Курус хоче позбавити «Торсат» реєстрації

23 Вересня 2009
19050
23 Вересня 2009
19:05

Курус хоче позбавити «Торсат» реєстрації

19050
Курус хоче позбавити «Торсат» реєстрації

Ігор Курус на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 23 вересня запропонував скасувати державну реєстрацію компанії «Торсат» як суб'єкта інформаційної діяльності. За його словами, цей дистрибутор, прикриваючись державною реєстрацією, «вводить провайдерів у блуд».

 

Питання виникло під час обговорення санкції попередження одеському провайдеру - ТРК «Ефір». У ході перевірки цієї компанії працівники Нацради зафіксували ретрансляцію двох неадаптованих програм - «РТР-Планета» і «Первого канала. Всемирная сеть», дистрибуторами яких є «Торсат». Представник ТРК «Ефір» заявив, що хотів розірвати угоду з «Торсатом» і просив дистрибутора визнати рішення Нацради про заборону неадаптованих каналів форс-мажорною обставиною та не застосовувати штрафні санкції. У відповідь «Торсат», посилаючись на свою державну реєстрацію та на рішення господарських судів, довів провайдеру легальність мовлення міжнародних версій російських каналів в Україні.

 

«Ця компанія вважає, що дія законодавства України не поширюється на неї, і збурює до невиконання законодавства інші суб'єкти господарювання. Очевидно, держава повинна визначитися, чи потрібно здійснювати реєстрацію таких підприємств як суб'єктів інформаційної діяльності. Так не можна! Регуляторні органи приймають рішення, а "Торсат" розсилає свої вказівки і під тиском фінансових санкцій змушує провайдерів порушувати законодавство», - прокоментував свою пропозицію на брифінгу Ігор Курус.

 

Також пан Курус нагадав про реєстрацію в Україні іншого підприємства - ТОВ «Об'єднання російських телеканалів», яке взяло на себе зобов'язання щодо адаптації телеканалу ПКВС до українського законодавства. За словами пана Куруса, настав час розібратися, хто в Україні відповідає за цей канал.

 

В. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко повідомив ТК, що юридичному управлінню Нацради доручили надати інформацію про можливі санкції і заходи щодо впорядкування діяльності ТОВ «Торсат».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19050
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
5331 дн. тому
Когда ж этих CENSORED из Нацрады уберут наконец? Просто какое-то сборище CENSORED - как на подбор. Других слов уже нет :-((
Правдоруб
5331 дн. тому
Ну вот, снова проснулись. Новая установка от Юща пришла - российские каналы рубить? И кабельщик молодец - как в детском саду. "Это не я - это он мне сказал так сделать. Я хотел, я стремился, а гадкий "Торсат" меня заставил!". И вообще как не стыдно Торсату "вводить в блуд" беззащитных провайдеров. Неправильно Курусу и Мироха делают! Не с Торсатом нужно разбираться, а сразу выходить на Верховну Раду с законопроектом о внесении изменений в Уголовній кодекс Украины. Так статью и назвать "За растление провайдеров программной услуги!". :-))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду