ЄСПЛ виніс вердикт на користь уряду Молдови за позовом газети Flux

31 Липня 2008
35832
31 Липня 2008
13:59

ЄСПЛ виніс вердикт на користь уряду Молдови за позовом газети Flux

35832
ЄСПЛ виніс вердикт на користь уряду Молдови за позовом газети Flux
Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) виніс вердикт на користь уряду Молдови в справі газети Flux. Про це повідомляє «Інфотаг»
 
Газета Flux опублікувала 4 лютого 2003 р. статтю «Учнів ліцею ім. Спиру Харета топчуть ногами». Стаття ґрунтувалася на анонімному листі, отриманому від нібито групи батьків учнів цього навчального закладу. У листі критикувалася перевантаженість класів і відсутність адекватних умов для навчання. У ньому відзначалося також, що директор ліцею не використав фонди навчального закладу на потрібні цілі й що він брав хабарі у розмірі $200–500 за зарахування дітей у ліцей.
 
Директор ліцею подав у суд на газету, у результаті чого вона була змушена опублікувати спростування в 15-денний строк і виплатити директорові 1350 лей. Вищестоящі судові інстанції залишили в силі це рішення, тому газета звернулася в ЕСПЛ, уважаючи, що порушено її право на вільне вираження.
 
Чотирма голосами «за» і трьома – «проти» суд констатував, що порушення цього права не мало місце. Судді звернули особливу увагу на те, що газета не заручилася думкою директора ліцею й допустила відхилення від професійних норм журналістської етики. ЄСПЛ порахував, що «рішення національних судових інстанцій установило правильну рівновагу процедур між інтересами позивача й газети».
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду