Андрій Куликов виступив альтер его Тараса Шевченка

Андрій Куликов виступив альтер его Тараса Шевченка

9 Березня 2014
13547
9 Березня 2014
12:15

Андрій Куликов виступив альтер его Тараса Шевченка

13547
Прем`єра документальної стрічки «Кобзар», у якій знімався ведучий, відбудеться сьогодні, 9 березня, о 16:00 у Мистецькому арсеналі
Андрій Куликов виступив альтер его Тараса Шевченка
Андрій Куликов виступив альтер его Тараса Шевченка

Ведучий «Громадського радіо», програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, журналіст Андрій Куликов знявся у документальній стрічці «Кобзар» режисера Тараса Ткаченка.

 

Прем`єра стрічки відбудеться сьогодні, 9 березня, о 16:00 у Мистецькому арсеналі, де проходять урочистості з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка, розповів режисер.

 

За концепцією, неігрову повнометражну картину присвячено біографії книги «Кобзар». «За неї ми і шануємо Шевченка. На жаль, не за його художні твори, не за те, що він був художником-графіком розкішним, а за книжкою, - розповідає Тарас Ткаченкою. -  Через три прижиттєві видання "Кобзаря" і показано життя поета у трьох важливих етапах. Перший - це його викуп з кріпацтва, становлення як художника. Друге - перший арешт за Кирило-Мефодіївське братство. І це нездійснена мрія про другого "Кобзаря", якого не було - його не видали, не встигли. І третє - це вже останній приїзд на Україну, мрія оселитися тут, мрія облаштувати побут, що йому теж не дали зробити, бо заарештували й депортували з України».

 

Ведучий-оповідач у цьому фільмі - Андрій Куликов. «Він поєднував часи, про які йдеться в фільмі, та взаємодіяв із персонажами з минулого, а іноді виступав як альтер-его Шевченка», - розповідає режисер.

 

Із трейлером стрічки можна ознайомитися тут

 

Щодо постаті Тараса Шевченка, то автор фільму на ній зосереджувавя мало. «Хотілося зробити історію оригінальну, тому ми, власне, й не концентрувалися на постаті Шевченка. Натомість говоримо про книгу, події й тонкощі, пов`язані з "Кобзарем", - каже режисер. - До половини фільму займають реконструкції, завдяки яким ми відтворили спогади сучасників Тараса Шевченка, а також інтерв`ю з нашими сучасниками, які говорять про Кобзар. Зокрема, це працівниками музею Шевченка, музею Кобзаря в Черкасах, співробітники Інституту літератури».

 

Виробник - компанія Production#1.

 

Автором проекту мав бути Юрій Макаров, але співпраця з ним не склалася внаслідок виробничих труднощів, на яких позначилася політична ситуація в Україні. «Через це і в пана Юрія було чимало роботи», - каже Тарас Ткаченко. Автором сценарію виступив сам режисер. Продюсери стрічки  - Лариса Гутаревич та Ольга Гібелинда.

 

«Кобзар», що є переможцем конкурсу неігрових фільмів, присвячених життю і творчості Тараса Шевченка, який проводився Держкіно у вересні 2013 року, знімався на державні кошти. Бюджет стрічки, за словами режисера, становить 1млн 200 грн. Ці кошти творча група фільму отримала у грудні 2013 року.

 

Подальші покази «Кобзаря» ще залишаються творчими планами, розповів пан Ткаченко.

 

Тара́сТкаче́нко - режисер і сценарист документального кіно й телефільмів.

Закінчив Київський національний університет ім. Шевченка (українська філологія) та КДІТМ ім. Карпенка-Карого (факультет кінематографії та телебачення, відділення режисури художнього фільму).

Спільно з однокурсником Тарасом Томенком працював над фільмами «Пересохла земля» (2001-2004) та «Ліза» (2006).

 

2004 - працював над 3-серійним документальним телевізійним фільмом «Іван Миколайчук. Книга життя».

 

Викладає на факультеті кінематографії та телебачення в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого у майстерні Бориса Савченка.

 

«Детектор медіа»

 

На фото - кадр із фільму «Кобзар»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду