detector.media
02.02.2009 14:39
Олена Бондаренко – за скасування 30% квоти на демонстрацію національного продукту та встановлення пільг для кіновиробників

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Олена Бондаренко зареєструвала в парламенті законопроект «Про внесення змін до проекту Закону України “Про кінематографію” та внесення змін до деяких законодавчих актів України», №3680 (щодо створення правових та економічних умов для розвитку кінематографії).

Проектом пропонується звільнити від ввізного та вивізного мита і плати за митне оформлення кіноматеріали та кінообладнання, що ввозяться на митну територію України і вивозяться з цієї території.

«Мы предлагаем изъять положения статьи 22 Закона Украины “Про кинематографию”, которая определяет для всех демонстраторов фильмов, в том числе и телеканалов, квоту демонстрации национальных фильмов в размере не менее 30% национального экранного времени. Если страна не может помочь, то пускай хоть не устанавливает такие нормы. Мы еще не наснимали в достаточной степени национального продукта, чтобы заполнить 30% эфира. Также мы предлагаем до 1 января 2012 года освободить от налогообложения налогом на добавленную стоимость операции по производству и демонстрации национальных фильмов», – сказала Олена Бондаренко.

Законопроект встановлює низку інших пільг та преференцій для кіновиробників. Зокрема, в пояснювальній записці зазначено, що «проектом врегульовано питання стосовно віднесення на валові витрати сум коштів і вартості майна, які спрямовані на придбання, створення та виробництво фільмів».

Законопроектом пропонується закріпити в законодавстві, що спонсори та меценати, які мають бажання підтримати виробництво національних фільмів, зможуть відносити спрямовану допомогу до складу своїх валових витрат.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY