Мельниченка не допитували в США - Піскун

29 Серпня 2005
695
29 Серпня 2005
15:16

Мельниченка не допитували в США - Піскун

695
Мельниченка не допитували в США - Піскун
Генеральний прокурор України Святослав ПІСКУН заявляє, що екс-майор Державної служби охорони Микола МЕЛЬНИЧЕНКО поки що не був допитаний правоохоронними органами США на прохання української Генеральної прокуратури.

Про це С.ПІСКУН заявив сьогодні в інтерв`ю журналістам у Києві перед відльотом на міжнародну конференцію прокурорів, яка відбудеться у Копенгагені.

За словами С.ПІСКУНА, колишній охоронець екс-Президента Леоніда КУЧМИ М.МЕЛЬНИЧЕНКО днями змінив своїх адвокатів і тому буде допитаний представниками американських правоохоронних органів найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня генпрокурор С.ПІСКУН заявив на брифінгу у Києві, що 24 серпня у США на прохання Генпрокуратури України представники американського правосуддя допитали М.МЕЛЬНИЧЕНКА. За словами С.ПІСКУНА, у зв'язку з тим, що М.МЕЛЬНИЧЕНКО відмовлявся зустрітися зі слідчими Генпрокуратури України та відповісти на питання, які цікавлять слідство, між Генпрокуротурою України і правоохоронними органами США було досягнуто домовленості про допит на території США, де зараз перебуває М.МЕЛЬНИЧЕНКО. У зв'язку з цим Генпрокуратура направила для допиту М.МЕЛЬНИЧЕНКА своїм колегам із США 86 питань, на які той дав відповіді.

Крім того, С.ПІСКУН повідомив, що стосовно справи колишнього голови Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія ПУКАЧА (розшукується за підозрою у безпосередньому виконанні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе – УНІАН) днями мав розмову з представниками "відповідних" міжнародних організацій, які розшукують О.ПУКАЧА, а також вів переговори з СБУ та МВС України, які також задіяні у розшуку О.ПУКАЧА.

С.ПІСКУН ще раз підтвердив, що справа О.ПУКАЧА у разі його знаходження буде додана до матеріалів кримінальної справи, які стосуються вбивства Г.Гонгадзе.

УНІАН

Читайте також:

Отставка Пискуна помешает завершению «дела Гонгадзе»?

Сергій Шолох здивований заявою Піскуна про допит Мельниченка

Американский суд допросил Мельниченко

Дело Гонгадзе зависит от Пискуна

Піскун досі не слухав справжніх записів Мельниченка

Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта

Черновил не знал, что Мельниченко собирался встретиться с Лесей Гонгадзе

Леся Гонгадзе: Мельниченко назначал мне свидание в Польше

Виклик Мельниченка до суду перенесено на 24 серпня

Мельниченко заявляє про викривлення його позиції щодо справи Гонгадзе

мирослава Гонгадзе, Сергій Шолох: звернення до Президента України

Заокеанський вояж Генерального Прокурора
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду