16 телерадіоорганізацій отримали попередження, ТОВ ТРК «Клас» може втратити ліцензію

10 Квітня 2008
27982
10 Квітня 2008
10:35

16 телерадіоорганізацій отримали попередження, ТОВ ТРК «Клас» може втратити ліцензію

27982
16 телерадіоорганізацій отримали попередження, ТОВ ТРК «Клас» може втратити ліцензію
Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 квітня за порушення умов ліцензій та чинного законодавства оголошено попередження 16 ТРО. Результати перевірок 29 ТРО взяті до відома. Національна рада за основу ухвалила рішення про винесення попередження ТОВ «Рікона», м. Кривий Ріг Дніпропетровської обл. та про стягнення штрафу з АТ «Онікс»,   м. Харків, остаточні рішення із цих питань будуть ухвалені на наступному засіданні після з’ясування усіх обставин. За результатами перевірки ТРК «Клас» ухвалено рішення звернутися з позовом до суду про анулювання ліцензії. ТОВ «НТРК «ІРТА» з міста Луганська Національна рада скасувала санкцію про оголошення попередження.
 
Розглянувши узагальнення юридичного управління Національна рада ухвалила рішення про порядок застосування норми п. б ч. 7 статті 33 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», яке стосується можливості позасудового скасування санкції Національної ради про оголошення попередження телерадіоорганізаціям.
 
Національною радою видано ліцензії на цифрове мовлення переможцям конкурсу на мовлення на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МX-4:
ТОВ «ФУТУРАМА» (м. Вишневе Київської обл.), ТОВ «Ді.Ком», ТОВ «ДОТЮЕЙ», ЗАТ «Телеодин», ТОВ «ЛАЙКС», ТОВ «ЕМПАЄР БІЗНЕС БРОКЕРС-Україна» (м. Київ). Інші ТРО, яких було визнано переможцями конкурсу, отримають ліцензії після підготовки відповідних документів.
 
Також погоджено проект постанови Кабміну «Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів». Вирішено поінформувати та надати пропозиції Міністерству культури й туризму України стосовно аспектів цього рішення Національної ради.
 
Нацрадою затверджено завдання й заходи щодо виконання Розпорядження Кабміну «Про  схвалення Концепції Загальнодержавної національно-культурної програми дослідження Голодомору 1932-1933 років в Україні та увічнення пам’яті його жертв на період до 2012 року». Також Національна рада вирішила рекомендувати організаційному комітету Національної премії «Телетріумф» розглянути пропозицію щодо створення нової номінації за висвітлення питань дослідження цієї трагічної сторінки в історії України.
 
 
Розглянувши звернення Телекомунікаційної палати України, Національна рада ухвалила рішення про створення робочої групи з питання удосконалення чинного законодавства України та нормативних документів Національної ради, які стосуються ліцензування провайдерів програмної послуги. До складу робочої групи ввійшли члени Національної ради, керівники структурних підрозділів, представники Телекомунікаціної палати України, ТОВ «Українські комунікації», ТОВ «Телекомунікаційні системи менеджмент», ЗАТ «Воля-кабель», ТОВ «КТРК Девком», ЗАТ «Прітекс», ЗАТ «KK TGS», ТОВ «Рівне ТВМ», ТОВ «КІТС», ТОВ «ІВК-Донбас».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27982
Теги:
Читайте також
29.11.2002 10:30
член Ради Асоціації дослідників голодоморів в Україні, для „Детектор медіа”
1 557
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5876 дн. тому
Уважаемая "Телекритика"! Подкорректируйте текст относительно АО "ОНИКС" хотя бы согласно редакции самого сайта Нацсовета: http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?node=628 Момент важный и принципиальный. Спасибо.
5876 дн. тому
А где "гиганты мысли", которым обещаны предупреждения? Или Нацрада опять по мелочевке выступает.
5877 дн. тому
Кстати ТРК Оникс (радио Мелодия) и ТРК Класс (Люкс ФМ) довольно рейтинговые радиостанций удивительно чем они так не понравились его величеству щевченку!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду