Автопробіг журналістів відвідав «Золоту підкову України»

2 Липня 2005
603
2 Липня 2005
20:42

Автопробіг журналістів відвідав «Золоту підкову України»

603
Автопробіг журналістів відвідав «Золоту підкову України»
Після відвідин міста Лева, автопробіг журналістів , організований Всеукраїнським фондом “Схід-Захід разом”, Всеукраїнським благодійним фондом “Журналістська ініціатива” та Всеукраїнським автомобільним клубом журналістів попрямували до замків львівської області. Три замки у містечках Олесько, Підгірці, Золочів звуться «Золотою підковою України». Першим на шляху колони журналістів став Олеський замок, захопливу екскурсію для учасників автопробігу провів Борис Возницький, герой України і "рятівник замків". Як розповів Возницький, Олеський замок мав таємничу історію. Там народився польський король, в минулому руський воєвода Ян Собейзський. В 19 ст. Олеський замок сколихнув землетрус, він трусився 15 хвилин аж поки гора у його підніжжя не луснула і стіни не розійшлися. За словами Возницького, зараз там вже довгі роки шукають скарби. Пізніше у 1951 році в замок вдарила блискавка і він цілком згорів.

Однак завдяки зусиллями Бориса Возницького він був реставрований і тепер його території знаходиться зібрання культурних пам’яток різних епох і регіонів. Саме завдяки роботи над замками та збереженням українських пам’яток Возницький отримав звання Герой України. Після відвідин Олеського замку на журналістів чекав іще один маловідомий шедевр української земля. Це палац-укріплення в селі Підгірці, побудований за зразком Версальського палацу. Останнім замком на шляху став Золочівський замок. Журналістів вражала щирість і привітність місцевих мешканців які не лише підтримували акцію, а й переймались проблемою об’єднання України.

До колони постійно приєднуються журналісти з нових регіонів волинської, івано-франківської областей.

Детектор медіа

Читайте також:

Одна з машин автопробігу „Схід і Захід. Разом назавжди” вночі потрапила в ДТП

Луцькі журналісти підтримали автопробіг "Схід і Захід. Разом - назавжди"

Автопробіг "Схід і Захід - разом назавжди" залишив Львів

"Схід і Захід - разом назавжди". Зупинка в Рівному.

Учасники автопробігу „Схід і Захід – разом назавжди” прямують до Рівного

28 червня стартує Всеукраїнський автопробіг „Разом назавжди”

28 червня журналістські організації планують провести всеукраїнський автопробіг під гаслом "Разом назавжди"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду