Ігор Кондратюк готовий продати молдаванам ліцензію на виробництво «Караоке на майдані» за 500 доларів

30 Липня 2007
24128
30 Липня 2007
14:42

Ігор Кондратюк готовий продати молдаванам ліцензію на виробництво «Караоке на майдані» за 500 доларів

24128
 Ігор Кондратюк готовий продати молдаванам ліцензію на виробництво «Караоке на майдані» за 500 доларів

Ігор Кондратюк підписав із каналом «1+1» контракт щодо виходу програм «Караоке на майдані» та «Шанс» на півроку. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції у прес-центрі «РБК-Україна».

 

«Ми порозумілися з «Плюсами» у найсуттєвіших позиціях. Ми працюємо дуже просто – наш продакшн виробляє програму, і ми привозимо на канал касету», - розповів пан Кондратюк. Що ж до терміну угоди, то, за його словами, «на «Караоке» можна було підписувати й на довший, але щодо «Шансу» я не впевнений, що після випуску дев’ятого і десятого сезону мені самому не набридне».

 

Як уже повідомляла «ТК», «Караоке» з’явиться на «1+1» 5 серпня. З цього приводу Ігор Кондратюк пожартував, що завдяки здогадливості «ТК», яка подивилась у телепрограму, ця прес-конференція вже не має сенсу. «Шанс» на «1+1» почне виходити 9 чи 16 вересня; десь у той самий час має розпочатись і новий проект «Американський шанс».

 

Також, за словами Ігоря Кондратюка, він мав привабливі пропозиції від генерального директора ICTV Олександра Богуцького, але деякі аргументи змусили його схилитися до другого за рейтингом каналу. «Йти на канал №3, №4, №5 навіть за кращих умов – це втратити глядача. Я, звичайно, працюю, щоб годувати свою сім’ю. Але мене цікавить глядач. Якби мене не цікавив глядач, я б  уже, може, керував якимось каналом», - пояснив він.

 

Бюджет проектів не зменшиться: «Продавати бренд «Караоке» дешевше, ніж воно коштувало на «Інтері»,  немає сенсу, а «Шанс» постійно дорожчає». Поки що Ігор Кондратюк не знає, яким чином програми адаптуватимуться до аудиторії каналу «1+1», але, скоріш за все, суттєвих змін у форматі та виборі героїв не буде.

 

 «Караоке» лишається незмінним уже девятий рік. У цього проекту настільки добрі показники, що я просто не маю права закопувати шахту, з якої видобувають надприбуткове вугілля. А з іншого боку, немає ідеї, яка б мене так само захоплювала. Вже у цьому році програма має середню частку більше 30%. Я ще до кінця не розібрався в особливостях публіки плюсів. Ведучі «Шансу» лишаться ті самі - інакше це була б інша програма. А «Шанс» буде до тих пір, поки ведучими будуть Наталія Могилевська та Кузьма», - розповів він.

 

Продюсер неохоче говорив про конфлікт із менеджментом «Інтера», лише зазначив, що довго не міг домовитись із керівництвом каналу про продовження угоди щодо виходу програм.  «Мені не подобалось, що вони хотіли впливати на те, хто буде фігурантом у «Шансі», просили давати їм сценарії. Очевидно, комусь перестала подобатись програма. Мені цього прямо не казали. Настав момент,  коли я зрозумів, що про подовження угоди ми можемо говорити ще декілька місяців, а мені було потрібно планувати графік зйомок наступного «Шансу». 

 

На запитання «ТК», щодо можливої конкуренції з іншим пісенним форматом, який намагаються придбати «плюси» - «Pop Idol» - Ігор Кондратюк зазначив, що три подібні проекти для України забагато: «Я прийшов до Морозова тоді, коли вже з’явилась інформація про те, що «1+1» купує формат. Юрій Зіновійович сказав, що ведуться переговори, і вони, здається, вже придбали формат. А от чи будуть вони його зараз виробляти, я не знаю. Конкуренція – це річ класна, але на різних каналах. Але це справа «плюсів». Тому що в цьому сезоні конкуруватимуть три формати. Росія не потягнула два, і я не знаю, чи потягне Україна три. Я конкуренції не боюсь. Ще не було тих, кого б не било «Караоке на майдані»!». 

 

Автору, ведучому і продюсеру «Караоке на майдані» не раз пропонували продати ліцензію на виробництво проекту, але до конкретики так і не дійшло. «Пропозицій було багато: Латвія, Литва, Казахстан… А позавчора наші американські партнери побачили програму і сказали: «Вав! Круто, ми теж будемо це виробляти!». Я не проти, виробляйте, тільки купіть!»

 

Конкретної вартості формату Ігор Кондратюк не називає: «Вона залежить від реальної вартості форматів, які існують у тій чи іншій країні. Звичайно, краще продати формат у Японію, Велику Британію та США, де заплатять дорожче. Так само для України придбати формат «Фабрика зірок» - дешевше, ніж для Росії чи США. Суму назвати я не можу. Якщо Молдова схоче купити формат за 500 доларів – продамо! Якщо купуватимуть японці за 50 тисяч, теж продамо. Яка нам різниця?»

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24128
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду