Цілісність Першого каналу треба відновити, вважає Тарас Стецьків

2 Вересня 2005
735
2 Вересня 2005
17:22

Цілісність Першого каналу треба відновити, вважає Тарас Стецьків

735
Цілісність Першого каналу треба відновити, вважає Тарас Стецьків
«Першому каналу необхідно поновити повноту його мовлення!» - впевнений президент Національної телекомпанії України Тарас Стецьків.

Зараз канал поділено на 3 частини. З одного боку, телекомпанія «Ера» тут працює з 6 до 9 ранку. З іншого – вечірній час з 23:00 до 1:00 віддано знову ж таки тій самій компанії. Але найбільшою несправедливістю, на думку Стецьківа є те, що наказом Держкомітету України з питань інформаційної політики під керівництвом Івана Чижа у 2004 році годину ефірного часу Першого каналу ( 3 13:00 до 14:00) було віддано на користь 12 обласних телекомпаній України. Таким чином, проігноровано рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про незаконність наказу, а також ліцензія самої телекомпанії. Відтак, випуск повноцінного продукту за таких умов неможливий, оскільки жодна програма (а це переважно власне виробництво) не захоче втрачати свою аудиторію у половині країни. «Це неприпустима практика, яка була властива Україні в епоху Кучми, - говорить Тарас Стецьків – Наказ свідчить про те, що рецидиви кучкізму в керівництві державного телебачення все ще зберігаються». Президент телекомпанії вже звернувся і надалі звертатиметься в усі важливі інстанції, аби якнайшвидше цей документ скасували. «Ми зробимо все можливе, аби цей наказ було відмінено, заявляє він.

Крім того, на думку Тараса Стецьківа, до Першого Національного необхідно приєднати УТР, щоб в країні утворилося єдине інформаційне поле і Національна телекомпанія України здійснювала цілісну інформаційну політику як всередині країни, так і за кордоном.

"Детектор медіа" за прес-релізом НТКУ

Читайте також:

Що стоїть за проектом створення «українського телевізійного каналу територіальних громад»?

"Остальные телеканалы будут скакать от радости"

Стецькив: «Эра» должна уйти на свою частоту

Первый канал: ревизия прошлого и… будущего?

Перший канал розпочинає новий телесезон

НТКУ чекає не скорочення, а „оптимізація”, а ще - збільшення фінансування

Україна придбає 1% акцій Euronews і витіснить російське бачення подій в Україні з телеекранів

Перший національний реформує спортивне мовлення

Керівництво Першого Національного спростовує звинувачення у цензурі

Открыт веб-портал Общественного вещания
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду