У «Газеті по-українськи» затримують зарплатню

9 Липня 2009
15401
9 Липня 2009
12:26

У «Газеті по-українськи» затримують зарплатню

15401
У «Газеті по-українськи» затримують зарплатню

Частині співробітників «Газети по-українськи» протягом кількох місяців затримують виплату зарплатні, повідомляє Інститут масової інформації.

 

За повідомленням джерел ІМІ, зарплату за квітень і травень досі не виплачено. Головний редактор газети Володимир Рубан підтвердив факт затримки зарплатні, зазначивши, що останні місяці були для видання дуже важкими. На друге півріччя газета втратила 10% передплатників, але, за словами головного редактора, у порівнянні з іншими виданнями це небагато.

 

«Ми кілька місяців виплачуємо зарплатню з затримками, - сказав пан Рубан. - З огляду на те, що зараз відбувається на ринку, ми спробували мінімально скоротити людей, але не закривали жодного регіонального офісу. Однак період зараз важкий, і якщо в країні буде все більш-менш нормально, на осінь ми повинні вирішити ці проблеми. Потроху виходимо з цієї ситуації». За його словами, фінансові перспективи видання залежатимуть від загальної економічної ситуації в країні.

 

«Перший фактор - це ціна на папір. Вона має величезне значення для всіх, особливо для видань із великим передплатним тиражем. У нас, наприклад, після "Сільських вістей" другий передплатний тираж в Україні, а він формується на наступні півроку. Ціна на папір залежить від стабільності гривні: якщо вона буде стабільна, ситуація буде нормальною. Другий фактор - рекламний ринок. І третє: у зв'язку з цими двома чинниками потрібно коригувати штат і розміри зарплат», - сказав пан Рубан.  У наступному році видання планує відновити і, можливо, навіть наростити тираж.

 

Нагадаємо, проблеми у газети з'явились у листопаді 2008 року, коли головний редактор попередив колектив про можливі труднощі із виплатою зарплати та запропонував охочим шукати нову роботу. Прогнози щодо закриття видання не справдились. Наприкінці березня Мін'юст зареєстрував видання «Газета по-російськи». Як повідомив ТК «Газети по-українськи» Володимир Рубан, заявку на реєстрацію «Газети по-російськи» та «Журналу по-українськи» подавало ТОВ «Видавнича група "Нова інформація"» (видавець «ГПУ»). Дата старту нових проектів нині не визначена. «До кінця цього року точно ні. А далі дивитимемося за ситуацією», - зазначив пан Рубан. Також відомо, що компанія-видавець готує запуск тижневика «Країна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду