Ірина Геращенко: база створення суспільного мовлення для Віктора Ющенка залишається питанням

6 Вересня 2005
1031
6 Вересня 2005
12:44

Ірина Геращенко: база створення суспільного мовлення для Віктора Ющенка залишається питанням

1031
Ірина Геращенко: база створення суспільного мовлення для Віктора Ющенка залишається питанням
Ірина Геращенко: база створення суспільного мовлення для Віктора Ющенка залишається питанням. Серед кандидатур на заміну Стецьківу дійсно обговорюються Аврахов, Тузов, Докаленко

Ірина Геращенко, прес-секретар Президента України, прокоментувала у телефонній розмові вчорашню статтю «Детектор медіа» щодо відставки Тараса Стецьківа. Повний виклад розмови буде опубліковано на сайті протягом кількох годин.

Ірина Геращенко підтверджує висловлену нею думку про те, що Тарас Стецків вирішив скласти з себе повноваження голови НТКУ у зв’язку з бажанням зайнятися політичною діяльністю. Прес-секретар Президента відкидає закиди до оточення Ющенка щодо, нібито, політичного тиску на Перший канал, говорячи, що ті розмови, які відбуваються в неї час від часу з Андрієм Шевченком та Тарасом Стецківим, мають виключно творчий характер.

В той же час, пані Ірина підтвердила, що питання бази створення суспільного мовлення в Україні – а саме чи на базі державного? – залишається для Ющенка невизначеним, таким, що потребує широкої дискусії у суспільстві. Хоча, за словами Геращенко, Ющенко залишається палким прихильником самої ідеї суспільного мовлення, але не вважає себе експертом у цій царині. На аргументи щодо того, що дискусія навколо шляхів створення СМ триває вже з грудня 2004 року, що експерти з авторитетних громадських організацій провели кілька громадських слухань з цього приводу, в тому числі з залученням іноземних фахівців, що в квітні 2005 року пройшли вже і парламентські слухання, і вже підготовлено та прийнято у першому читанні проект відповідного Закону Ірина Геращенко відповідає, що ця дискусія, мовляв, відбувалася у вузькому колі. А також - підкреслює прес-секретар Президента – проект створення СМ потребує серйозних прорахувань – бюджетних, технологічних, т.п. (що заважає і кому саме це зробити – лишилося з розмови незрозумілим).

Ірина Геращенко підтвердила, що дійсно, кандидатури, названі вчора «ТК» (Аврахов, Тузов, Докаленко) зараз обговорюються у оточенні Президента на заміну Тарасу Стецьківу На запитання «ТК» щодо того, чи буде на місце Тараса Стецківа призначатися людина з урахуванням того, щоб з нею могла продовжити працювати команда Андрія Шевченка, прес-секретар Ющенка відповіла, що буде враховуватися фаховість кандидатури на посаду голови НТКУ та її державницька позиція. Також Геращенко вважає, що це має бути людина, яка до цього вже працювала на телебаченні, а також підкреслює, що мова не йде про її виключно лояльність до Президента. В той же час, Геращенко каже, що у розмовах з Тарасом йшла мова про необхідність збереження на каналі команди, яку він туди привів.

Ірина Геращенко підтвердила бачення Ющенком необхідності відставки з посади голови Держкомтелерадіо Івана Чижа, але на питання про можливість другого президентського подання до парламенту з цього приводу застерігає, що таке подання можливе тільки тоді, коли буде впевненість, що за нього проголосують позитивно у ВР.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Первым каналом хотят забивать пропагандистские гвозди?

Прес-служба НТКУ: „Стецьків та його команда продовжують працювати”

Олег Панюта не вірить у відставку Стецьківа i йти з Першого Національного не збирається

"Фізично заяву про відставку Тарас Стецьків не подавав", - стверджує Андрій Шевченко

Стецькив ушел с поста главы НТКУ

Стецьків піде з УТ-1, якщо Ющенко не виявить волю

Цілісність Першого каналу треба відновити, вважає Тарас Стецьків

Що стоїть за проектом створення «українського телевізійного каналу територіальних громад»?

"Остальные телеканалы будут скакать от радости"

Стецькив: «Эра» должна уйти на свою частоту

Україні потрібні щонайменше 2 національних канали
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду