На Мельниченка скоїли замах?

4 Жовтня 2005
698
4 Жовтня 2005
12:05

На Мельниченка скоїли замах?

698
На Мельниченка скоїли замах?
На колишнього майора Державної служби охорони Миколу Мельниченка у США було скоєно замах.

Про це сьогодні у Києві під час міжнародної конференції "Минуле і майбутнє української політики та плівки Мельниченка" заявив директор Інституту масової інформації Сергій Таран.

За його словами, запланованого включення телефонної розмови під час конференції з Мельниченком не буде, тому що на електронну пошту ІМІ від адвоката колишнього охоронця Леоніда Кучми надійшло повідомлення про скоєння замаху.

Мельниченко був змушений поїхати з Вашингтона, сказав Таран. Цим він пояснив те, що запланована телефонна розмова не відбудеться.

Водночас на тій же конференції лідер СПУ Олександр Мороз висловив переконання, що у виборчій кампанії 2006 року плівки Мельниченка не стануть предметом спекуляцій.

"У жодній виборчій кампанії не було спекуляції ними (записами Мельниченка), а було донесення об'єктивної інформації, щоб громадяни робили вибір свідомо", - заявив Мороз.

Водночас він висловив побажання, щоб до парламентських виборів 2006 року українське правосуддя поставило крапку у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, покаравши як виконавців, так і замовників цього злочину.

На запитання журналістів про те, чому Мельниченко, на думку Мороза, уникає надання свідчень українським правоохоронцям, лідер СПУ сказав, що не може дати чіткої відповіді, бо це безпосередньо справа самого Мельниченка.

При цьому Мороз наголосив, що ніколи не був і не перебуватиме у дружніх стосунках з колишнім охоронцем Кучми, а його спілкування з Мельниченком на сьогодні відбувається один раз на 3-4 місяці за власною ініціативою останнього.

Що ж стосується небажання Мельниченка повернутися в Україну, то, за словами Мороза, цей факт пояснюється тим, що екс-охоронець Кучми ризикує. На підтвердження своїх слів Мороз нагадав нещодавні події із затриманням Мельниченка у Туреччині.

Українська правда

Читайте також:

Експертиза підтвердила автентичність плівок Мельниченка

Держдепартамент США спростовує інформацію про допит Мельниченка 5 вересня

Мельниченко зробив офіційну заяву

Мельниченка не допитували в США - Піскун

Сергій Шолох здивований заявою Піскуна про допит Мельниченка

Американский суд допросил Мельниченко

Піскун досі не слухав справжніх записів Мельниченка

Черновил не знал, что Мельниченко собирался встретиться с Лесей Гонгадзе

Леся Гонгадзе: Мельниченко назначал мне свидание в Польше
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду