Микола Томенко звинувачує Нацраду в імітації вирішення проблеми К1 і «Мегаспорту»

3 Жовтня 2008
25272
3 Жовтня 2008
17:34

Микола Томенко звинувачує Нацраду в імітації вирішення проблеми К1 і «Мегаспорту»

25272
Микола Томенко звинувачує Нацраду в імітації вирішення проблеми К1 і «Мегаспорту»
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко у своєму зверненні до Комітету з питань свободи слова та інформації наголосив, що Нацрада ще в 2006 року змінила програмну концепцію ТОВ «Мульті Медіа Сервіс», чим створила юридичні передумови для зникнення із загальнонаціонального ефіру єдиного спеціалізованого спортивного каналу, повідомляє сайт «За Київ».
 
Говорячи про дії Нацради з питань телебачення і радіомовлення стосовно цього питання, пан Томенко зазначає, що вони «скоріше імітували конструктивну роботу, аніж сприяли реальному вирішенню цієї проблеми». «Справа в тому, що теперішні намагання Нацради пояснити обмін логотипами телеканалів "К1" та "Мегаспорт", фактично, є спробою обманути суспільство та експертів. Адже, як стало зрозуміло після попередньої оцінки ситуації, ще в кінці 2006 року Національна рада змінила програмну концепцію ТОВ "Мульті Медіа Сервіс", відомого під логотипом "Мегаспорт". Це означає, що ще в 2006 році були створені юридичні підстави для ліквідації єдиного ефірного спортивного телеканалу "Мегаспорт", що і відбулося пізніше», - зауважує Микола Томенко.
 
Зі свого боку «ТК» з’ясувала, що згаданим рішенням Нацради №1022 від 29.11.2006 року для каналу «Мегаспорт» було передбачено збільшення частки кінопоказу (в тому числі анімаційних фільмів), та документальних програм. При цьому у рішенні окремим пунктом (п.6) наголошувалося на необхідності дотримання каналом конкурсних зобов’язань. Нагадаємо, «Мегаспорт» отримав ліцензію в результаті форматного конкурсу – як спортивний канал.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25272
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5680 дн. тому
ТОМЕНКО- А НЕ ПОРА ЛИ ВООБЩЕ ЛИКВИДИРОВАТЬ НАЦ РАДУ И ПЕРЕДАТЬ ЕЁ ФУНКЦИИ МИН ИНФОРМАЦИИ
Дивна країна
5685 дн. тому
Невже не зрозуміло що Нацрада та її фінансовий геній Курус взяли з Хорошковського і Фірташа хабар двічі - в 2006 і 2008 роках
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду