Вінницькі журналісти вимагають у ТОВ «Медіа Дім РІА» виплатити борги по зарплаті

10 Вересня 2009
27227
10 Вересня 2009
11:05

Вінницькі журналісти вимагають у ТОВ «Медіа Дім РІА» виплатити борги по зарплаті

27227
Вінницькі журналісти вимагають у ТОВ «Медіа Дім РІА» виплатити борги по зарплаті

Вінницькі журналісти Олена Шмигельська та Катерина Баркалова звернулися до прокуратури з вимогою примусити їхнього роботодавця ТОВ «Медіа Дім РІА» виплатити  борги по зарплаті, а також пеню за прострочені виплати. Про це повідомляє прес-служба Київської незалежної медіа-профспілки.

 

Головного редактора видань «20 хвилин» і «РІА» Олену Шмигельську та випускового редактора Катерину Баркалову звільнили без попередження за тридцять днів, як того вимагає корпоративна угода. При цьому керівництво ТОВ «Медіа Дім РІА» відмовляється виплатити заборгованість по зарплаті. «Авторки заяви до прокуратури твердять, що траплялися випадки, коли їхні підписи під актами виконаних  робіт підроблялися невідомими особами», – пише прес-служба КНМП.

 

Крім того Олена Шмигельська наразі не може отримувати виплати від Фонду соціального страхування, котрі їй належать як особі, яка отримала травму під час виконання службових обов'язків. Олена під час службового відрядження потрапила в автомобільну аварію, отримала важкі тілесні ушкодження (закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку середнього ступеня, рвані рани голови, що призвели до ампутації правої вушної раковини, осколковий закритий перелом лівого плеча, розрив згинальних сухожилків 3 та 4 пальців лівої руки, рвані рани обох рук).

 

«Київська незалежна медіа-профспілка зверталася із запитом у цій справі до президента ТОВ "Медіа Дім РІА" Олександра Човгана, але відповіді у відведені законом строки не отримала», – йдеться у заяві профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27227
Читайте також
Коментарі
128
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
eugene
5328 дн. тому
Саме тому я можу оцініти те, що відбувається - збоку, незаанґажовано і спробувати бути об'єктивним.
один из
5328 дн. тому
сразу видно что eugene в Виннице не работал
eugene
5328 дн. тому
Про смаки не сперечаються.
один из
5328 дн. тому
Корчевая - милая жиночка! не смешите мои подковы.
eugene
5328 дн. тому
Можна працювати на благо корпорації, а можна - особисто служити Олександру Човгану. У першому випадку вас поважатимуть, а в другому - ставитимуться, як до прислужника. Бути службовцем, чи слугою - особистий вибір кожного. Алла Корчева, хоча й служила президентові, все одно залишається милою жіночкою. Якщо й Олег служитиме, все одно він залишиться хорошим фахівцем та поліглотом із європейською освітою.
один из
5328 дн. тому
eugene! Если ты был главредом, то знаешь, что Корчевая пляшет под дудку Човгана. И Горобец плясать будет
eugene
5329 дн. тому
Дуже шкода, але РІА тепер - це імперія, яка втрачає колонії: Луцьк, Львів, Миколаїв. На черзі - Хмельницький і, можливо, Тернопіль. І хоча Олег Горобець - дуже освічений і талановитий хлопчина, він цьому зарадити, мабуть, не зможе. Я також належу до когорти колишніх головних редакторів РІА. І вдячний корпорації. Ті знання, які я - надурняк - отримав там, - тепер успішно застосовую в інших медіа. Стосовно ставлення пана Човгана до працівників, можу сказати лише одне: ніхто не дбатиме про вашу гадність замість вас. У моїй присутності Олександр Юрієвич ніколи не лаявся, зі мною розмовляв (можливо, хтось здивується) винятково українською. Коли мене перестала влаштовувати ситуація в РІА, я звільнився. І зарплату виплатили мені повністю. Бо була вона у мене - як у приватного підприємця - тільки "білою". Загалом особисто пан Човган зарплатою працівників не займається. Для цього є найманий директор - регіональний видавець. Якщо у нього є відповідальність перед працівниками і голова на плечах, боргів по зарплаті не буде.
tata73
5329 дн. тому
реальний пацан, журналістська солідарність - це як ? Як в медицині - зарізали хворого, прикриєм колегу? Я не плачу, не плакала, і палкати не збираюсь. А кого там коли і за що попросили з корпорації - вам видніше, ви ж там працювали чи працюєте. Найкращу оцінку роботі журналіста дають читачі, а не такі як ви. і правила етики і моралі ще ніхто не відміняв! Можливо, я написала неправду про те, як корпорація поступила із Шмігельською? Як би діяли Ви, такий порядний і геніальний? Висновок дуже простий для неупередженої людини.
один из
5331 дн. тому
когда ШОУ РИА народ в этом году об... начал, ни одного коммента людского не оставили. А на каждом углу крича что несут людям правду... для начала пусть научатся правду про себя слушать и читать
Турчанинов
5331 дн. тому
Я смотрю,что тему и посыл медиа профсоюза совсем зафлудили. Но спасибо Телекритике за саму возможность "доски позора", на которой можно высказать наболевшее о лучшей в мире корпорации или уже медиагруппе. А то на риавском сайте модераторы все мочат, а здесь читай не хочу. Ну а чего Човган хотел - "это интернет, детка, тут могут и нах... послать". тем боле по делу
плагиат
5331 дн. тому
Ну, уважаемая tata73, плагиатом не только в Казатине страдают. Вы думаете, Олег Княжич сам статьи кропает?
Реальний пацан
5331 дн. тому
tata73 бідне та ображене дитя. Без неї газета геть без професіоналів. Де послідовність, мадам? Плачете над "викинутими" з РІА журналістами, а тих , хто там працює і є справжніми, а точніше найкращими журналістами у Вінниці обливаєте брудом. Виникає запитання, що ж вас насправді хвилює, журналістська солідарність, чи те, що вас за бездарну роботу попросили з корпорації? Висновок дуже простий для неупередженої людини.
tata73
5331 дн. тому
а щодо Олени Шмігельської — це краща з кращих журналістів РІА, людина, що віддавала весь свій час і вміння корпорації, а коли у службовому відрядженні потрапила у страшну аварію — викинули як непотріб??? Якщо не страшно людського осуду, побійтесь Бога, пане Човган!!!
tata73
5331 дн. тому
Відношення до працівників у корпорації РІА давно відоме: жодного офіційного оформлення, ліві "копійчані" зарплати, ні лікарняних, ні відпускних. Звичайно, це призводить до "природнього" відбору — як у вінницьких газетах, так і в районних. Для прикладу, візьміть кілька номерів РІА-К. Там є суперстатті: "Солодкий цукор із держрезерву" слово в слово передертий із одного з чернівецьких сайтів(повний плагіат), чи "офігенний" своєю актуальністю матеріал про ротвейлера. http://kazatin.com/news/158001 Про який професыоналызм може йти мова, коли кращих викидають з газет як цуцикыв, а залишаються глухі і німі, тому й рівень - відповідний.
Офигеть
5333 дн. тому
Да не Човган я. Размечтались, что бы Човган опустился и весь этот бред опровергал. Так что зря вы так обрадовались. Не один Човган позно спать ложится. Хотя вряд ли я вас убедила, ведь вам так хочется что бы я была Човганом. Пока.
Koment
5333 дн. тому
Хотелось бы уточнить. На риа, насколько я знаю президент непоменялся, човган там им и остался, но вот что поменялось так это СЕО, тоесть, Генеральный директор, вместо корчевой им стал горобец. Или понятие президент и ген. директор одно и тоже?????
lilu
5334 дн. тому
reader , ви все вірно зрозуміли човган замість себе два дні тому поставив іншу людину
reader
5334 дн. тому
Не понял: в РИА ,что ли, начальство поменялось? Так , lilu?
lilu
5334 дн. тому
Офигеть,невже ти думаєш раз на місце президента корпорації поставив іншого то все зміниться , не думаю ти так нагадив що вже нічого не допоможе. Твоє рішення як завжди нерозумне і незважене хто повірить що Човган пішов з корпорації просто як завжи будеш робити пакості чужими руками. За свої вчинки потрібно відповідати а не тікати , а також визнавати помилки як роблять сильні люди , але ти ж до таких не відносишся твоя стратегія "голову в пісок". А сидіти по ночах на форумі і хвалити себе це все на що ти здатен?
koment
5334 дн. тому
Офигеть, судя по времени твоего коментария, можна сказать что ты любиш по ночам сидеть. А я знаю только одного человека-сову на риа, который может такие коменты писать. Так что, доброе время суток, ПРЕЗИДЕНТЕ. Никто не говорит что от безисходности, но были б альтернативы у работников, они б с радостью ушли. Что время от времени случаеться. Зарплату не задерживают - это факт, но вот всю ли отдают, это совсем иной вопрос. Но мне интересно еще одно: что дальше... ну обратились в прокуратуру, и..., есть ли результат, или это только искра, которая потухла??? и вообще где можно узнать больше подробность по этому делу. с ув. к журналистам, Комент
Офигеть
5335 дн. тому
Да я щас от смеха лопну читая сказки и версии Комента. Желаемое выдавать за действиительное иногда вредно. Если так будет продолжаться, то крыша окончательно поедет. Собачки лают, а караван идёт. Какая-то задержка с выплатой зарплат. Слушай, обиженная или обиженый на жизнь, ты о каком риа пишешь? Сколько знаю сотрудников РИА никто от безысходности там не работает, хотя в жизни по разному бывает. Хоть какая-то радость в жизни появилась в некоторых личностей. Мечтают о развале РИА, и даже пишут о свох мечтах. Главное не увлекаться, а то действительно крыша поедет.
koment
5335 дн. тому
А мне кажется что "Офигеть" ооочень давней закваски риавец, только у него дипозиты с зарплаты неснимают. Люди которые работают счас на риа или незнают куда податся после РИА, или уже пригрели место и просто получають дополнительные деньги (с вне или риа стало для них дополнительным зароботком). Но меня очень смущает тот факт, что часть работников еще незнают о этой ситуации с возвратом зарплат. Если подитожить все зарплаты по регионам то РИА должно своим служащим уже больше пол ляма денег. Как думаете они б смогли подключиться? Конечно большенство уже смирилось с этой утратой, но...
Koment
5335 дн. тому
А мне кажется что "Офигеть" ооочень давней закваски риавец, только у него дипозиты с зарплаты неснимают. Люди которые работают счас на риа или незнают куда податся после РИА, или уже пригрели место и просто получають дополнительные деньги (с вне или риа стало для них дополнительным зароботком). Но меня очень смущает тот факт, что часть работников еще незнают о этой ситуации с возвратом зарплат. Если подитожить все зарплаты по регионам то РИА должно своим служащим уже больше пол ляма денег. Как думаете они б смогли подключиться? Конечно большенство уже смирилось с этой утратой, но...
Комент
5335 дн. тому
А мне кажется что "Офигеть" ооочень давней закваски риавец, только у него дипозиты с зарплаты неснимают. Люди которые работают счас на риа или незнают куда податся после РИА, или уже пригрели место и просто получають дополнительные деньги (с вне или риа стало для них дополнительным зароботком). Но меня очень смущает тот факт, что часть работников еще незнают о этой ситуации с возвратом зарплат. Если подитожить все зарплаты по регионам то РИА должно своим служащим уже больше пол ляма денег. Как думаете они б смогли подключиться? Конечно большенство уже смирилось с этой утратой, но...
lilu
5335 дн. тому
гість під ніком Офигеть , чи може Човган? може досить собі хвалебні оди писати, це ж смішно, це вже не допоможе.
один из
5335 дн. тому
Ну да, увольняют всех. А на риа увольняют не только в кризис. Вопрос как увольняют. Можно по-людски, а Човган и К вытирают ноги - и нафиг
Офигеть
5335 дн. тому
Увольняют людей отовсюда, особенно в кризис. Если уволят меня, то сопли по Интернету размазывать не стану. Так что отчаянные домохозяйки, одни из, и вся другая братия, успокойтесь и живите радуясь. РИА всё-равно будет лучшей. Все благ.
один из
5335 дн. тому
Офигеть, ты видать на РИА недавно и еще не вкусил всех прелестей. а когда вкусишь и тебя ногой под зад за ненадобностью, тогда призадумаешься много о чем. НОРМАЛЬНЫЕ на риа долго не задерживаются.
Офигеть
5335 дн. тому
Домохозяйка, вы необъективны, злы и даже немножечко глупы. Вероятно тут сработала закономерность, когда ненависть затемняет рассудок. То что вы накатали о газете РИА и 20 хвилин не соответсвует действительности. Так сказать, вы желаемое выдали за действительное. Поволнуйтесь лучше о газете "Мисто" вот там действительно проблемка. Станьте сами лучше, а тогда обливайте всех грязью. А то решили себе заработать очков за счёт унижения других. А это некрасиво. Читая такие маразматические выпады с вашей стороны убеждаешься, что не зря таких людей как вы в своё время попросили из РИА. Самя успешна региональная медиа-корпорация как-то переживёт ваше озверение, а вот как думаете жить дальше вы, посредственности, у которых всегда виноват кто-то другой, но не он сам. С наилучшими пожеланиями выздоровления.
Домохозяйка
5336 дн. тому
"Там нужно переливание журналисткой крови, то есть новые журналисты. С того же РИА, которое никто не читает, с тех пор как домохозяйка оттуда ушла6:)" Амир, Вы явно не читали РИА а скорее просматривали ;) Давайте мы с Вами поступим, как с ребенком и закроем ладошкой все полосы с обьявлениями, а это как минимум 70% всей площади РИА (еще плюс реклама и того 90% мусора не касающегося журналистики). И что у нас выйдет пару статей где у кого то, что то "прорвало" или очередной "официоз" типа "исполком награждает" или "Спорт" написанный под бутылкой пива с очередного горя или радости: что есть хоть какие то новости о "Ниве"; или еще одна, очередная, неинтерестная (говняная) первая полоса под диктовку Човгана, сверстаная за 5 минут до полуночи, которая кроме него самого и его "братков" больше никому не интересна. О! А какже мы забыли о соцопросах трех человек кторые спасут пару сантиметров свободной площади, если рекламы не будет. Дааа, чуть не забыла о самой скушной полосе типа "Бизнес"а, которая скорее напоминает проверку сочинения в пятом классе и исправление в нем ошибок после того же Човгана - бла, бла, бла ("Вместо "бла" вставь умные слова" - это пример из жизни; цитата Човгана). Психолог, и о какой озлобленности Вы "глаголите", если вся газета это сплошной негатив "обеих сторон", всегда кто то чем то недоволен, в Вашем случае Вы не довольны "озлобленностью". Все это время "работы" не может не отобразиться на личности журналиста - "РИА" это диагонз, обострение которого происходит с каждым проработанным днем и после целой кучи, простите, говна забитых в канализациях наших уважаемых читателей вмете, даже и не сомневаюсь, с какой газетой ))... и унижения сто стороны самого непостредственного "наЧайника", через которое приходиться пройти, нам еще и говорят - "Мы не можем выплатить Вам "размороженные" депозиты, так как Вы у нас уже не работаете и это будет нарушение закона. Ну как же мы выдадим Вам деньги - это не законно". Мое сознание в союзе с подсознанием ну никак не может найти смысла, кроме как АБСОЛЮТНОЕ издевательство над работниками, во всем этом бреде под названием РИА!
може зацитуєте?
5337 дн. тому
"Що від її імені там пише наша високоморальність і цнота, здогадатись нескладно." - може наведете приклад? Бо бачу, історія стає дедалі цікавішою:)
polkovnik
5337 дн. тому
Вітаю всіх „не чорних і доброзичливих”, за словами Психолога, з досягненням нових моральних висот. А саме – відкриттям лівої адреси в скейпі на потерпілу й заявницю Олену. Дякуючи їх турботі, Олена тепер має, виявляється, не лише робочий скейп (Шмигельская spring) і домашній (Шмигельская spring11), а й недоступний їй нік (Шмигельская spring1). Без будь-яких даних і контактів, зате з активною перепискою чомусь у внутрішній мережі РІА)) Що від її імені там пише наша високоморальність і цнота, здогадатись нескладно. То що там Психолог говорив, за ким психотерапевтична (і не тільки) допомога плаче?..
Avtolik
5338 дн. тому
Ну, если и в правду под ником Александр писал сам Човган то у меня нет слов. Я понимаю что деньги «портят» людей, но чтоб от них тупели, вижу первый раз. «Уважаемый» Човган, может проще заплатить людям заработанные ими деньги и не позорится перед людьми? А то смеяться будут, вам как «взрослому» дяде должно быть стыдно, что вас состоятельного человека «шантажируют» на смешную для вас сумму.
пузя-2
5338 дн. тому
Avtolik - молодец. Эти "посты" пишет сам Човган, который, вместо того, чтобы взять ситуацию под контроль и начать думать, как адекватно, спокойно, трезво, бороться пребывает в панике неделю, и, как обычно, "лихорадит" всю корпорацию. Не дай Бог Вам такое почувствовать... Кроме того, рассылки всякие бредовые рассылает сотрудникам, ходит к мэру и губернатору жаловаться, лекции своим людям читает о том, что ни в коем случае так, как Баркалова и Шмигельская поступать нельзя. И не верит, что Баркалова и Шмигельская ни разу не заходили на этот форум. Острая клиника мании преследования. Мне его жаль...
Avtolik
5338 дн. тому
Елена Шмигельська и Катерина Баркалова, молодцы, хоть кому-то хватило смелости требовать своих законных прав. Терпения Вам!
Avtolik
5338 дн. тому
Александр, вам самому не противно писать заказной бред? Если вы сотрудник «РІА» то сами знаете как на самом деле руководство платит зарплату и какие у них условия труда. Или вы боитесь что если нудного количества заказных постов не окажется то и вас уволят?
lilu
5339 дн. тому
Якщо справа така бесперспективна, чому ж у Олександра така паніка, один і той же істеричний текст разів 20 не менше.Це вже не врятує підмочену репуацію, щоб він не писав. Потрібно було з працівниками поводитись по-людськи, а не вважати що все зійде з рук, як завжди
азарт
5339 дн. тому
А давайте пари заключать: сколько раз Александр еще про шантаж напишет. Кто угадает - тот и выиграл.
Александр
5339 дн. тому
Шмигельская, Баркалова и ПАРХОМЧУК! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ RIA ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!! Особенно просим главного автора 20 страниц лже-комментариев против РИА - бывшего вице-президента RIA ПАРХОМЧУК, (здесь он же polkovnik и еще 20 ников)
polkovnik
5339 дн. тому
Але головне, що доки тут говориться про чиїсь моральністьнеморальність, після брудного обгавкування розпочались спроби тиску на рідних та роботодавців заявників. Анамнез чіткий :”бздить і сере”.
polkovnik
5339 дн. тому
Пархомчук: Моє щире співчуття автору посту „света” Я працював з дуже багатьма журналістами у Вінниці. І якщо ви дійсно були зі мною в одній команді, то мали б знати, що я взагалі-то дуже лояльно ставлюсь до людей. І в кожному намагаюсь знайти щось хороше, те, в чому він був би найкращим. Тому ніколи НІКОГО не звільняв. Тому, на відміну від вас, можу дозволити собі сьогодні відкрито говорити про все, що думаю. І ніколи не боюсь і не соромлюсь при цьому підписуватись своїм прізвищем.
наблюдатель
5339 дн. тому
Поступок Елены и Екатерины закономерен. Видимо, на РИА ситуация достигла критической точки, раз люди пошли на такой шаг. Поскольку раньше г. Човган все подобные конфликты - а они имели место неоднократно - улаживал мирно, вследствие чего отпадала необходимость обращаться в суды ,прокуратуру и т.п. И, соответственно, не было никакой огласки, а она г. Човгану абсолютно невыгодна, что подтверждает его реакция на статью, а также комментарии в поддержку бывших сотрудниц РИА. Остается пожелать Елене с Екатериной удачи, а г.Човгану - мудрости. Иначе посеянный ним ветер (невыплата зарплаты) рискует превратиться в настоящую бурю. И еще: каков бы ни был исход этой истории, одна победа уже достигнута: бывшие редактора создали прецендент, а значит, возможно повторение. НАд чем и стоит задуматься как г. Човгану, так и сотрудникам Корпорации, нынешним и бывшим.
умник
5340 дн. тому
Так обратились же в прокуратуру, а она если нужно дело в суд и передаст. Александр, что в заявлении бывших ваших работниц не соответствует действительности? И почему "будет требовать" а не уже потребовал. На шантаж более похож ваш неизменный коментарий.
iskra
5340 дн. тому
2Александр: ой, ну що ви їй-богу так психуєте. Не нервуйтеся, не треба вісімсот разів дублювати повідомлення, аби його помітили. Скидається на якийсь тік. Зізнайтеся краще, якби була можливість зробити його кольоровим - який би колір обрали чи писали б фарбами усієї веселки? Це так... пубертатно :)
Александр
5340 дн. тому
Шмигельская, Баркалова и ПАРХОМЧУК! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ РИА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Директор будет требовать возбуждения уголовного дела против Шмигельской, Баркаловой и Пархомчука (который здесь все комментирует!) по факту ВЫМОГАТЕЛЬСТВА
iskra
5340 дн. тому
Я вражена. Тепер в Україні звернення до правоохоронців вважають шантажем. Цікава тенденція, чи не так?
reader
5340 дн. тому
Простите, а в чем шантаж? и где вымогательство? По-моему, обращение к правоохранителям шантажом не являются. Если это Вы пишите, господин Човган, то даже не зная Вас лично, на основании большинства комментариев могу сделать вывод, что Вы в данной ситуации не совсем, мягко говоря, правы. Иначе бы Вы так не нервничали...
Размышляющая
5340 дн. тому
Так я об этом и написала, что нервная система у бывших и настоящих сотрудников РИА на износ. И этим всё сказано.
Психолог
5340 дн. тому
Пузя и 23! Некрасиво употреблять плохие слова! Спасибо! А нервы у вас у всех не ахти!
пузя
5340 дн. тому
Сам ты - говно. Нельзя такие слова на этом сайте писать. Что, нервы пошаливают? Как обычно...
Психолог
5340 дн. тому
Виктория, я не Саша! Я всего лишь высказал свое мнение! И оно вас даже очень задело, как я и предполагал:).
reader
5340 дн. тому
Возможно, я вмешиваюсь в то, что меня как не-жителя Винницы и, соответственно не-сотрудника РИА, не касается, но господину Психологу не мешало бы позаниматься с репетитором по русскому языку. А для начала проверить правописание слов "злосный" и" проффесию" по словарю.
23
5340 дн. тому
Ха-ха! Родинкову уволили, Пархомчука перекупили. А не перекупленные и не уволенные, по их мнению - говно!
reader
5340 дн. тому
Амиру. ДА... мрачноватая картина получается. У Александра Човгана нервы явно пошаливают...
Психолог
5340 дн. тому
Смешно:). Да, да смешно! Смешно обвинять человека во всех грехах! С ваших комментариев, злосный Човган, должен как минимум быть уже владыкой Вселенной!!! Вспоминается фильм "Иван Васильевич меняет проффесию" и фраза "И вас вылечат!".Стыдно!!!!
Амир
5340 дн. тому
reader, кстати Човгана зовут Александром.
Виктория
5340 дн. тому
Да, забыла: давно мечтала сказать Човгану, что вкладывать деньги в обучение людей и выбрасывать их на улицу - не очень дешево получается. Сам готовишь кадры для всего города, а то и для страны, за свои деньги, а потом их же и не ценишь. Я, действительно, много взяла из РИА - в том числе для жизни - потому что всегда хотела получить положительный опыт, чему-то научиться. И мне было непонятно, как вот так безжалостно можно выставить ОБУЧЕННОГО, как ты сам говоришь, человека, на улицу. А ведь я не одна такая...
Виктория
5340 дн. тому
"Виктория, бывшая сотрудница, с черной радостью рассказывает о своих высотах унижая человека, который ее учил и давал возможность зарабатывать денег. Виктория, мне вас жаль, обратитесь к психотерапевту, он вам поможет!!!" Гу, наконец, кто-то ответил на мой коммент! Даже подозреваю, что это сам Човган! Да Саша, не сержусь я на тебя и радости ни черной, ни белой, нет. Человек должен развиваться. И это у меня получается. И хотя ты, действительно, человек сложный и ситуация у меня была не из лучших - первых полгода "жизни после РИА" очень тяжело было: я любила и работу, и коллектив, но нашла в себе силы найти новое применение в жизни, и на тебя не злюсь. А даже оставшись у тебя, была бы все равно в одной должности, роста уже не было бы, тем более - на международный уровень. Так что все к лучшему. А вот муж мой привет тебе передает, он более категоричен. Говорит, что Психологу самому нежун психиатр. Так что, если ты приглашаешь, там и встретимся. Только дату назначь... :) Привет, не плач, возьми себя в руки! Все равно процесс девчонками уже запущен.
reader
5340 дн. тому
РАзмышляющей: полностью с Вами согласен. Сам я не винницкий ,и о РИА узнал случайно, но комментарии к этой статье также прочитал все. ДА, люди действительно озлоблены, как это правильно отметил Психолог. Но не кажется ли ему, что излишне эмоциональные высказывания действительно могли быть спровоцированы стремлением бывших сотрудников РИА высказать своему бывшему работодателю то, что они не имели возможность высказать ранее? И если это действительно так, то не стоит ли, уважаемый Психолог, Вам предложить свою помощь не только Виктории, но и господину Човгану (если я правильно понял, владельцем РИА является именно он). Кроме того, меня несколько удивил тот факт, что Вы совершенно не обратили внимания на многократные повторы одного и того же комментария, подписанного неким Александром (видимо, это один из нынешних сотрудников РИА) ,изобилующие восклицательными и прочими знаками препинания. ТАкая, простите, однобокость наталкивает на мысль, что Вы либо начинающий, либо, напротив, очень опытный штатный сотрудник РИА. Если это действительно так, то это означает, что на РИА, вероятно, существуют серьезные проблемы, и не только финансового плана
Размышляющая
5340 дн. тому
Психолог, а ты не допускаешь, что такое состояние психики у перечисленых тобой коментаторов является последствием их работы в РИА. Возможно людям после работы в этой корпорации нужна психологическая реабилитация, а основной вред от Човгана не материальный.
Размышляющая
5340 дн. тому
Психолог, а ты не допускаешь, что такое состояние психики у перечисленых тобой коментаторов является последствием их работы в РИА. Возможно людям после работы в этой корпорации нужна психологическая реабилитация, а основной вред от Човгана не материальный.
Психолог
5340 дн. тому
Да, читаешь, и волосы дыбом! На сколько же люди обозленные. Неужели это все кризис? Да нет, это душа у вас черная, завидная! От любопытства перечитал все коменты! Только ужасный Човган почему то никого не обзывает, и не желает никому плохого в отличии от некоторых. Обозленная Домохозяйка обзывает Човгана грязными словами и желает ему попасть в аварию! Разве такое пожелает нормальный человек???? Барабра желает Човгану и его Ко желает зарабатывать денег только себе на лекарства! Разве такое пожелает нормальный человек?????? Виктория, бывшая сотрудница, с черной радостью рассказывает о своих высотах унижая человека, который ее учил и давал возможность зарабатывать денег. Виктория, мне вас жаль, обратитесь к психотерапевту, он вам поможет!!! Lilu обзывает "быдло по имени Човган". Не вы ли обзываете людей грязными словами? Не вы ли унижаете? Позор вам!!!!!
Амир
5340 дн. тому
reader, я о таком законе не слышал. Ты наверное, что то перепутал. А Зотовых в редакции двое. А что писано РИА, знает наверное только её руководители.
reader
5340 дн. тому
Амиру: Зотовых двое? муж и жена? так есть закон что родственникам вместе нельзя работать. или на РИА закон не писан?
Амир
5340 дн. тому
reader, Пархомчук шпионом Гройсмана в РИА не был. А пошёл работать в газету мэра после всех событий со Шмигельской. Хотя тут есть ещё одна загогулина. Сложновато было ему работать и с вернувшимся в газету прошлым летом Зотовым. Он вместе со Шмигельской редактировали тогда 20 хвилин. А когда Шмигельской не стало, то есть попала в ужасную аварию, то Пархомчук остался один на один з четой Зотовых. Ну явно не сработались они. Пархомчуку действительно очень сложно с кем-то сработаться. А тут стало очевидно, что Човган делает ставку на Зотова. Сумел он как-то ему больше понравиться. Ну вот, одно к другому, а Пархомчук личность известная, Гройсман ему конечно же не отказал в работе в его газете. Тем более, что она очень низкого качества была. Сейчас стала получше. Но всё-равно, не то. Там нужно переливание журналисткой крови, то есть новые журналисты. С того же РИА, которое никто не читает, с тех пор как домохозяйка оттуда ушла6:)
reader
5340 дн. тому
А что такое Allegro? И как Юра может разодрать Човгана? Похоже, они друг друга стоят... Странно только, что только двое из РИА в прокуратуру обратились. Остальные кому недоплатили наверное ждут чем это кончится....
Знающий человек
5340 дн. тому
Невежда Човган воротит бизнес считая людей шавками. Гнилой и пустой человек. Когда на собрании работников выходит директор этой всей "корпорации", усиживается на стул и начинает крыть всех благим матом, извините меня это оскорбительно. Все согнув головы слушают этого "босса", который набивает карманы деньгами и пузо всякой едой. Любой нормальный человек после такого должен либо встать и ответить тем же или подать заявление об увольнении. Много людей ушло оттуда? Нет. Потому что боятся за то, что потеряют последние средства на существование. Я ушел по своему желанию и рад, что сделал это. Жаль людей, которых выгнали в начале кризиса и оставили без денег.
Знакомый
5340 дн. тому
Давай-давай, Юра! Раздери этого Човгана! А то у них денег от Allegro - хоть отбавляй! Делиться надо!
Домохозяйка
5340 дн. тому
Для тех кто не в тем... не в РИА: Гройсман - мер Винницы Човган - основатель, президент, владелец РИА и просто не хороший дядька, который держит людей за собак. Типичный "новый украинец" - весь на понтах и с баблом. Пархомчук - бывший вице президент по медиа ктонтенту (главный над главными редакторами "РИА" и "20минут"). Зотов - старый-новый главред "РИА" Шмигельська - до аварии главный редактор "20 минут" Баркалова - рядовой журналист РИА и 20минут
reader
5340 дн. тому
Амир, спасибо! Только одно осталось непонятно: связь между статьей, которую тут все обсуждают, и тем, что мэр Гройсман купил бывшего главного редактора Пархомчука? Кстати, это факт или сплетня? И что значит купил? Он что, шпионил? Был шпионом Гройсмана в РИА? А зачем Гройсману шпион в газете?
Обїяснитель
5340 дн. тому
А объясняю вкратце: сидит Пархомчук Юрий, главный редактор газеты винницкого мера, и деньги зарабатывает: и у мера Гройсмана, и у бывшего работодателя - Човгана. Разными методами. А мы все эту ерунду читаем!
Амир
5340 дн. тому
Човган - президент корпорации "РИА". То есть самый главный в ней. Пархомчук - год назад ещё был главным редактором газеты "РИА" и ещё кет-то. Зотов - нынешний редактор газет "РИА" и "20 хвилин". Домохозяйка - озлобленая уволеная журналистка с РИА. Газету читали только тогда, когда она там работала:) Зарплату платит не главный редактор. Поэтому станные претензии к Пархомчуку. А штрафовать редактор может. Штрафовали и Пархомчук и Зотов. Увольнял людей Пархомчук и Зотов. Непросто некоторым журналистам работать было с Пархомчуком и Зотовым. Но последний моложе и немного открытей в общении. Ой чуть не забыл. Гройсман - это мер Винницы. Свобода слова в РИА и 20 хвилинах сущевствует. Хотя понятно, что абсолютной свободы нет нигде. И это всё-таки наверное скорее хорошо, а не плохо. Човган действительно имеет крутой нрав и не очень уважает труд своих сотрудников. Но воспитанность и уважение к другим, качества криминальным кодексом не рассматривающиеся. Хорошо, что в этом отношении есть Божий суд и превратности судьбы. Я имею ввиду, иногда жизнь таких немного смиряет. Возможно как раз сейчас один из таких моментов и подошёл.
reader
5340 дн. тому
Все и всех в одну кучу свалили! Кто на Риа не был - не разберет что к чему. Вот хотя бы такое: кто такой Пархомчук. В смысле не как человек - тут комментов хватило, а какое отношение он к РИА имел? Заявление в прокуратуру ж вроде бы не писал? А, точно, ему денег хватает, потому что какой-то Гройсман его купил. А кто такой Гройсман? Он, наверное, Пархомчука купил за деньги, которые недоплатил журналисткам Медиа Дом РИА? Дальше. Кто такой Зотов? Новый директор? ТО есть Пархомчук был директором и задерживал зарплату, а Зотов ее выдает вовремя? Так? И еще: кто такой Човган? Может ,кто-то выделит несколько свободных минут и объяснит вкратце? А то ничего разобрать невозможно
Домохозяйка
5340 дн. тому
Света, очевидно вы очень не долго работали, рас не знаете всей ситуации. Амир, какая свобода слова проснитесь. РИА , если, что то и пишет так только со свободного слова Човгана, а не со стороны свободно мыслящего журналиста. В Риа журналистам запрещено иметь свое мнение, даже при том, что журналист в некоторых вопросах может выдать действительно грамотное мнение на ситуацию в отличии от "Братвы", так называемых экспертов. "В Выходной", не льстите себе, Риа не читаю ее просматривают и то это отноститься только к обьявлениям (работа и тд...), так-что на Кризисе, как и на бывших сотрудниках Риа опять таки подняла неплохой капитал. Сотрудник, насмешили. Очевидно вы и сейчас там работаете. Я то же работала и при Пархомчуке и при Зотове. Дай Бог, что б 20минутке опять не урезали бюджет и Вам не стали придумывать штрафы, что в РИА это закономерно но не законно.
В выходной
5340 дн. тому
Поддерживаю Сотрудика! Мне нравится работапть в РИА. Ее читают. И коллектив - замечательный. А кого Човган выгнал - тот и называет нас "униженными". Сами-то чего не увольнялись?
Сотрудник
5340 дн. тому
А потом Пархомчука перекупил Гройсман за такие деньги, что нам и не снились. Какая мораль? У них?!
Cотрудник
5340 дн. тому
Я работал журналистом в РИА при Пархомчуке, и при Зотове. Пархомчук - человек с большими комплексами и скрытой манией величия. Интриган. Чего не скажешь о Зотове. Зарплату при Пархомчуке платили с задержкой в полтора месяца, сейчас - день в день!
Амир
5340 дн. тому
Так должен Човган людям денег или нет? Вот в чём вопрос. А личные взаимоотношения это часто мрак. Устроены люди официально, которые работают на РИА или нет? Выполняется ли трудовое законодательство в РИА или нет? Вот в чём вопрос. Если нет, то даже если на этот раз Човган как-то выйдет из ситуации, то на следуюющий раз будет уже сложнее. А в конце концов построенное беззакнным и негуманным путём развалится. Ещё не такие кампании и империи валились. Так что нельзя быть таким самоуверенным. А если всё в порядке, законы исполняются, люди работают и счастливы, что уних такой заботливый босс, то никакой пархомчук не разрушит славную РИА. Ещё парочку слов хочу сказать некоторым бывшим риавцам. Вы тоже выглядите некрасиво, когда пишите, что в риа остались только лизуны и бездари. Это неправда. Там много отличных людей. И за своё руководство они ответственность не несут. В конце концов вы же сами работали пока вас, как вы пишите не вышвырнули. Что же вы сами не ушли, а были лизунами до конца? Ну что, можно лишь пожелать успеха правохранительным органам в расследывании заявлений журналистов. В конце концов, если нет законности и человечности в так называемой свободной прессе, то какое она имеет моральное право позицинировать себя как защитника несправедливо обиженых.
Света
5340 дн. тому
Пархомчук - аморальный подонок! Я работала у него в подчинении, и знаю! Шмигельская - его новая жена, а Баркалова - ее лутшая подружка! И все понятно!
Домохозяйка
5342 дн. тому
"То не вставлял бы бесконечное количество раз сюда один и тот же истеричный текст"... Виктория, это скорее не истерика, просто, естественно, по совету при любимейшего главного юриста Павла, Човган боится "ляпнуть" что-то не то... Посоветую девочкам одно - по тому количеству "ЧЕРНЫХ" оборотов и договоров, которые проходят в месяц через Юристов - можно, за час, войти в состояние тяжелого шока... Поэтому такие вопросы должны, ну аж никак не решаться на местном уровне, только через Киев, а лучше еще выше, так-как все местные инстанции давно уже находятся в записной книге мобильного Човгана.
Shantazh
5342 дн. тому
Вільному воля, а спасенному - рай. Робота від слова "рабство". Я думаю, що ті, котрих звільнили, вдячні за відкритий перед ними безмежний світ самовдосконалення, ті ж, які пішли самі - щасливі вдвічі. На ріа життя не закінчується, з нього воно починається, саме ж так? Було б чудово, якби кожен, хто працював у корпорації, висловив свою думку - чи було йому там добре, чи було йому там погано. І чи добре йому зараз ) Бо саме так можна вичавити рабство з кожного, хто працює і боїться втратити робоче місце... Все що діється - завжди діється на краще, бож лише на 10% наше життя складається з подій, і на 90% - з наших емоцій, і нашого ставлення до тих подій ;). Good LUCK!
iskra
5342 дн. тому
Сиджу оце все читаю і шаленію від думки, що це ж хтось таки сидить туточки і всю цю брехню пише. Любий Ванечко, чи не дали тобі ім"я на честь героя руських казочок? Знаєш, там таких Ванєчок було до біса. Тільки через те, що вони добрі, то мали щастя. А тобі його не буде. Відправ цей комент десяти твоїм друзям - і щастя не буде і у них. Та це жарт. Не переймайся. Я б оце хотіла почути від тебе версію подій, які сталися з Оленою та Катериною. Особливо, як саме мала ходити і дякувати постраждала в аварії жінка, яка лежала в лікарні. Чи потішило б п. Човгана, якби її привезли на візочку особисто йому подякувати? Думаю, потішило б. Бо п. Човган надзвичайно любить коли перед ним плазують. Прекрасно, що виявилося є сміливці, які плазуванням поклали край та ще й вирішили правду шукати. Ще б хотілосмя дізнатися як особисто ти ставишся до історії з депозитами і чи віриш чесним очам п. Ч. коли той каже - я поверну ці гроші? Чи вважаєш ти нормальним, коли виходиш ранком на роботу, а тобі повідомляють - "Ти звільнений"? Без пояснень причин і т.д. Дивися любчику, можеш сам опинитися у такій сиутації - що робитимеш? Побіжиш давити коменти на сайтіку? "Любий Ч. пробач мені все, я ладен лизати підлогу, де твоя нога ступала, твій Ванюша". Такенько, ага? Ввімкни мозок, про Корпорацію більшості вінницьких журналістів є що розказати - і Корпорації це не сподобається. І я думаю - треба розказати, аби іншим була наука.
lilu
5342 дн. тому
Ivan, ти дійсно іван тобі плюють в лице а ти цілуєш ж..пу, так тобі і треба , а раз ти не чув матів то ти сам дійсно даун там тобі і місце серед таких божевільних як і ти
lilu
5342 дн. тому
За межами РІА є дійсно хороше життя без проблем, нервів і психованого керівнника. Робота з людьми які цінують та поважають тебе, а не вважають гарматним мясом як правильно примітив п. Парохомчук.
lilu
5342 дн. тому
Таких людей як президент корпорації та його "лизуни" потрібно садити в клітку в зоопарку і показувати людям за гроші хай хоч так відпрацьовують.
polkovnik
5342 дн. тому
Коли Лєна вже у Вінниці лежала в нейрохірургії, ні до кого підходити вона фізично не могла. Підходив я (Пархомчук – polkovnik, до речі ніків не міняю і він усім відомий). З теми Човган з”їхав. Було очевидно, що Лєна працювати в РІА вже не зможе, тобто стала „неефективною інвестицією”. Тому Ivanу, який очевидно приїхав на раду директорів з якогось регіону, краще б задуматись, чим він ризикує, щомісяця добираючись до Вінниці нашими путівцями. Чи може він застрахований вже, що я пропонував ОЧ ще торік після цієї НП? Борони Боже від подібного як,„туристів”-менеджерів, так і журналістів „при виконанні”. Але наразі всі вони – звичайне гарматне м”ясо. Про побиту машину. Ну, звичайно – це ж вєщщ... Краще б вона вціліла, а побились до інвалідності чи насмерть всі п”ятеро людей. Викреслили б із списків, - „сколько завтра нових подрастет». І щодо „дякую”. Із згаданих причин дякував теж я. Хоча на підприємстві з нормальним оформленням трудових стосунків такі речі проплачуються автоматом, причому за кошти соцстраху, а не роботодавця. Сьогодні питання стоїть не за гроші (хоча борги є, є й положення про пеню), а лише за підтвердженням з боку РІА, що така-то працювала на підприємстві (добиралась щодня за 26 км на роботу о 8.40 і виходила з редакції в 22-23.00). Це потрібно для соцстраху, для можливості оплачувати за кошти соцстраху подальше лікування, в т.ч. оперативне, і для виплат з коштів соцстраху, якщо не дай Боже, трапляться ускладнення. А у Лєни між іншим мала дитина. Але ОЧ категорично відмовляється. Чому? Цікаве запитання. Мабуть, всім співробітникам є сенс показати свої т.з. трудові угоди знайомим юристам. P.S. Коменти добавляються і дозволю собі відповісти ще на один - ivan // чого сидите в корпорації якщо такі розумні? Валіть нахер,якщо такі специ то найдете роботу, а як ні- то радуйтесь шо в ці тяжкі часи вам платять гроші Якщо не зважати на тон, це дійсно толкова порада. Ще одна бувша журналістка, Іра, звільнена через особисту „муху” Човгана, спочатку впала в депресію. Зараз цвіте й пахне: „Я й не здогадувалась, що у Вінниці стільки роботи, крім як в РІА”. Зупиніться в цьому конвеєрі на 5 хв, озирніться і зрозумієте, що дійсно варті більшого.
ivan
5342 дн. тому
не переживайте у мене з розподілом робота і дім все нормально, просто чого сидите в корпорації якщо такі розумні? Валіть {CENSORED},якщо такі специ то найдете роботу, а як ні- то радуйтесь шо в ці тяжкі часи вам платять гроші. Ніколи не чув матів до працівників, хіба шо ти зовсім даун...
lilu
5342 дн. тому
Ivan, коли не дай Боже попаде в аварію в першу чергу він буде бігти до президента корпорації щоб встигнути на раду директорів, а не думати про рідних. Ви що не бачите що це один з "лизунів"
Shantazh
5342 дн. тому
Ivane, коли хтось з твоїх рідних (тьху-тьху) попаде у аварію, ти будеш піклуватися про побиту машину, чи про стан людей?
ternopil
5342 дн. тому
Бачу вам цікаво хто я, тай усе. Але очевидно хто ви - оскільки достеменно знаєте, що Шмигельська дякую нібито-не сказала, може ви поряд стояли, або самі гроші давали. Діло не в цій автокатастрофі, а у тому як у корпорації РІА за ніщо мають працівників. Ціни на рекламу захмарні, зарплати - депозитні. Та немає грошей - то хоч встався до людей нормально, хоча б без матів-перематів.
ivan
5342 дн. тому
обурений коментом "ternopil", якщо ти дійсно знаєш всю ситуацію, то якби Олена прийшла і попросила допомоги -їй би ніхто не відмовив, а так як робить вона -це підло. Бо отримала від Ч набагато більше і навіть дякую не сказала. А побита машина? так що думаю ти просто в свому коменті сказав те, що в очі ніколи не скажеш.
lilu
5342 дн. тому
Невже ще хтось розраховує отримати депозит , ви бачили це бидло по імені Човган, інакше його не назвеш, його відношення до людей які там працюють таке як до рабів, скоро працівникам самим прийдеться доплачувати Човгану за те що вони працюють в РІА , а ви ще про депозити думаєте. Хоча дівчата молодці хай "ПРИЗИДИНТ" тої корпорації трохи подумає над своїм відношенням до людей. Називається "получи фашист гранату"
ternopil
5342 дн. тому
Корпорація "RIA" це не тільки Вінниця, у Тернополі Човган також має газету. Поки що. Якщо так і далі буде дурити усіх, як обдурив своїх власних працівників, то недовго... Ще такого не було, щоб він з людьми та й по-людськи. Ні сказати - так і так, криза... Ні "намахати" усіх - це нормально. Стосовно ситуації, яка тут була описана раніше, я цю історію знаю і знаю пані Шмигельську. Ця людина дійсно постраждала, це була справжня біда і шок для усіх. Розумію, що зараз команда Човгана буде обливати брудом Олену, але це підло. Хай спочатку стане людиною, тоді можливо і не прийдеться самому відписувати цілий день коменти
XXX
5342 дн. тому
Да ничего толкового сейчас Човган не скажет - у них совет директоров =)))
Антон
5342 дн. тому
Да какие выплаты! Какие зарплаты!! О чем вы говорите!!! Уже больше чем полгода с зарплаты снимают 20% - говорят, что депозит, который, возможно, когда-то еще вернут! Забудьте!! И только в конце этого лета смиловались на рабочими - депозит снизился до 15%! Теперь их зп увеличилась аж на 5%))) Я уже не говорю о вечных задержках выплат. В общем, контора как карточный домик... Одно только громкое название "Корпорация"... При чем проблемы совершенно во всех регионах РИА... Човгану привет!
правда2
5343 дн. тому
Хотілось би нагадати пану човгану, про його нецензурні висловлювання в сторону працівників, хоча ні, нецензурні висловлювання, це занадто коректно сказано... Взагалі той терор, що проводить вищезгадана людина є абсолютно неприйнятним. Не знаю жодної людини, яка б жаліла, що покинула ріа. Жадність губить... Пора би вже зрозуміти, що людей треба цінувати, а не поводитись з ними, як з гайками і болтиками (згадуються висловлювання того молодика, що у миколаєві запрявляв). Розвели бездумний менеджмент, для якого головне прислужитись перед паном човганом, розвалили нормальну систему роботи. Ще трішки і фініш і ваше домінування на ринку завершиться. Пора задуматись, поки не пізно!
Александр
5343 дн. тому
Дорогие "журналисты" ПАРХОМЧУК, Баркалова, Шмилельская! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ РИА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Директор будет требовать возбуждения уголовного дела против Шмигельской, Баркаловой и Пархомчука (который здесь все комментирует!) по факту ВЫМОГАТЕЛЬСТВА
Поп
5343 дн. тому
У Вінниці священик побив журналіста 24-04-2008 Шеф-редактора щоденної вінницької газети «20 хвилин» Олександра Човгана побили служителі Української православної церкви Московського патріархату. Про це він повідомив у публікації на сайті видання. Подія трапилась 18 квітня, коли кілька співробітників рекламного агентства намагались встановити білборд поруч із храмом Стрітення Господнього УПЦ МП, що на вулиці Пирогова у Вінниці. Як повідомляє газета, спершу конфлікт виник між настоятелем церкви отцем Сергієм та працівниками компанії, які виконували роботи. Священик протестував проти встановлення рекламного щита поблизу храму, тоді як рекламісти посилались на документи, які давали їм на це дозвіл. За словами представників компанії, священик вдавався до лайки та намагався скинути двох робітників із драбини. Після цього отець Сергій із помічниками відібрав у Олександра Човгана, який прибув після дзвінка співробітників рекламної фірми на місце події як журналіст, диктофон та стер коментар, який перед цим дав. «Він дуже емоційно розповідав, що поруч з Храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встановлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, завдав мені удару, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис», - сказав пан Човган «Телекритиці». Після цього, за його словами, на місце події приїхала міліція. Олександр Човган зняв побої та звернувся до правоохоронних органів із заявою. Нагадаємо, стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Водночас, за словами пана Олександра, існує небезпека того, що розслідування інциденту «спустять на гальмах», оскільки батюшка під час конфлікту похвалявся наявністю високих покровителів в обласній раді. Взяти коментар у протилежної сторони «Телекритиці» поки що не вдається. У прес-службі УПЦ МП повідомили, що нічого не знають про подію. Секретаря Вінницької єпархії не виявилося на місці – триває Страсний тиждень. Сам отець Сергій у понеділок так прокоментував журналістці «20 хвилин» те, що відбулося: «Не давали им ставить бигборд. Они пришли, тут права качали. Потом ссорились, ссорились, ссорились. А он начал записывать все. Я взял, у него отобрал диктофон и Мише своему говорю: "Сотри". Миша стер, и отдали ему... Я его оттолкнул от себя. А ребята, которые стояли, схватили его за руки, начали его держать, за волосы, к земле!... Да че лезть сюда? Так мы его немножко посадили, на колени поставили его перед Храмом». Це висловлюваннясвященика можна також прослухати. «Телекритика» стежитиме за розвитком подій.
Александр
5343 дн. тому
Дорогие "журналисты" ПАРХОМЧУК, Баркалова, Шмилельская! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ РИА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Директор будет требовать возбуждения уголовного дела против Шмигельской, Баркаловой и Пархомчука (который здесь все комментирует!) по факту ВЫМОГАТЕЛЬСТВА
Виктория
5343 дн. тому
Я как одна из "бывших главных редакторов", причем, тех, кто смог запустить в печать винницкую "20-минутку", понимаю и поддерживаю девочек. Потому что РИА - давно "колосс на глиняных ногах", к сожалению. И именно из-за того, что теперь там остались только "слабые звенья", униженные и порабощенные люди, зачастую боящиеся проявить собственное я. И рано или поздно нашлись бы люди - а их было, но бунты оказывались слабыми раньше - которые бы пошли против издевательств Човгана. Мой протест в свое время был тоже воспринят однозначно - после письма с просьбой не издеваться больше, отправили гулять в течение 2 часов. Хорошо, что мне было куда идти, и я теперь ни капли не жалею, что ушла, так как стала руководителем собственного международного научного проекта, пошла учиться в докторантуру, за последние год и 3 месяца побывала в 4 странах Европы, теперь отправляюсь в пятую. А порабощенных, тех, кто боится уйти, или поджавши хвост, снова бежит на РИА после того, как был растоптан и выброшен, потому что не может найти себе применение в жизни, мне и жалко, и стыдно за них. И если бы Човган не боялся сейчас двух своих бывших сотрудниц, если бы был сильным, а не впадал в истерию, то не вставлял бы бесконечное количество раз сюда один и тот же истеричный текст. Саша, успокойся. К трудностям тебе не привыкать, а отвечать за все гадости, которые ты сделал людям, все равно рано или поздно прийдется. Пока, держитесь, девчонки!
барабра
5343 дн. тому
РІА - не праві - 100%. У тернопільській редакції - редактор тому і лишилась працювати, що вміє гарно вислужувати начальству. Те, що вони завинили усім - нехай буде Човгану і Ко на ліки. Думаю, якщо не вмієте керувати редакціями - то нема чо братися.
цікаво-цікаво
5343 дн. тому
А де ті обіцянки - ось у чому питання. Вони десь зафіксовані? Їх можна пред"явити як доказ?
Pravda
5343 дн. тому
А хтось рахував скільки зависли грошей по інших містах? Це ж скільки працівників десь так через 3-4 місяці святкуватимуть річницю, відколи їм завинили чесно зароблене. А що, якщо всі почнуть вимагати своїх зароблених грошей. Це теж шантаж? А як же обіцянки почати виплачувати борги ще в квітні 2009 року?
Pravda
5343 дн. тому
А хтось рахував скільки зависли грошей по інших містах? Це ж скільки працівників десь так через 3-4 місяці святкуватимуть річницю, відколи їм завинили чесно зароблене. А що, якщо всі почнуть вимагати своїх зароблених грошей. Це теж шантаж? А як же обіцянки почати виплачувати борги ще в квітні 2009 року?
Домохозяйка
5343 дн. тому
"Шмігельска продавала інфо багатьом редакціям в Вінниці, а РІА відмовилась купувати, от їх і мочать." ))))))))) В каждой шутке есть доля правды - РІА відмовилась купувати, а захтіла все на халяву - так будет пологичней... - бред! Редактор, вы даже фамилию правильно переписать не можете... Я уж молчу о Вашей попытке изложить хоть какую то мысль. "Борис Сергійович // 10.09.2009 16:55:57 2) Олена Шмігельскька і К - відомі вінницькі журналісти-шантажисти. Їх перекупив мер міста Гройсман для своєї газети "МІСТО" і таким чином зводить рахунки з РІА." ))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) Да, граматикой я вижу ЗАЩИТНЕЧКИ РИА не блещут - "Шмігельскька", в одном слове три ошибки... Но какой потенциал есть, с таким талантом к жополизанию... Поэтому Борис Сергійович, не пошли бы вы.. в РИА. Один // 10.09.2009 16:55:03 Човган Шмигельской на лечение отвалил 25 тысяч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мне бы кто что дал!!!!!! ...Нет слов, просто моральный УРОД, это такие как ты должны в аварии попадать!
Домохозяйка
5343 дн. тому
"Шмігельска продавала інфо багатьом редакціям в Вінниці, а РІА відмовилась купувати, от їх і мочать." ))))))))) В каждой шутке есть доля правды - РІА відмовилась купувати, а захтіла все на халяву - так будет пологичней... - бред! Редактор, вы даже фамилию правильно переписать не можете... Я уж молчу о Вашей попытке изложить хоть какую то мысль. "Борис Сергійович // 10.09.2009 16:55:57 2) Олена Шмігельскька і К - відомі вінницькі журналісти-шантажисти. Їх перекупив мер міста Гройсман для своєї газети "МІСТО" і таким чином зводить рахунки з РІА." ))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))) Да, граматикой я вижу ЗАЩИТНЕЧКИ РИА не блещут - "Шмігельскька", в одном слове три ошибки... Но какой потенциал есть, с таким талантом к жополизанию... Поэтому Борис Сергійович, не пошли бы вы.. в РИА. Один // 10.09.2009 16:55:03 Човган Шмигельской на лечение отвалил 25 тысяч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мне бы кто что дал!!!!!! ...Нет слов, просто моральный УРОД, это такие как ты должны в аварии попадать!
Для Пархомчука, одного тут
5343 дн. тому
Дорогие "журналисты" ПАРХОМЧУК, Баркалова, Шмилельская! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ РИА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Директор будет требовать возбуждения уголовного дела против Шмигельской, Баркаловой и Пархомчука (который здесь все комментирует!) по факту ВЫМОГАТЕЛЬСТВА
Для Пархомчука, одного тут
5343 дн. тому
«Він дуже емоційно розповідав, що поруч з Храмом Божим не може бути зовнішньої реклами та нецензурно обзивав молоду жінку – керівника працівників, що встановлювали бігборд. Потім зрозумів, що на диктофон наговорив щось не те, завдав мені удару, вирвав диктофон та криком наказав одному з помічників стерти запис», - сказав пан Човган «Телекритиці». Після цього, за його словами, на місце події приїхала міліція. Олександр Човган зняв побої та звернувся до правоохоронних органів із заявою. Нагадаємо, стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Водночас, за словами пана Олександра, існує небезпека того, що розслідування інциденту «спустять на гальмах», оскільки батюшка під час конфлікту похвалявся наявністю високих покровителів в обласній раді.
Бывший сотрудник
5343 дн. тому
Если бы RIA только им "висела" деньги...
Турчанинов
5343 дн. тому
Човган. это которого поп отлупил, гы-гы http://www.telekritika.ua/news/2008-04-24/38072 жалко не ключами от храма
цікаво-цікаво
5343 дн. тому
прецедент неабиякий, і керівництво від цього факту вже нікуди не дінеться. звісно, справа може затягтися надовго, але дуже цікаво чим все закінчиться.
Лена
5343 дн. тому
Есть аппеляция :) А ребята в Виннице умеют деньги вышибать! Молодцы!
polkovnik
5343 дн. тому
Якщо це прочитає Ігор Юрійович Вишар, мабуть вхопиться за серце від "БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТИ" усіх справ РІА в Ленінському суді...
Александр
5343 дн. тому
Дорогие "журналисты" ПАРХОМЧУК, Баркалова, Шмилельская! ВЫ ШАНТАЖИРУЕТЕ РИА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПОЛУЧИТЬ НАЛИЧНЫЕ ДЕНЬГИ С ДИРЕКТОРА И ЗАБРАТЬ ЗАЯВЛЕНИЯ С УБОЗ. В суд Вы не обращаетесь, так как знаете БЕСПЕРСПЕКТИВНОСТЬ. ПРЕКРАТИТЕ ШАНТАЖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Директор будет требовать возбуждения уголовного дела против Шмигельской, Баркаловой и Пархомчука (который здесь все комментирует!) по факту ВЫМОГАТЕЛЬСТВА
Александр
5343 дн. тому
Если бы ВЫ не знали, что это дело бесперспективное, вы бы давно обратились в суд. Вы просто хотите получить деньги, и поэтому шантажируете РИА. Вскоре будет возбуждено уголовное дело, по факту этого вымогательства!!!!!!!
Лена
5343 дн. тому
Директор РИА - женщина, Алла :)
Pain_terra
5343 дн. тому
Директор РИА привык прощаться с сотрудниками, унизив их, и растрепав про них гадости по всей округе - психологи утверждают, что так тешат самолюбие закомплексованные мужчины. Елена, Екатерина - за вами Москва, отступать некуда. Теперь нужно бить, и бить так сильно, чтобы не бояться мести. На данном вами информационном поводе будут долго кормиться журналисты - Човган персона не самая последняя в медиа-бизнесе. to Александр: не спамте, пишите комментарии по одному разу, здесь вам не Баден-Баден, с первого раза ваша директорская позиция ясна ;)
Bomj
5343 дн. тому
Ну на рахунок грошей з соцфонду за аварію, то, звичайно, думаю Човган реально більше дав, ніж той соцфонд. Але то що РІА - це пальона кантора, і там власники ставляться до персоналу, як до болта і гайки, яких коли треба можна викинути і замінити, то це факт. Так що "вимагачам:)" респект за спробу. В юридичній площині навряд чогось добються, бо РІА гарно то все підлаштовувало, однак може ЧОВГАН, аби то замяти щось трохи башляне, тай може якесь ставлення до підлеглих зміниться..хоча навряд.
polkovnik
5343 дн. тому
Ну от, вже згадали й мене, тобто Пархомчука. Хто усвідомлює, що неправий, - виправляється, в іншому разі - шукає винних. Але ж хіба це вперше? Насправді все просто, досить поцікавитись думкою журналістів і редакторів (особливо бувших, а таких у РІА- легіон). Якщо звичайне відстоювання прав найманого працівника називається шантажем, Бог вам суддя. Як людина, яка довгий час навчала журналістів корпорації, я тепер, думаю, маю право і навіть обов"язок, роз"яснити їм деякі нюанси існуючих "трудових відносин" і т.з. "соцпакету" в РІА.
Борис Сергійович
5343 дн. тому
2) Олена Шмігельскька і К - відомі вінницькі журналісти-шантажисти. Їх перекупив мер міста Гройсман для своєї газети "МІСТО" і таким чином зводить рахунки з РІА.
Один
5343 дн. тому
Човган Шмигельской на лечение отвалил 25 тысяч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мне бы кто что дал!!!!!!
кошка
5343 дн. тому
Госпожа Шмигельська мала б звертатись з позовом до свого улюбленого, який розбив вщент машину власника та й її саму,совіть дєвочка втратила зовсім, і це після того як безвідказно отримувала особисті допомоги від Човгана. А Баркалову взяла для компанії, бо та навіть складно писати й не вміла ніколи?
Семен Семенычъ
5343 дн. тому
Кем бы ни были журналисты - вести дела правильно, грамотно и честно - оно как бы само самой разумеется. А забивший болт - болтом забит и будет, да! Жму руку дерзким девчонкам, они первые за много лет, кто не побоялся противостоять наглости и беспределу г. Човгана. Потому как такие истории для корпорации - в порядке вещей. Победы!
Pain_terra
5343 дн. тому
Бог в помощь, коллеги! В РИА с официальными документами и законностью всегда были проблемы, Човган сам себе закон... ¡No pasarán!
iskra
5343 дн. тому
Борис Сергійович, любчику, чого ж ви такі злі до людей? Хто там вас так вкусив образливо? Та вже при нагоді - який стосунок маєте до славетної Корпорації РІА? Просто так запитую, бо ж цікаво. А Шмигельська та Баркалова - шантажистки, це ж ви як насмішили :) Це ж ви хоч у Вінниці таке не кажіть вголос, бо ж засміють. Це тут, на Телекритиці Шмигельську й Баркалову як людей не знають, а ж Вінниця місто маленьке, всі один одного знають, то ж не повірять ані на крапельку такий пафосним "закидонам". Дякую за жарт, так сміялася :) Пишіть ще, любий Борис Сергійович :)
polkovnik
5343 дн. тому
Борис Сергійович та п. редакторе. Завтра в подібній ситуації опинитесь і ви. На жаль, таких прикладів більш ніж досить. І вас пережують та виплюнуть,якщо тільки це ви самі не пережовуєте інших(( А щодо сказаного вами про Олену, - Бог все бачить і весло для вас не забариться.
Редактор
5343 дн. тому
Шмігельска продавала інфо багатьом редакціям в Вінниці, а РІА відмовилась купувати, от їх і мочать.
Борис Сергійович
5343 дн. тому
Олена Шмігельскька і К - відомі вінницькі журналісти-шантажисти. Їх перекупив мер міста Гройсман для своєї газети "МІСТО" і таким чином зводить рахунки з РІА.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду