detector.media
14.12.2010 19:31
Черговий обшуканий «Беркутом» – головний редактор «Корреспондента» Віталій Сич

13 грудня бійці «Беркуту» перевірили документи і обшукали також головного редактора журналу «Корреспондент» Віталія Сича. Про це він пише 14 грудня у своєму блозі.

 

«Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, прямо біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини у нас на парковці. Під'їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось в цей момент замовляю», - розповів Сич.

 

«Оскільки я нічого не порушував, чинити опір я не став. Показав водійське посвідчення. І сказав, що журналіст, працюю прямо тут поруч. Якщо хочете, можемо зайти, буквально 50 метрів, покажу посвідчення», - пише журналіст.

 

Потім беркутівці обшукали Віталія Сича.

 

«Зацікавили гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовільнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп. Попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. Тут ми заперечили, що без власниці відкривати машину не варто. Власниця - моя сестра, вона працює у нас в компанії», - уточнив журналіст.

 

Власниця спустилася, відкрила машину, «беркутівці» перевірили багажник і бардачок. Лише після цього журналіста відпустили.

 

«На сайті "Беркуту" написано, що це підрозділ спеціального призначення. В чому це призначення, я тепер геть не розумію. Так само, як і те, чи можуть міліціонери без причини обшукувати на вулиці звичайних людей» - пише Сич.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментарі щодо деталей інциденту з Віталієм Сичем та правомірності дій працівників «Беркуту»

 

Як повідомляла ТК, 13 грудня «Беркут» затримав телеведучого і журналіста Мустафу Найєма.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY