detector.media
25.04.2010 20:50
НТКУ прикро, що ток-шоу за участі Тимошенко і Герман не відбулося (ОНОВЛЕНО)

Національна телекомпанія України висловлює свій жаль через скасований ефір програми «Точка зору», в якій мали взяти участь заступник глави адміністрації Президента України Ганна Герман та екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Про це йдеться у прес-релізі НТКУ.

 

«Для того щоб не порушувати принцип збалансованості у поданні інформаційної картини дня, ми були змушені відмовити в наданні ефіру Ганні Герман через офіційну відмову Юлії Тимошенко від участі в програмі», - йдеться у зверненні.

 

У коментарях ТК ведучий програми Юрій Громницький закликав політиків до коректності і збалансованості:  

 

«Я закликаю всі політичні сили припинити маніпуляції довкола ток-шоу програми "Точка зору". Я звертаюся до Юлії Тимошенко, яка назвала спробу нормальної і відкритої дискусії провокацією. Блок Юлії Тимошенко, як і його керівники, як і інші депутати, чудово знають, що протягом багатьох років, коли БЮТ перебував в опозиції, "Точка зору" була тієї платформою, на якій опозиція мала можливість збалансовано, чітко і спокійно донести свою позицію суспільству. Тому маніпулятивні технології не мають мати місце в цьому випадку».

 

Юрій Громницький наголосив на необхідності «зберегти програму "Точка зору" як джерело надійної, збалансованої і незалежної інформації для українського суспільства».

 

Зокрема, пан Громницький спростував коментар Марини Сороки для «Української правди»  щодо того, що Ганна Герман була у студії: «В студії її не було». За версією Ганни Герман, вона приїхала до телецентру для участі у програмі, але змушена була повернутися: «Бенкендорф вийшов з квітами, привітав мене з днем народження і сказав, що не може мені сьогодні представити ефір, тому що не прийшла Тимошенко. Я повернулася і пішла».

 

Саме з причини її відсутності, зазначає ведучий, він не міг надати ефір для виступу Олега Ляшка:

 

«Оскільки "Точка зору" має репутацію збалансованої незалежної програми, я пояснив Олегу Ляшку, що якби в студії була Ганна Герман, я би виконав свою суспільну роль, журналіста, який представляє державний канал. І відповідно мав би можливість заявити про позицію опозиції, відповідно скептично поставитись до заяв влади. Я не міг би виступити адвокатом влади, надавши ефір виключно Олегу Ляшку».

 

Щодо сьогоднішньої програми, в якій політологи Володимир Фесенко та Андрій Єрмолаєв висловилися стосовно доцільності перебування Чорноморського флоту у Криму, пан Громницький підтвердив: в ефір вийшов запис ток-шоу і сказав, що вже не пам'ятає докладно подробиць дискусії.

 

Відповідаючи на запитання ТК, чому під час обговорення не йшлося про такі важливі аспекти, як суверенітет держави чи політична ситуація у Криму, пан Громницький зазначив:

 

«Я вважаю, ток-шоу за участі політологів є свідченням того, що в"Точці зору"  представлено  різні думки і різні позиції - як і політологів, так і фахівців. На жаль, хронометраж програми складає лише 30 хвилин, це не ті довгі шоу, які виходять на інших каналах і часто дуже є заангажованими. Тому ми зосередились саме на тих позиціях, які з моєї точки зору, як ведучого,  були цікавими».

 

«Жодної упередженості чи якоїсь заангажованості в цьому не було, не шукайте в діях програми теорії змови», - сказав пан Громницький.

 

Нагадаємо, сьогодні, 25 квітня, участь у програмі «Точка зору» на Першому національному взяли керівник Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко та політолог і президент Центру соціальних досліджень «Софія» та директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв

 

Раніше прес-служба Першого національного повідомила, що до участі в ток-шоу запрошено Ганну Герман та Юлію Тимошенко. Однак прес-секретар лідера БЮТ Марина Сорока цю інформацію назвала провокацією. Вона зазначила, що відразу після запрошення відповіла, що замість пані Тимошенко до студії готовий прийти депутат Олег Ляшко. Хоча він прибув до студії і готувався до дискусії, протягом останньої години перед початком ефіру тему програми змінили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY