовних служб оцінюються в 30 мільйонів слухачів.

 

Британська телерадіомовна корпорація заявила, що звільнення на Всесвітній службі стали результатом скорочення урядового гранту, який уряд виділяє для зарубіжного мовлення. «Ми повинні скоротити витрати у зв'язку зі зменшенням розміру гранту, який надає Міністерство закордонних справ Великої Британії, - каже голова Всесвітньої служби Бі-Бі-Сі Пітер Горрокс. - І нам необхідно зосередити зусилля на тих мовних службах, у яких є найбільша потреба і які чинять найбільший вплив».

 

Проте профспілки називають скорочення «жорстокими» і планують у середу провести акцію протесту біля Буш-хауса в Лондоні - будинку, де працює Всесвітня служба Бі-Бі-Сі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY