НТКУ прикро, що ток-шоу за участі Тимошенко і Герман не відбулося (ОНОВЛЕНО)

25 Квітня 2010
22319
25 Квітня 2010
20:50

НТКУ прикро, що ток-шоу за участі Тимошенко і Герман не відбулося (ОНОВЛЕНО)

22319
НТКУ прикро, що ток-шоу за участі Тимошенко і Герман не відбулося (ОНОВЛЕНО)

Національна телекомпанія України висловлює свій жаль через скасований ефір програми «Точка зору», в якій мали взяти участь заступник глави адміністрації Президента України Ганна Герман та екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Про це йдеться у прес-релізі НТКУ.

 

«Для того щоб не порушувати принцип збалансованості у поданні інформаційної картини дня, ми були змушені відмовити в наданні ефіру Ганні Герман через офіційну відмову Юлії Тимошенко від участі в програмі», - йдеться у зверненні.

 

У коментарях ТК ведучий програми Юрій Громницький закликав політиків до коректності і збалансованості:  

 

«Я закликаю всі політичні сили припинити маніпуляції довкола ток-шоу програми "Точка зору". Я звертаюся до Юлії Тимошенко, яка назвала спробу нормальної і відкритої дискусії провокацією. Блок Юлії Тимошенко, як і його керівники, як і інші депутати, чудово знають, що протягом багатьох років, коли БЮТ перебував в опозиції, "Точка зору" була тієї платформою, на якій опозиція мала можливість збалансовано, чітко і спокійно донести свою позицію суспільству. Тому маніпулятивні технології не мають мати місце в цьому випадку».

 

Юрій Громницький наголосив на необхідності «зберегти програму "Точка зору" як джерело надійної, збалансованої і незалежної інформації для українського суспільства».

 

Зокрема, пан Громницький спростував коментар Марини Сороки для «Української правди»  щодо того, що Ганна Герман була у студії: «В студії її не було». За версією Ганни Герман, вона приїхала до телецентру для участі у програмі, але змушена була повернутися: «Бенкендорф вийшов з квітами, привітав мене з днем народження і сказав, що не може мені сьогодні представити ефір, тому що не прийшла Тимошенко. Я повернулася і пішла».

 

Саме з причини її відсутності, зазначає ведучий, він не міг надати ефір для виступу Олега Ляшка:

 

«Оскільки "Точка зору" має репутацію збалансованої незалежної програми, я пояснив Олегу Ляшку, що якби в студії була Ганна Герман, я би виконав свою суспільну роль, журналіста, який представляє державний канал. І відповідно мав би можливість заявити про позицію опозиції, відповідно скептично поставитись до заяв влади. Я не міг би виступити адвокатом влади, надавши ефір виключно Олегу Ляшку».

 

Щодо сьогоднішньої програми, в якій політологи Володимир Фесенко та Андрій Єрмолаєв висловилися стосовно доцільності перебування Чорноморського флоту у Криму, пан Громницький підтвердив: в ефір вийшов запис ток-шоу і сказав, що вже не пам'ятає докладно подробиць дискусії.

 

Відповідаючи на запитання ТК, чому під час обговорення не йшлося про такі важливі аспекти, як суверенітет держави чи політична ситуація у Криму, пан Громницький зазначив:

 

«Я вважаю, ток-шоу за участі політологів є свідченням того, що в"Точці зору"  представлено  різні думки і різні позиції - як і політологів, так і фахівців. На жаль, хронометраж програми складає лише 30 хвилин, це не ті довгі шоу, які виходять на інших каналах і часто дуже є заангажованими. Тому ми зосередились саме на тих позиціях, які з моєї точки зору, як ведучого,  були цікавими».

 

«Жодної упередженості чи якоїсь заангажованості в цьому не було, не шукайте в діях програми теорії змови», - сказав пан Громницький.

 

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, участь у програмі «Точка зору» на Першому національному взяли керівник Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко та політолог і президент Центру соціальних досліджень «Софія» та директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв

 

Раніше прес-служба Першого національного повідомила, що до участі в ток-шоу запрошено Ганну Герман та Юлію Тимошенко. Однак прес-секретар лідера БЮТ Марина Сорока цю інформацію назвала провокацією. Вона зазначила, що відразу після запрошення відповіла, що замість пані Тимошенко до студії готовий прийти депутат Олег Ляшко. Хоча він прибув до студії і готувався до дискусії, протягом останньої години перед початком ефіру тему програми змінили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22319
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 761
07.05.2010 14:42
Отар Довженко
32 821
26.04.2010 14:49
Отар Довженко
80 867
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5112 дн. тому
2просто: Вона не отвечает за своих неуравновешенный педофилов и остальных мудаков. Вона им не мать, не сестра и не жена. судите их и спрашивайте с них, чего вы от нее хотите, вона их не прячет - берите сажайте пажалста
atos
5112 дн. тому
Вот кого боится эта проходимка. Прислала ТРИЖДЫ СУДИМОГО CENSORED вместо себя. А как она збежала от Савика Шустера? Она совершенно не умеет слушать оппонента. Когда ей кто говорит неприятные вещи ,она перекладывает или перелистывает какие либо бумажки. Делает вид,что ей это не интересео,а сама краснеет ,появляются пятна на лице,дрожат руки--явная патология неуравновешенного человека. "Все пропало"--ЭТО ТОЧНО!!
svitanki
5112 дн. тому
НТКУ прикро. Ви просто не уявляєте як прикро глядачам!
kunktator
5112 дн. тому
В США президент, как фигура марионеточная, и тот в ток-шоу не часто участвует. Политики должны работать, и если ток-шоу - это средство донесения до электората смысла управленческих решений, то страна существовать долго не будет. Если бы у сложных вопросов были простые ответы, то политики не были бы нужны. Но если нужна видимость демократии, то не надо журналистам надувать щеки, тем более мнить из себя четвёртую власть. Писать, говорить на темы, в которых журналист, телеведущий разбирается не больше, чем участник ВОВ в настройке сервера домена, у нас правило. Проститутка и то моральнее украинских журналистов.
ГБ смотрит в корень
5112 дн. тому
За время руководства Бенкендорфом в НТКУ были приглашены в студии УТ-1 несколько десятков женщин. Интересовался ли Бенкендорф днями рождений приглашенных дам? Вручал ли цветы каждой имениннице? Ответ - НЕТ! В НТКУ работают сотни женщин. За время Бенкендорфа прошли у многих дни рождений. Вручал ли Бенкендорф дамам своего теле аведения букеты цветов? Ответ: НЕТ! Не старайтесь отбеливать CENSORED. Мог бы поблагадарить даму за свое новое рабочее место не так публично. Эта дама - извините за преувеличение - вполне достойна своего тщедушного поклонника.
Liza
5112 дн. тому
Юля правильно сделала, что отказалась! Кто такая Герман? Что она хорошего сделала для страны?Не встречала ни одного человека, который сказал бы о ней хоть что-то хорошее. Банкендорф и компания хотели очередной раз прогнуться и этим эфиром хотели уравнять эту черноротую дуру Герман и Тимошенко, которой на выборах отдали предпочтение почти половина ее жителей. Не по Тришке кафтан! Герман - на мыло!
777
5112 дн. тому
Шановний Г.Б. Про всяк випадок, якщо новини не читаєте... У Герман був день народження, тому їй подарували квіти. Чи у вас не прийнято вітати з цим святом?
просто
5112 дн. тому
Просто Тимошенко испугалась, что ей зададут вопросы по поводу педофилов и убийц из ее блока (а это правда) и по поводу бюджета целой страны, который не понятно куда делся во время ее премьерства. Эти вопросы ей задают в прокуратуре, но за закрытой дверью и она боится их выносить на публику. А Герман бы эти вопросы задала, не постеснялась. Вот Тимошенко и послала клоуна-Ляшко, чтобы народ просто посмеялся. А Бенкендорф этот хреновый эфир запретил. Все правильно. А вы, господа, прежде чем обвинять в холуйстве Бенкендорфа и Громницкого перестаньте быть холуями Тимошенко.
Г.Б.
5112 дн. тому
Мене просто обурюють такі CENSORED як Бенкендорф і Громницький.)) Шановний дописувач! Цілком з вами згодний, що Банкендорфман і Грамницький CENSORED. До того ж банкендофман рідкісний холуйчик. Цей худорлявий CENSORED за час керівництва в НТКУ не зустрічав квітами жодну запрошену на УТ-1 жінку. З букетом червоних трооянд CENSORED вичікував біля входу в комплекс лише Герман. Цей CENSORED знає, як лизати хазяйську руку. Була б Герман справді дамою шляхетною, то жбурнула б цей віник песику під ноги. Нормальна жінка CENSORED квіти приймає лише від справжніх чоловіків CENSORED
rider
5112 дн. тому
Мене просто обурюють такі CENSORED як Бенкендорф і Громницький. Нехай колишнього, але голову уряду країни, кандидата в президенти, яка взяла на виборах 42 відотки глосів громадян держави, поставити поруч з якоюсь чорноротою неліквідкою- це свідчення невігластва і природженого дебілізму всяких там бенкендорфів і арфушів. І вони, з куриними мізками, вирішили "розвести" політика такого рангу, як Тимошенко? І мало того, в таких дописах, як цей, ще й намагаються з хорошою міною на обличчі ось там варнякати. Хлопці, бенкендорфи, арфуші, громницькі, займайтесь примітивними шоу типу БУМу і не CENSORED, бо навіть це вам погано вдається.
5454
5112 дн. тому
Женская зависть - страшная сила. И Герман, и Богословскую просто перекашивает, что Тимошенко красивее и популярнее, чем эти курицы общипанные
Тоже психолог
5112 дн. тому
Герман-женщине не дают покоя лавры Тимошенко-женщины.Почувствуйте разницу!И правильно ЮВТ отказалась.Герман кто такая,чтобы с екс-премьер-министром и екс- кандидатом в президенты общаться в эфире?
психолог
5112 дн. тому
Чомусь коли запрошували Януковича, а приходила Герман, передачу через це не скасовували. І чому це Герман може в ефірі брати участь лише з Тимошенко, а з Ляшком вже не може? Що думку опозиції можна слухати лише з вуст Тимошенко? Обидва були в призначений час, принаймні, біля студії, а ефір відмінили. Не подобається також апеляція до того, що "з моєї точки зору як ведучого було цікаво". Так програма "точка зору" перетвориться на "точка зору громницького", адже не все те, що цікавить різних людей може цікавити одну особу.
micka
5113 дн. тому
да не работает он пресс-секретарем. просто фактически, когда ут1 подчинили кабмину - они все там превратились в пресс-секретарей, которые в принципе не могут иметь собственного мнения
Ефег
5113 дн. тому
Стоп ! А как этот Громницкий работая пресс-секретарем в правительстве вообще может вести ток-шоу на УТ???????
micka
5113 дн. тому
"це не ті довгі шоу, які виходять на інших каналах і часто дуже є заангажованими". нарешті велику політику кисельова офіційно (устами кабмінівського речника, бо журналістами найняті державою піарники принципово не можуть бути - не нонсенс) визнали заангажованою, а будучи у власності сбу, ніяких сумнівів про те, хто заангажував, не виникає.
micka
5113 дн. тому
якщо пан громницький не розуміє, що принцип збалансованості вимагає запрошувати обаму і путіна, а не обаму і директора радгоспу "Роги і копита", то нехай запхає свій диплом журналіста бенкендорфу в одне місце.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду