Нацрада зобов’язала К1 і «Мегаспорт» повернутись до своїх мереж і звернеться до Генпрокуратури щодо дій компанії «Торсат»

17 Вересня 2008
23470
17 Вересня 2008
16:12

Нацрада зобов’язала К1 і «Мегаспорт» повернутись до своїх мереж і звернеться до Генпрокуратури щодо дій компанії «Торсат»

23470
Нацрада зобов’язала К1 і «Мегаспорт» повернутись до своїх мереж і звернеться до Генпрокуратури щодо дій компанії «Торсат»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 вересня розглянула питання про обмін логотипами каналів «Мегаспорт» і К1, що призвів фактично до обміну мережами розповсюдження цих каналів.
 
Як пояснив перший заступник голови Нацради Ігор Курус, перекомутація каналів стала несподіванкою для Нацради, яка давала дозвіл лише на зміну логотипів. Більше того, несподіванкою для Нацради стало і те, що на підставі листа компанії «Торсат» (компанія у складі групи «Інтер», яка надає технічні послуги каналам групи, в тому числі і «Мегаспорту» з К1), адресованого кабельним операторам, з УПП («універсальної програмної послуги») було вилучено канал «Мегаспорт», натомість на його місце включено К1.
 
У своєму рішенні Нацрада зобов’язала телекомпанії «Мультимедіасервісез» («Мегаспорт») та «Київтелемонтаж» (К1) привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства, про що повідомити Нацраду до 23 вересня. Далі Нацрада призначить перевірку цих компаній. Під час обговорення питання лунали пропозиції у разі невиконання каналами рішення Нацради виставити ефірні частоти «Мегаспорту» на повторний конкурс, оскільки канал отримав частоти із цільовим призначенням для розбудови спортивного мовлення.
 
Що ж до компанії «Торсат», яка не є ліцензіатом Нацради, то регуляторний орган вирішив звернутися з листом до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням перевірити діяльність компанії. Підстава для звернення – компанія своїм листом внесла зміни в УПП, яка затверджується лише рішенням Нацради. Окремим рядком у зверненні до Прокуратури Нацрада має намір звернути увагу ГПУ на те, що компанія здійснює безліцензійну діяльність, транслюючи в Україні чотири телеканали, які не мають дозволів на трансляцію від Нацради. Зокрема згадувалися «Первый канал. Всемирная сеть» та «РТР-Планета».
 
«Детектор медіа» звернулася за поясненнями до компанії «Торсат», яка пообіцяла надіслати свій коментар згодом.
 
Наслідком дозвільного рішення щодо К1 та «Мегаспорту» для Нацради стали: позов до суду від народних депутатів Томенка й Олійника, депутатські запити та виклик голови Нацради Віталія Шевченка на засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.   
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23470
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коко
5696 дн. тому
Насколько я помню в законе прописано какой процент в эфире должен быть спортивного времени - сейчас пусть выставляют частоту мегаспорта опять на тендер и появится новый бесполатный спортивный канал
дмитрий харьков
5697 дн. тому
нацрада-сборище {CENSORED} кому они хотят втюхать фуфло про замену логотипа? А когда шухер пошёл большой тут они и задёргались
Cruel
5697 дн. тому
Да, а НацРада думала, что мыльносериальный канал мечтает выходить под именем МегаСПОРТ!
Эгус Кабулус
5698 дн. тому
Небольшой экскурс в историю: 10 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла, здавалося б, чисто технічне рішення (як його, власне, і називають чиновники Нацради): обміняти логотипами телеканали К1 та «Мегаспорт». Тобто, все виглядає просто, як два помножити на два: там, де мовив телеканал К1, транслюватиметься «Мегаспорт», і, відповідно, на місці «Мегаспорту» – К1. Втім, таке собі рокірування може призвести до того, що єдиний український безкоштовний спортивний телеканал Буде приречений просто зникнути з поля зору глядацького загалу. Перший заступник голови Національної ради Ігор Курус, інформуючи про це рішення, традиційно послався на його величність Літеру Закону: компанія, мовляв, вирішила поміняти логотипи, і ми не маємо законних підстав їй відмовити. У зв’язку із цим, він провів аналогію між зміною логотипу та технічними змінами, які відбуваються за заявкою телеканалу. Щоправда, чиновник не виключає, що після прийнятого рішення телеканал «Мегаспорт» може з’явитися у «цифрі» і стати реально платним. На початок липня не було відомо, який із цих двох каналів перейде у цифру. Рішення Національної ради про МХ-3 ще не прийняте. «Подивимося, як будуть розгортатися події», – підсумував І. Курус. © Источник:http://www.dvbforum.kiev.ua/articles/92.htm Так нэсподиванка это была или таки нет?))
DoctoR
5698 дн. тому
Такое впечатление, что у нас еще целая группа "космонавтов" появилась. Они все какие-то бумаги изучали, запросы и т.д. А просто телевизор включить и посмотреть, что в эфире (например Киева) вместо Мегаспорта появился К1 слабо было или образование (должность) не позволяло. Читаешь и думаешь, что нас за недоумков каких-то держат.
Эгус Кабулус
5698 дн. тому
Ігор Курус, перекомутація каналів стала несподіванкою для Нацради, яка давала дозвіл лише на зміну логотипів.© Плюс пяццот)) Это ж надо..нэсподиванка))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду