Новий канал пояснив НТКУ, що мав на увазі під участю переможця «Фабрики зірок-3» у «Євробаченні»

15 Червня 2009
26434
15 Червня 2009
15:51

Новий канал пояснив НТКУ, що мав на увазі під участю переможця «Фабрики зірок-3» у «Євробаченні»

26434
Новий канал пояснив НТКУ, що мав на увазі під участю переможця «Фабрики зірок-3» у «Євробаченні»

Національна телекомпанія України звернулась до Нового каналу з вимогою спростувати інформацію щодо участі майбутнього переможця реаліті-шоу «Фабрика зірок-3» у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення».

 

У листі за підписом першого віце-президента НТКУ Михайла Коблі, копія якого є в розпорядженні «Детектор медіа», викладено претензії до повідомлення прес-служби Нового каналу, де йшлося про те, що переможець «Фабрики зірок-3» представлятиме Україну на «Євробаченні-2010». «Враховуючи те, що представник України на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2010" з боку Національної телекомпанії України не визначався, розміщена на вашому сайті інформація є недостовірною і порушує права державної телерадіоорганізації - Національної телекомпанії України, завдає шкоди її діловій репутації», - йдеться в листі. Нагадаємо, правом на визначення представника України на конкурсі або проведення національного відбору НТКУ володіє як член Європейської телерадіомовної спілки (EBU).

 

Михайло Кобля вимагає спростувати поширену інформацію та повідомити про це НТКУ до 18 червня; в іншому випадку телекомпанія готова відстоювати свої інтереси в суді.

 

У прес-службі Нового каналу пояснили, що не мали на увазі гарантії участі переможця «Фабрики» у «Євробаченні». «Торік на підтримку переможців "Фабрики зірок-2" Володимира Дантеса та Вадима Олійника глядачі шоу прислали близько 60 тисяч смс, - ідеться у роз'ясненні прес-служби. - Ми впевнені, що аудиторія "Фабрики зірок-3" буде ще більшою. Розраховуємо, що в фіналі переможець отримає до 100 тисяч глядацьких голосів. Тож упевнені, що за чесного і прозорого проведення ніхто з учасників першого відбіркового туру «Євробачення», що пройде на Першому національному каналі, не зрівняється з переможцем третьої "Фабрики зірок" за популярністю серед українських глядачів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26434
Читайте також
15.06.2009 12:32
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
31 104
25.05.2009 17:44
Алексей Фурман, Reklamaster.com
28 146
25.05.2009 15:31
Олександр Зирін
, для «Детектор медіа»
23 791
13.05.2009 08:51
Андрій Кулаков, для «Детектор медіа»
25 225
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
5439 дн. тому
Пердяево будет нам, если НТКУ опять сделает выбор своими силами. Пусть не позорится и организует нормальый отбор.
...
5441 дн. тому
Новый Канал не имел никакого права делать такое заявление, а теперь еще выкручивается... а если НТКУ просто огласит участника Евровижена, как в прошлом году, то смс можно будет слать хоть черту на рога, но победитель "фабрики" все равно поедет в свое Пердяево, а не в Норвегию.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду