Олена Бондаренко – за скасування 30% квоти на демонстрацію національного продукту та встановлення пільг для кіновиробників

2 Лютого 2009
14399
2 Лютого 2009
14:39

Олена Бондаренко – за скасування 30% квоти на демонстрацію національного продукту та встановлення пільг для кіновиробників

14399
Олена Бондаренко – за скасування 30% квоти на демонстрацію національного продукту та встановлення пільг для кіновиробників

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Олена Бондаренко зареєструвала в парламенті законопроект «Про внесення змін до проекту Закону України “Про кінематографію” та внесення змін до деяких законодавчих актів України», №3680 (щодо створення правових та економічних умов для розвитку кінематографії).

Проектом пропонується звільнити від ввізного та вивізного мита і плати за митне оформлення кіноматеріали та кінообладнання, що ввозяться на митну територію України і вивозяться з цієї території.

«Мы предлагаем изъять положения статьи 22 Закона Украины “Про кинематографию”, которая определяет для всех демонстраторов фильмов, в том числе и телеканалов, квоту демонстрации национальных фильмов в размере не менее 30% национального экранного времени. Если страна не может помочь, то пускай хоть не устанавливает такие нормы. Мы еще не наснимали в достаточной степени национального продукта, чтобы заполнить 30% эфира. Также мы предлагаем до 1 января 2012 года освободить от налогообложения налогом на добавленную стоимость операции по производству и демонстрации национальных фильмов», – сказала Олена Бондаренко.

Законопроект встановлює низку інших пільг та преференцій для кіновиробників. Зокрема, в пояснювальній записці зазначено, що «проектом врегульовано питання стосовно віднесення на валові витрати сум коштів і вартості майна, які спрямовані на придбання, створення та виробництво фільмів».

Законопроектом пропонується закріпити в законодавстві, що спонсори та меценати, які мають бажання підтримати виробництво національних фільмів, зможуть відносити спрямовану допомогу до складу своїх валових витрат.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14399
Читайте також
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 712
24.06.2009 09:57
Нина Краснова, «Комментарии»
28 121
12.06.2009 12:28
Оксана Бакаленко, «День»
22 194
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марина
5570 дн. тому
2Bob Лучше откатывать и снимать, чем не снимать вообще! А НДС- убийца кинопроизводства! И прибыль надо снимать не с произведенного кино, когда оно ложится на счет "готовой продукции", а только после продажи фильма. А то все налоги платятся по 2 раза. Это ж с ума рехнуться! И с налогами на з/п в кинопроизводстве нужно что-то делать. Потому что, если все заплатить, то снимать не за что!
5571 дн. тому
здравая инициатива. а то {CENSORED} снимают одно, лишь бы эфир забить
Bob
5571 дн. тому
Э нееееееееееее.. если вы снимете 30% квоту с каналов- гудбай америка ! В этой стране никада снимать не начнут !!! Закупят опять мыла-мльного по самое нихочу , и заставят пялиться ! Наоборот - ужесточайте меры ! 70% должно быть отечественного !!!!! а к 2012 все 100% ! А на счет "отнесения на валовые расходы" перебор - все будут "снимать" откатное убожество , лишь бы денег намыть ! Короче , гражданка Бондаренко - думайте ще !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду