Одна з машин автопробігу „Схід і Захід. Разом назавжди” вночі потрапила в ДТП

5 Липня 2005
798
5 Липня 2005
12:22

Одна з машин автопробігу „Схід і Захід. Разом назавжди” вночі потрапила в ДТП

798
Одна з машин автопробігу „Схід і Захід. Разом назавжди” вночі потрапила в ДТП
Вчора ввечері автопробіг журналістів „Схід і Захід. Разом назавжди” спіткала неприємна пригода. В Запоріжжі о 23 годині 56 хвилин на перехресті проспекту Леніна і вул. Української відбулося зіткнення запорізького таксі з машиною колони. В аварію потрапила машина, в якій їхали журналісти львівського обласної державної ТРК. Про зіткнення „ТК” розповів оператор львівської телерадіокомпанії Рустам Ходжиєв, який на той час був у машині: „ми проїжджали перехрестя, водій запорізького таксі виїхав на зелене світло, він не бачив, що їде колона (Колона автопробігу їхала на червоне світло, оскільки її супроводжували представники ДАЇ – прим. „ТК”). Єдине, що нам вдалося зробити, це загальмувати. Але на мокрій дорозі це не мало значення.”

У той час на місці пригоди були представники „5-го каналу”, машина яких їхала за львівською. „5-му” вдалося взяти коментар у водія запорізького таксі пана Рибакова: „Я їхав на зелене світло і не почув, що попереду йде колона. Колона розірвалася, і я не бачив, що їде її продовження. Також я не чув попередження пропустити колону”.

Варто зазначити, що під час аварії йшов сильний дощ, і вирізнити колону на дорозі було дуже важко. Учасники автопробігу покладають відповідальність за аварію на представників ДАЇ. „Винний супровід. Вони не організували на перехресті контроль. Тим більше, що це перехрестя є дуже небезпечним,” – зазначає Рустам Ходжиєв. Однак коментар представників ДАЇ „Детектор медіа” взяти не вдалося, оскільки спочатку вони поїхали оформлювати ДТП, а далі не захотіли будити журналістів та пояснювати їм ситуацію. Коментар ДАЇ „ТК” спробує взяти після обіду.

Водій таксі отримав травму ноги, серед журналістів постраждалих не було. Але їхню машину струснуло добре, за словами Рустама Ходжиєва „від удару прогнулося заднє сидіння”.

Наразі машина львівських журналістів участь в автопробігу не бере. Про збитки, завдані машині львівських журналістів, „ТК” розповів Микола Степанов, представник страхової компанії „Універсальна”, яка застрахувала всіх учасників автопробігу. „Зараз важко говорити про збитки. Машини відправлені на СТО. Але в найближчий час ми матимемо уяву про суму завданої шкоди. Візуально – це середній ремонт, а що покаже огляд, побачимо.” А от водій страхової компанії Сергій Дерієнко переконаний, що машина надалі участі в автопробігу брати не зможе. За його словами, на ремонт піде два тижні.

Однак журналісти продовжують брати участь в автопробігу в інших машинах.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди". Тернопіль

Автопробіг "Схід і Захід - разом назавжди" залишив Львів

Луцькі журналісти підтримали автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди"

"Схід і Захід - разом назавжди". Зупинка в Рівному.

Учасники автопробігу „Схід і Захід – разом назавжди” прямують до Рівного

28 червня стартує Всеукраїнський автопробіг „Разом назавжди”

28 червня журналістські організації планують провести всеукраїнський автопробіг під гаслом "Разом назавжди"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду