Навіщо журналістам апендикс, пане Отаре?

26 Грудня 2009
61457
26 Грудня 2009
12:07

Навіщо журналістам апендикс, пане Отаре?

61457
Мені смішно, коли баксових «пилососів» називають представниками «четвертої влади»
Навіщо журналістам апендикс, пане Отаре?

ТК друкує ще один відгук на статтю «Юля і ми», у якій Отар Довженко ґрунтовно проаналізував ефір програми «Шустер live» від 18 грудня за участю кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко.

 

Нагадуємо, що ТК, підтримуючи репутацію відкритого дискусійного майданчика, надає можливість висловитися на редакційному ресурсі й тим авторам, думку яких не поділяє. На вимогу автора друкуємо дану статтю без скорочень і редакційних правок.

 

У ролі екстрасенса

Зазвичай оптимістично налаштованим Отаром Довженком зненацька оволоділи апокаліптичні передчуття. В опублікованій на сайті «Детектор медіа» розлогій статті «Юля і ми» він б'є на сполох: над свободою преси в Україні нависла небезпека, тож гуртом рятуймо її! Причина для тривоги є. Попри гучні заяви деяких політиків, у рейтингу-2009 Freedom House за цим критерієм Україна посідає не вельми почесне 115 місце у світі. Та найпереконливіший  аргумент - наочний: вміст «балакучого ящика».   

 

Однак те, чому Україна опустилася до такого рівня, пана Отара у даному разі не обходить. Він б'є у всі дзвони, застерігаючи від гіпотетичної загрози. «...За підсумками цього ефіру (виступу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у ток-шоу "Шустер live" на ТРК "Україна" 18 грудня), - стверджує автор, - відчуття (виділено автором), що перемога Юлії Володимирівни на прийдешніх виборах може нести загрозу свободі слова, особисто в мене значно посилилось». І ще категоричніше звучить його теза про ймовірне створення Юлією Тимошенко «системи контролю та пригнічення ЗМІ».

 

Відчуття, як відомо, нас часто підводять. У світі не так вже й багато екстрасенсів, а пан Отар навряд чи належить до них. Тож його заангажованість і тенденційність статті не те що впадає, а ріже око. Він вважає зайвим проаналізувати причини теперішнього тривожного стану  журналістики в Україні і можливі шляхи виходу з нього, певно, тому, що не в змозі звинуватити у причетності до цього Юлію Тимошенко. Адже факт лишається фактом: на противагу іншим представникам тубільного бізнес-політикуму, вона не володіє жодним телеканалом і жодного не контролює.

 

Прикметно інше - у статті пана Отара я не знайшов про прем'єра, якого поважають у власній країні і в світі, не те що позитивного, а навіть нейтрального слова. Висловлювання ж на її адресу на кшталт «демагог і народний трибун», «популістська арія», «фарисейство аргументу», «відверте крутійство» багато про що говорять. Від них не така вже й далека відстань до інших - «набралася боргів, як сука бліх» та «дівчина, яка стоїть на Окружній».

 

Абсурди замість доказів

В антиюліані пана Отара (інакше я не можу назвати його статтю) відсутні аргументи, зате нісенітниць хоч відбавляй. Цитата з оригіналу: «Ніби незначна, але досить показова сценка - відповідь на запитання головного редактора газети "День" Лариси Івшиної про зірвану презентацію книжки російського опозиціонера Михайла Касьянова». Загалом уся ця історія доволі плутана. Та яке відношення до неї має прем'єр? Провести прес-конференцію, судячи з усього, заборонило начальство «Президент-паласу», який продала одному з російських олігархів горезвісна ДУСЯ. Хто ним керує і хто здійснює фінансові оборудки під його прикриттям, добре відомо.

 

Патріотичний рефлекс пана Довженка у відповідь на резонний відкош прем'єра був надто емоційним. Він вибухнув довжелезною полум'яною тирадою. Наводжу її повністю, бо, зізнаюся, подібного ще не доводилося читати: «Коли в Україну таки залетить у своїх справах легендарний російський спецназ, коли росіяни вирішать охороняти свій газ у наших сховищах, розмістити ще в парі портів свій Чорноморський флот абощо - чи це також буде з легкістю трактовано Тимошенко як "не наші справи"? І чи не виправдовуватиметься вона, що занадто зайнята президентськими турботами й не звертає уваги на "інтриги", коли їй повідомлятимуть про порушення прав і свобод українських громадян?». Цього пану Отару здалося замало, і він ще й навів з пам'яті чи то зацитував з тексту Конституції України докладний перелік обов'язків глави держави.

 

Та до чого тут Юлія Тимошенко? Адже чинний Президент поки що не вона. Від себе додам такий штрих: перш, ніж влаштовувати ґвалт, не завадило б знати, що «опозиціонера Касьянова» за корумпованість у часи його прем'єрства в Росії називали не інакше як «Миша Пять Процентов».

 

Характерний прояв заангажованості: пан Отар помічає тільки те, що хоче помітити. Він охоче приєднується до закиду присутньої на ток-шоу журналістки Ольги Червакової, ніби в радіоефірі лунає «замовлена штабом Тимошенко» антиреклама («він знімав шапки...»), і це, мовляв, суперечить заявам Юлії Тимошенко про неприйнятність бруду у виборчій кампанії. Не знаю, чи чув цю антирекламу пан Отар, та мільйонам телеглядачів вже набив оскому «чорний піар» Партії регіонів у дусі «вона обіцяла - вона не виконала».

 

Мені смішно, коли пан Отар називає баксових «пилососів» представниками «четвертої влади». Якщо не рахувати поодиноких «бійців» жіночої статі Юлію Мостову та Тетяну Коробову (до речі, друга з них не приховує своїх симпатій до Юлії Тимошенко), то це невдалий жарт. Та вони не в змозі правити бал у медіа-сфері. Хоч це звучить вже банально: перемагає «джинса».

 

Мені сумно, коли екс-керівник президентського секретаріату Олег Рибачук виступає у ролі хлопчика на побігеньках у бідолашних Сергія Лещенка та Романа Скрипіна, які потрапили до «чорних списків». Перший «мочив» Тимошенко ще на 5 каналі, другий ледь не щодня «мочить» її у шанованій в часи Гонгадзе «Українській правді», яка швидко втрачає репутацію солідного видання.

 

Яка країна - такі й політики та журналісти! Свободу слова душать не «темники», її добровільно продають ті, хто мав її відстоювати. Ось вам і «четверта влада»! 

 

Я проти запропонованої Рибачуком та Найємом ініціативи, що викликала захоплення в Отара, - ставити на ток-шоу питання від журналістів, які спроможні самі пробити будь-який мур і використати це як додатковий засіб піару. Чи не ліпше було б наділити цим правом журналістів з  регіональних медіа, що зазнають жорстких утисків від тамтешніх політичних держиморд?   

 

Пані, на вихід!

Мені незрозуміло, чому на ток-шоу у ролі арбітра постійно присутній, за висловом пана Отара, «найпересічніший громадянин» (за гендерною ознакою - громадянка). Вона ж Голова (в  авторському правописі ще й з великої літери) Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська. Вона ж нібито виконує в ефірі «Шустер livе» роль гаранта відповідності змісту висловлювань  вимогам законодавства про вибори.

 

В останній програмі Котюжинська переривала попередженнями намагання прем'єра поставити на голосування питання «Можна чи не можна Януковичу красти в держави "Межигір'я"?» та «деякі подальші, не менш маніпулятивні висловлювання» (виділено автором). Та хіба це не проблеми, що мають життєве значення для суспільства, враженого корупцією та здирництвом?

 

Чому ж та пані затикає рота іншим під тим приводом, що агітацією та контрагітацією займатися заборонено. Мені байдуже, хто встановлював ці безглузді правила, якщо вони взагалі існують. Невже у розпал президентської виборчої кампанії краще сперечатися про жіночі туфлі на високих підборах та про чоловічі черевики з крокодилячої шкіри? Хоча в Україні це, зрештою, теж політична тема.

 

Репліка Юлії Тимошенко пані з незрозумілим статусом «Ви хто? Ви що, присутні на всіх ефірах - тут, на "Інтері", на ICTV...? Ні? І що, це не пов'язано з тим, що канал належить Партії регіонів?» чомусь викликала роздратування у пана Отара. Як на мене, то вона цілком доречна. Можна було б спитати й про інше: де була претензійна пані Котюжинська, коли 28 вересня на тому ж каналі  ТРК «Україна» «регіональниці», порушуючи елементарні моральні й етичні норми, «мочили» Юлію Тимошенко так, що навіть їхній зазвичай безсоромний однопартієць Азаров від сорому очі опустив долу?

 

Що  це за «апендикс» до тележурналістики, невідомий у жодній цивілізованій країні світу? Чи це, бува, не радянський цензурний «Главлит», що відроджується у публічному варіанті? Тож чи не ліпше відразу видалити його хірургічним методом?

 

З паном Отаром можу погодитися хіба що в одному: гострі питання має ставити господар студії - ведучий. Та в умовах «свободи слова» в Україні це - фантастика.

 

Схоже, що інтелігентний Отар Довженко приєднався до тандему не вельми галантних «джентльменів», що методично «клюють» тендітну жінку, яка несе на собі тягар економічної кризи і, по суті, єдина в українському політикумі займається конкретними справами. Це зрозумів навіть  Лукашенко, який під час візиту до Києва побажав Юлії Володимирівні вийти з боротьби з ними «цілою і неушкодженою».

 

Не важко збагнути, чому пан Отар не розуміє очевидного. Він - запеклий антиюліанець на підсвідомому рівні і, що б не казала і не робила Юлія Тимошенко, йому все буде не до смаку.

 

Стаття «Юля і ми» - емоційна й поверхова. В ній висловлене власне ставлення автора до певної особистості. Вона не дотична до складних суспільних проблем України і тим більше можливих шляхів їхнього вирішення. Отже, яка цінність статті?

 

Фото - www.politsovet.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
61457
Читайте також
11.09.2011 10:06
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
11 267
27.12.2009 18:37
Отар Довженко
31 579
22.12.2009 09:00
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
40 752
20.12.2009 13:31
Отар Довженко
33 821
Коментарі
40
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
курт
5234 дн. тому
Во дела, так откровенно признаваться в том, что ты на содержании у ЮВТ - это что-то новое. Причем, наверняка бесплатном. Г-н Сидорук, Вы хотя бы ради приличия написали в объективистском тоне, а то все эти "тендитна жинка" и т.п. речевые обороты выдают Вас с головой. Или Вы решили, что раз настоящих журналистов осталось только двое, то остальным все разрешено? И потерю профессионализма можно оправдать - мол, все так делают? В общем, статья Сидорука - в кассу Юлии Тимошенко. И мимо кассы независимой журналистики. Ни один довод Отара не подвергнут серьезной, обоснованной критике (а ведь можно было). Сплошная истерическая эмоциональщина... P.S. Выступление Яника в пятницу у Шустера, кстати, четко показало: в отношении к свободе слова Яник и ЮВТ - это два сапога одной пары. Ни лучше, ни хуже.
Gloria
5234 дн. тому
про апендикс - супер...за бабло вона там сидить з янекової кишені і бдіть його репутацію....
Otar Dovzhenko
5234 дн. тому
123, радий, що вам так потрібен мій критичний погляд. Він є і незабаром буде опублікований.
123
5234 дн. тому
А зараз вже усі подивились мочилово на ТРК та Інтері (Ющий та Януки)... Отаре, милий, де критичний погляд на ці видовища?
ну и ну
5234 дн. тому
поддержу юрика - 2% :) и "тендітна жінка з тягарем", конечно, доставляет :)
юрік
5234 дн. тому
правиль буде сказати "міша два процента", а не п"ять. Хоч, думаю, касьянов був би непроти і п"яти))
serb
5234 дн. тому
навіть тигрюлю Тимошенко вкрала. Один з прибічників Мілошевича очолював загін "Тигри" і фотографувався з тигреням.
юнь
5234 дн. тому
АПОФЕОЗ МИСЛЕННЯ СОВКОВОГО ПРОПАГАНДОНА: "це, бува, не радянський цензурний «Главлит», що відроджується у публічному варіанті?" НІ, колего! Главліт працював за лаштунками, й у цьому - сенс цензури. А робота у публічному варіанті - це транспaрентність і демократія. Ви на таке не здатні апріорі й апостеріорі.
Otar Dovzhenko
5235 дн. тому
Ну ось ніби як відповідь http://www.telekritika.ua/otar_col/2009-12-27/50142 :)
республіканець
5235 дн. тому
Всьо правильно, Alexander, я ж про що і пишу. Євнухам свобода не потрібна. Бо вони не можуть.
Alexander
5235 дн. тому
Всё правильно автор написал. Вся хвалёная свобода слова превратилась в обыкновенное позорище.
республіканець
5235 дн. тому
Вперше я розчарувався в Тимошенко, коли працював на 5 каналі. 2004 рік. Мене тоді неприємно вразило, як опозиційна "Жанна Д'Арк" ставиться до "каналу чесних новин". В фаворі майбуньої прем'єрки, як не дивно, був "Інтер", який не соромився її поливати брудом з ранку до ночі. Але концентрація бруду, як я згодом зрозумів, була дозованою. І визначали її в т.ч. "пригодовані" інтерівські журналісти. За це їх любила і цінувала Тимошенко. А "5-й", який міг поставити незручне запитання - викликав в ЮВТ щиру агресію. Я не знаю яким президентом буде Тимошенко, але впевнений - критикувати її буде небезпечно. Вона не політиком європейського типу, йно азіатка. Не дарма білих тигрів принято було дарувати падишахам. Уявіть собі такий презент роблять Дональду Туску, а він його приймає. Можете? Якщо так, то маєте гарну уяву, бо це фантастика, причому ненаукова, а з серії "Тисяча і однієї ночі". Щож, Юля йде, євнухи ся тішут.
lashch
5235 дн. тому
Дуже виразна і аргументована стаття!!!! Слава Богу, що є люди, які уміють тверезо мислити і аналізувативесь потік того бруду, який ллється з усіх щілин (Юля і ми).... Пане Аркадій!!! Людське Вам спасибі. Мене особисто стаття доволі надихнула на не безнадійнсть нашого існування.
Trust
5235 дн. тому
Може аутор так стабаиццо? Інакше схоже на повну дурість
Олег
5235 дн. тому
Авторе, ви - зомбі. Вас видала оця фраза: "методично «клюють» тендітну жінку, яка несе на собі тягар економічної кризи і, по суті, єдина в українському політикумі займається конкретними справами." Це ж типова баптистська мантра!
Годо
5235 дн. тому
а мне хотелось бы спросить у той же пани Ившиной, а почему она поставила свой вопрос про гарантии для свободы слова именно в таком ключе-даете ли , Ви, ЮВТ, гарантии итп.. а почему не спросить иначе- Ю.В, у вас есть гарантии, что в случае если вы прижмете свободу слова, вас не выкинут с президенсткого кресла?
Jew
5235 дн. тому
ешкин кот шановна Кассандра // 26.12.2009 22:43:00, а.... какое отношение к Украине ...к украинской элиты имеет этот Кремлевский швондер Бялковський:-)
Valentyn
5235 дн. тому
Прекрасна стаття! Просто супер!А головне - переконливо. CENSORED
Кассандра
5235 дн. тому
Прикро й боляче читати такий довгий й страшний монолог начебто б то адекватної людини:але? Аркадію,хто Ви?-осліплений (забаксований) пилосос чи ворог України? Бо тільки ворог може таке сказати про "прем'єра, якого поважають у власній країні і в світі" Бо насправді Тимошенко-найбільша загроза для безпосередньо для самого існування України.Яник-бандит,зек і хам,але юля-С-Т-Р-А-Ш-Н-І-ША!!! Ненаситна,параноїдально-шизофренічно хвора жадобою до влади задля влади,задоволення своїх амбіцій.Шахрайка,яка переступить через все,всіх обдурить і всіх продасть.Бреше,як святий правди не скаже.Страшна українофобка(хоча і єврея Яценюка знищила)-все заради своєї жадоби.Ще страшніша її команда-бандити лозінські,педофіли ляшки,тендерні палати,рейдери портнови й губські,перевертні-знайдіть хоч одне моральне імя в списку.А чого вартий "куратор" України,кум двох президентів медведчук?!Саме задля підтримки путіним в газові угоди юля заклала долю Криму й флоту,чорномор шельфу,гтс-здала всю Україну зазделегідь.Як можна вірити цій популістці,яка фальшива наскрізь-від коси,вимови до самого "іміджу" білоїтигрюлі?Та тоталітаризм путіна ніщо з фашизмом тимошенко!Невгамовно "працюючи",вона давно вже істерично неадекватна.І будь-який фахівець скаже,чим небезпечний тип такого керівника-ця тигриця не зупиниться ні перед чим! З нею буде ще кров,потрясіння й випробування на державність для самої України. Тож,Аркадію,тільки ворог України може бажати українському народові таку правительку.Й подякуймо Отару за громадянську позицію й попередження:"Тимошенко-это плата украинской элиты за свою неразборливость" (Бялковський)
Кассандра
5235 дн. тому
Прикро й боляче читати такий довгий й страшний монолог начебто б то адекватної людини:але? Аркадію,хто Ви?-осліплений (забаксований) пилосос чи ворог України? Бо тільки ворог може таке сказати про "прем'єра, якого поважають у власній країні і в світі" Бо насправді Тимошенко-найбільша загроза для безпосередньо для самого існування України.Яник-бандит,зек і хам,але юля-С-Т-Р-А-Ш-Н-І-ША!!! Ненаситна,параноїдально-шизофренічно хвора жадобою до влади задля влади,задоволення своїх амбіцій.Шахрайка,яка переступить через все,всіх обдурить і всіх продасть.Бреше,як святий правди не скаже.Страшна українофобка(хоча і єврея Яценюка знищила)-все заради своєї жадоби.Ще страшніша її команда-бандити лозінські,педофіли ляшки,тендерні палати,рейдери портнови й губські,перевертні-знайдіть хоч одне моральне імя в списку.А чого вартий "куратор" України,кум двох президентів медведчук?!Саме задля підтримки путіним в газові угоди юля заклала долю Криму й флоту,чорномор шельфу,гтс-здала всю Україну зазделегідь.Як можна вірити цій популістці,яка фальшива наскрізь-від коси,вимови до самого "іміджу" білоїтигрюлі?Та тоталітаризм путіна ніщо з фашизмом тимошенко!Невгамовно "працюючи",вона давно вже істерично неадекватна.І будь-який фахівець скаже,чим небезпечний тип такого керівника-ця тигриця не зупиниться ні перед чим! З нею буде ще кров,потрясіння й випробування на державність для самої України. Тож,Аркадію,тільки ворог України може бажати українському народові таку правительку.Й подякуймо Отару за громадянську позицію й попередження:"Тимошенко-это плата украинской элиты за свою неразборливость" (Бялковський)
Jew
5235 дн. тому
Dear Otar Dovzhenko // 26.12.2009 21:39:49,- що поробиш моя антипатія до всіх "укржуриков" є однаково сильною... щиро раджу вам - не бросайте жемчуга вашего перед всякими атосами , портосами, и арамисами и др. свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас... Чем больше я наблюдаю за пишущей мздоимливой братией , тем больше я уважаю зверей и политиков:))
Dear jew
5235 дн. тому
Да да, анализ. Мочи. Йульки.:-))) jew давай заводи " Йуля акбар"!:-))
Otar Dovzhenko
5235 дн. тому
atos, це не заказуха. Аркадій Федорович Сидорук - людина літня і шанована, і висловлює свої щирі переконання. Оскільки тут ідеться не про об'єктивні речі, а про симпатії, то мені важко сперечатися - моя антипатія до всіх провідних політиків є однаково сильною. Свою відповідь (якщо це можна так назвати) я дам трохи пізніше, стежте за ТК :))
Lom
5235 дн. тому
Сильний аналіз. Якби ж то Отар зрозумів все...
Jew
5235 дн. тому
"....у шанованій в часи Гонгадзе «Українській правді», яка швидко втрачає репутацію солідного видання...." ТРИ ТОЛСТЯКА БАБЛОМОЙСКОГО: (правда об укржуриках) atos, porthos, aramis. + небіж укрправдинской Veuve Clicquot -лещенка & Ko признательность:-) "atos // 26.12.2009 20:41:43 После выхода статьи Отара Довженко, я первый высказал ему свою признательноть..." епть ..а "признательноть" была теплая шановний.....
atos
5236 дн. тому
После выхода статьи Отара Довженко, я первый высказал ему свою признательноть за ОБЬЕКТИВНОСТЬ в оценках этой хамовитой КрисЮльки! Но его статья написана слишком уж обтекаемо,толерантно. Надо было писать в стиле ЕЕ ХАМСТВА. Не знаю автора этой голословной ЗАКАЗУХИ,но без вопросов,это ее подкаблучник. Аркаша, а вы видели ее поведение на последней встрече с журналистами в кабмине??? Вопрос не понравился--развернулась задним местом и ушла!. Ее хамство уже достало всех. А что она зделала со страной??? Еще долго после нее "биомасса""козлы","бараны"( это все ее эпитеты) будут ИКАТЬ от ее ПРЕМЬЕРСТВА. P.S. Если вы такой ПРАВИЛЬНЫЙ, то поменяйте место работы Скрыпина и Лещенко с точностью до наобот.
dear jew
5236 дн. тому
Ятаганом да по косе, да пять намазов " Йуля акбар":-))) Ты коврик молебенный куришь!!!:-)))))
Jew
5236 дн. тому
to________Mr X. // 26.12.2009 19:17:22 по - перше : ху из …. «фуп»? по - друге: ….«Во имя Бога и Пророка, Прочти, слуга небес и рока, Свой бранный клич: скажи, каким Девизом твой клинок украшен?» И он сказал: «Девиз мой страшен. Он — тайна тайн: Элиф. Лам. Мим»…. Я сказал: — 50 молитв. И он посоветовал мне: — Вернись к твоему Господу и попроси облегчения: твоя Умма не вынесет этого. Воистину, я испытал сынов Израиля, и я узнал их. Я вернулся к моему Господу и попросил: — О Господь, даруй облегчение моей Умме. Тогда Аллах убавил пять молитв, и я вернулся к Мусе, сказав: — Всевышний уменьшил на пять молитв… Сказал, коснулся ятаганом Чела под шелковым тюрбаном, Окинул жаркий Атмейдан Ленивым взглядом хищной птицы — И тихо синие ресницы Опять склонил на ятаган.
dear jew
5236 дн. тому
Я так понял коврика нету. Лоб не расшиби в " Йуля акбарах"!:-)))Шо, на ФУПе затишье?:-)))
Jew
5236 дн. тому
"БЫЦЮРИЗАЦИЯ" УКРЖУРОВ - ГЕНЫ КОРБАНА;БОРИ ФИЛАТОВА; БЕНИ КОЛОМОЙСКОГО: 26.12.09 // 15:39 («Главреду») ЦИК рассмотрела жалобу избирателя Бицюри относительно нарушения, по ее мнению, кандидатом на пост президента Украины Тимошенко установленных Законом Украины «О выборах Президента Украины» прав избирателя во время проведения предвыборной агитации, которая поступила к ЦИК 25 декабря 2009 года. Выучив материалы жалобы, Комиссия, в частности, отметила, что из содержания жалобы и прибавленных к ней материалов не видится, что к жалобщику было применено насилие, угрозы, обман, подкуп или любые другие действия, которые могли бы помешать свободному формированию и свободному выявлению его воли как избирателя, а также не установлено, что избирательные права заявителя были нарушены именно в результате действий кандидата на пост Президента Украины Тимошенко при обстоятельствах, отмеченных в жалобе….
Dear jew
5236 дн. тому
Йуля акбар!:-))) И так с утра до вечера намазь. Коврик есть?
Jew
5236 дн. тому
АЛАХУ АКБАР! Dear Фэдоровыч и Андреевич: ".....В четверг мне позвонили от Шустера и пригласили на пятничный выпуск его программы с участием В.Януковича. Но в пятницу утром последовал новый звонок из редакции "Шустер.Live" и приглашение отменили под тем предлогом, что дискуссия будет на экономические, а не на политические темы. К вечеру позвонил редактор программы, еще раз извинился и предложил задать свой вопрос заочно. Как показал вечерне-ночной выпуск "Шустер.Live" и тематика вопросов касалась не только экономики, и среди гостей были не только экономисты. Чем объяснить такую ситуацию? Думаю, дело не в какой-то особой редакционной политике Шустера. По разговору с редакторами его программы чувствовалось, что им самим не ловко. С высокой степенью вероятности можно предположить, что отказ в участии в эфире с Януковичем исходил от его команды. Слухи о "черных списках" журналистов и политических экспертов, некомфортных для некоторых кандидатов на пост Президента, ходят давно. В моем случае это подтверждается, хотя бы косвенно, тем фактом, что уже более чем полгода я не получаю приглашения на эфиры с Януковичем и Ющенко, а с осени – и с Яценюком. Причем это касается самых разных телеканалов. Так что дело не в редакционной политике....В заключение еще одно забавное наблюдение. И Виктор Андреевич, и, особенно, Виктор Федорович, тяжело вздыхали, формулируя свои ответы на вопросы во время эфира. С чего бы это?... Викторы устали?... Вам не кажется, что они все больше похожи друг на друга?...." (26.12.2009 16:30 _ Володимир Фесенко О "регулировании" свободы слова и странных заявлениях кандидатов на пост Президента)
Andre
5236 дн. тому
Если в стране 90% людей,которые называют себя политиками это проститутки обслуживающие какой бы то нибыло капитал,то неудевительно,что 90% людей,которые называют себя журналистами что-то тоже в этом роде. И самое интересное что они не виноваты,как не виноваты дети которые в тюрьме родились и не видели,как там жизнь на воле+национальный менталитет воровской+мания величия поголовная+отсутствие настоящей какой либо веры у основной массы(показушное крещение и вышиванки не считются)+мусорные чиновники считающие себя элитой+князи из грязи+президент,который вообще не понимает,что такое демократия и при этом бред несёт со всех дырок,как будто понимает+полное отсутствие четвёртой власти как первой,второй и третьей в нормальном понимании и ещё можно много плюсов добавлять. И теперь простой но вечный вопрос---КТО ВО ВСЁМ ЭТОМ ВИНОВАТ?
Jew
5236 дн. тому
Dear dr.Lightman // 26.12.2009 13:57:56 почем берем у Филатово-Бабломойских, To be, or not to be: that is the question... к Отару и вам шановний лайтовый мен
Толя
5236 дн. тому
Дуже сміливий вислів про "прем'єра, якого поважають у власній країні і в світі". Серед моїх знайомих і колег - жодного, хто б її поважав.
Офигевший
5236 дн. тому
"Схоже, що інтелігентний Отар Довженко приєднався до тандему не вельми галантних «джентльменів», що методично «клюють» тендітну жінку, яка несе на собі тягар економічної кризи і, по суті, єдина в українському політикумі займається конкретними справами" !!!!!!!! О да!! Собрать налоги на год вперед (а как после выборов жить будем? на какие шиши?), нахватать внешних долгов (за которые нашим внукам придется расплачиваться) - это, конечно, "чиста кАнкретные" дела, тут не поспоришь... А то что эта мадам уже месяца три не проводит ни одной прессухи, не отвечает на массу прямо поставленных вопросов - это конечно, очень сильно говорит, что она уважает право граждан на информацию и адекватно относится к свободе слова. Юлеботов гнилых - в топку!
dr.Lightman
5236 дн. тому
Cидорук пише:"Схоже, що інтелігентний Отар Довженко приєднався до тандему не вельми галантних «джентльменів», що методично «клюють» тендітну жінку, яка несе на собі тягар економічної кризи і, по суті, єдина в українському політикумі займається конкретними справами"--Аахерехть мля! Эта тендітна жінка готова была распилить страну на пару с Яныком( в Троицу не случилось), у нее же пасся не награжденный орденом от нее Лозинский с педофилами, наворотила панику с гриппом...Сидорук, очень жаль, что ты поешь арию «сам п'ю, сам гуляю, cам п'ю і сам лягаю». И хорошо, что Отар навіть не Лукашенко. Окстись Аркадий!)
Jew
5236 дн. тому
О БАБЛОСОСАХ БАБЛОМОЙСКИХ: ....Мені смішно, коли пан Отар називає баксових «пилососів» представниками «четвертої влади».........ТОЧНО.... В ЦЕЛЬ!
кокотюха
5236 дн. тому
Насправді в статті Отара Довженка можна легко міняти Юлю на якого-небудь Вітю, Сєню чи навіть Олега (Ярославовича). Це не антиюліанська стаття, треба ширше дивитися. Погодьтеся: якби Отар писав не про Тимошенко, не було б спроби такого грунтовного її, статті, аналізу. Це означає гетеросексуальність більшості симпатиків Юлі з чоловічої сторони і фемінізацію - з жіночої. Коли чоловікові подобається жінка, яка вміє сексуально виглядати (уявіть 49-річну Ю.В. без мейкапу), вони відразу бурхливо реагують на будь-які зауваження в її бік, особливо письмові, аргуметвано викладені. З іншого боку, тітки симпатизують Тимошенці не за те, що вона якось там працює, навіть не за 1 000 гривень, які вона дала з барського плеча, а саме тому, що маленька жінка протистоїть купі брудних волохатих мужиків. Слоган Руслани Лижичко: "Вона - жінка, тому мені близька". Отже, працює таке дивне, ше не описане жодним фройдом явище, як жіноча солідарність, позбавлена будь-якої логіки в даному випадку. Те, що стаття Отара - спроба писати про Тимошенко не як про об`єкт поклоніння, однозначно сприймається як щось "антиюльне".
Скептик
5236 дн. тому
Аркадий, ну, признайте уже, что вам просто нравится красивая женщина Юлия Тимошенко. Поэтому и накинулись на несчастного Отара Довженко с кулаками, практически, и криком "несметьобижатьженщинуподлецщаперчаткойпомордедамонакрасиваяиумнаяаонитолькообаксах!" Именно так, на одном дыхании и без пауз. ;) С другой стороны, достаточно отключить эмоции, гормоны и прочее либидо, включить мозги и послушать, _что_ говорит Юлия Владимировна. А говорит она жуткие для цивилизованного человека вещи о диктатуре, переделе собственности, влиянии власти на масс-медиа и прочем. Если всё сложить, из Юлии Тимошенко-президента получится что-то вроде смеси Лукашенко, Чавеса, Каддафи и Ким Чен Ира. Не дай Вам бог жить в такой стране. И еще. Не используйте Вы термины "юлианец" и "антиюлианец". Авторитаризмом попахивает и до якобинства недалеко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду