ІМІ підтверджує отримання інформації про ніби-то здійснену спробу фізичного знищення майора Мельниченка

5 Жовтня 2005
816
5 Жовтня 2005
16:44

ІМІ підтверджує отримання інформації про ніби-то здійснену спробу фізичного знищення майора Мельниченка

816
ІМІ підтверджує отримання інформації про ніби-то здійснену спробу фізичного знищення майора Мельниченка
ІМІ підтверджує інформацію, яку інститут отримав від Сергія Шолоха з посиланнням на адвоката Миколи Мельниченка про імовірну спробу замаху на колишнього майора. Окрім перемовин по телефону з цієї теми, Інститут стверджує, що має електронний лист, отриманий 3 жовтня, напередодні проведення конференції „Минуле і майбутнє української політики та плівки Мельниченка” і у якому підтверджена спроба знищення майора, а також те, що у нього після „чергової спроби знищення” запроваджені „підвищені заходи безпеки”.

З інших джерел ІМІ також відомо, що з Мельниченком стався конфлікт з правохоронними органами Туреччини, що міг ним трактуватися як спроба замаху. У недавній заяві Мельниченко сам визнає, що у вересні цього року мала спроба його фізичного усунення: „В той же час офіційно підтверджую, що мною, Мельниченком М.І. вжиті посилені заходи безпеки у зв’язку зі спробою мого фізичного знищення, яка мала місце у вересні місяці цього року".

"Із тверджень Мельниченко не зрозуміло, що саме він спростовує", адже саме інформація про імовірну спробу замаху і була оприлюднена, повідомляє ІМІ, зазначаючи, що заява Миколи Мельниченка "є досить суперечливою, хоча і відповідає стилю та змісту попередніх заяв та тверджень майора".

Також ІМІ висловив жаль, що Микола Мельниченко досі не заявив про те, коли і за яких умов він згоден надати свідчення у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Така позиція, на думку Інституту, робить Мельниченка "співучасником тих, хто затягує розслідування справи Гонгадзе".

ІМІ

Читайте також:

Мельниченко спростовує інформацію про замах на нього в США

ГПУ не коментує інформацію про замах на Мельниченка, але взяла її до відома

На Мельниченка скоїли замах?

Експертиза підтвердила автентичність плівок Мельниченка

Держдепартамент США спростовує інформацію про допит Мельниченка 5 вересня

Мельниченко зробив офіційну заяву

Мельниченка не допитували в США - Піскун

Сергій Шолох здивований заявою Піскуна про допит Мельниченка

Американский суд допросил Мельниченко

Піскун досі не слухав справжніх записів Мельниченка

Черновил не знал, что Мельниченко собирался встретиться с Лесей Гонгадзе

Леся Гонгадзе: Мельниченко назначал мне свидание в Польше
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду