Автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди". Тернопіль

3 Липня 2005
637
3 Липня 2005
10:19

Автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди". Тернопіль

637
Автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди". Тернопіль
Учора автопробіг журналістів „Схід-Захід: разом назавжди” відвідав Тернопіль. На традиційній прес-конференції, яку проводять учасники акції, у кожному місті говорили і про проблеми місцевих ЗМІ. На запитання „Детектор медіа”: „Чи проводить місцева влада якісь заходи, щоб допомогти журналістам працювати за професійними стандартами?”Іван Стойко, голова облдержадміністрації, відповів: „Ми сьогодні намагаємося бути відкритішими для журналістів. Ми проводимо щотижневі прес-конференції, запрошуємо їх на всі заходи, які проводить місцева влада. На мою думку, тернопільські ЗМІ дуже розвинені. Наприклад, газета „Вільне життя” має тираж 100 000, газета „Свобода” – 76 000, але наразі існує велика конкуренція з львівськими ЗМІ. Наші люди багато читають, слухають і дивляться. І, можливо, тому на виборах у нашій області було менше порушень”. А от мер міста Богдан Левків зазначив, що він створює перешкоди у роботі журналістів лише для одного видання – це газета „Репортер”, журналістам якої заборонено бувати на заходах місцевої влади. За словами мера міста, „ця газета за гроші робить усе”. Між газетою і владою міста існують судові суперечки. На жаль, журналісти газети „Репортер” на прес-конференції не були присутні, хоча обласна держадміністрація їх запрошувала. Але думки інших тернопільських журналістів щодо цієї газети були неоднозначні. За їх словами, „з одного боку, газета критикує владу й не тільки її, а з іншої, ця критика не є конструктивною, і в газеті переважають замовні матеріали”.

Автопробіг триває. Попереду на журналістів чекають нові місця.

Наталія Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Одна з машин автопробігу „Схід і Захід. Разом назавжди” вночі потрапила в ДТП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду