Слово на букву «Б»

12 Жовтня 2009
37479
12 Жовтня 2009
15:38

Слово на букву «Б»

37479
…але не те, що ви подумали. «Блогерська» програма Богдана Логвиненка та Юлії Бурковської «3108» на Першому національному виявилася не про блоги
Слово на букву «Б»

Група молодих людей із характерними патлами стукається в двері кабінету завідуючої (це навіть не завідувач) будинку культури. Шановна, наприклад, Жанно Тимофіївно, ми - музичний колектив, зібрались нещодавно, граємо сучасну музику, сповнені натхнення та ідей. Є у вашому будинку культури прекрасне підвальне приміщення, яке стоїть порожнім після того, як закрився гурток плетіння гачком. І так було б чудово, якби ви дозволили нам використовувати це приміщення як репетиційну базу, а ще брати дещо з вашої ветхої апаратури, а ще часом виступати на танцях, які ви влаштовуєте щомісяця після звітного концерту художньої самодіяльності. Завідуюча співчутливо дивиться на непрасовані футболки та неліковані прищі юних музикантів; вона вважає себе глибоко в душі прогресивною людиною, а підвал не можна здати кооператорам під склад через грибок на стінах... Взявши з музикантів урочисту обіцянку не розпивати в приміщенні будинку культури спиртні напої, не водити дівок і компенсувати в разі чого вартість зіпсованої апаратури, вона дає згоду.

 

Приблизно так починалась історія багатьох нині славетних українських музичних груп. Вони просиджували ночі в підвалі будинку культури, розпивали спиртні напої, водили дівок і розважали п'яну публіку, поки не засвічувалися на якому-небудь фестивалі й не привертали уваги продюсерів. Але все могло бути інакше.

 

Припустімо, що завідуюча, яка до здобуття освіти організатора худсамодіяльності мріяла про консерваторію, відчула в собі нереалізований материнський інстинкт та потенціал музичного продюсера. Відвідавши пару репетицій підвальної групи, вона категорично заявляє, що стиль black metal, у якому намагаються виступати юні музиканти, нікуди не годиться, та й назву Necrocannibalistic Vomitorium непогано б змінити на щось зрозуміліше публіці. Побоюючись у разі незгоди бути викинутими на вулицю з комфортного підвалу, музиканти старанно виконують рекомендації завідуючої. З метою подолання когнітивного дисонансу вони самі переконують себе в тому, що для досягнення успіху в масового глядача слід шукати більш популярні форми музичного самовираження... Словом, на черговому звітному концерті художньої самодіяльності завідуюча представляє свою гордість - молодіжний вокально-інструментальний ансамбль «Зажурилася калина».

 

Навіщо така довга алегорична прелюдія до тексту про старт проекту «3108» на Першому національному, запитаєте ви? Причин є кілька.

 

По-перше, з Юлією Бурковською та Богданом Логвиненком, молодими, талановитими й гарними, хоча поки що й не дуже досвідченими і через це не досить упевненими в собі перед камерою, справді сталося щось подібне. Хоч як гіперболізовано виглядає історія про перетворення андеграундного проекту на совковий, різниця між початковою ідеєю проекту «3108» та тим, що було втілено, таки величезна. А оскільки я добре знаю Богдана і Юлію як культуртрегерів і митців, знайомий із їхньою діяльністю на царині просування найкращих зразків сучасного українського в культуру аборигенів, я впевнений, що без завідуючих із полум'яно-совковим серцем тут не обійшлося.

 

По-друге, те, що було в ефірі вранці 10 жовтня, гідне вбивчого пера Михайла Бриниха, а коли вже не йому, а мені в авторській конкурентній боротьбі дісталося право першим покритикувати «3108», то, принаймні, щось від Бринихової манери тут мусить бути. А що в армії українських блогерів і співчуваючих, яка з нетерпінням чекала програми з назвою, візуально схожою на слово blog, застигло на вустах німе запитання - «до чого тут, власне, блоги?» - то й уміння розпізнавати сюжетну метафоризацію буде нам украй необхідне. Подібно до класичної сцени з роману Сергія Жадана, де обговорення творчості групи «Депеш мод» у радіоефірі слугує підводками до композицій Степана Галябарди, тут годі шукати логічного зв'язку між тематикою та змістом програми. Бо замість проекту про блоги і блогерів «3108» виявилася програмою, де на початку звучить слово «блог», а далі відбувається щось дивне й не дуже розбірливе. Передивившись програму двічі, я так і не зміг до ладу розібратись із концепцією - довелось удатися до опції «дзвінок другу». Як пояснив Богдан Логвиненко, автори знаходять відеоблог цікавої людини, показують його глядачам, вишукують у ньому певне сумнівне твердження й вирушають на перевірку - «тест на справжність інтернет-зізнань».

 

Де ж, запитаєте ви, напастися цікавих людей із відеоблогами, якщо, звісно, не рахувати російського президента Дмитра Медведєва? Для першого разу знайшли відеоблог музичного продюсера Володимира Бебешка. А ось героїнею наступного випуску має стати Ірина Мерлені, яку в ролі відео-, та й звичайного, блогера уявити... кгм... важко. «Якщо у людини немає блога, ми заводимо їй його», - зізнається з цього приводу Богдан Логвиненко. No comments.

 

Так ось, Бебешко. Під час доволі вимученого діалогу на початку програми Богдан і Юлія притягують за вуха тему ремонту й переходять до відеоблога Бебешка, в якому він розмірковує про необхідність робити ремонт власноруч. Після чого Юлія зі своїми вражаюче оголеними плечима вирушає до Бебешкової оселі з ревізією.

 

Дзвінок, двері прочиняються і в них виникає щиро здивований візитом Бебешко. За його спиною повільно задкує вглиб квартири оператор із камерою. Тут би Юлі поцікавитися, чи не перепсувала вона людям інтим, може, вони хоум відео якесь знімали. Проте чарівна ревізорка, привітавшись із Бебешком, впевнено заходить до його помешкання.

 

З цього моменту програму можна вважати аматорською пародією на телепроекти, в яких усміхнена ведуча за кілька годин перетворює похмуру кімнату на шедевр інтер'єрно-дизайнерського мистецтва. Критичним оком роздивившись хату Бебешка, Бурковська запрошує продюсера та його підопічних із ґьорлз-бенду «Пающіє труси» до квартири Богдана Логвиненка. Стверджуючи, що Богдан про візит не здогадується, хоча, за словами Юлії, перебуває на відеозв'язку зі студії. Поки дівчата розмальовують голу стіну квартири якимись малохудожніми візерунками, Юлія з'ясовує в Богдана, які кольори йому подобаються, і юний ведучий зачитує їй тлумачення кольорів із інтернету (ось де сучасні технології зарито!). Після чого до дівчат незрозуміло для чого приєднується дизайнер, хоча їм і без того тісно в розмальовуваній стінній ніші. Коли роботу «Пающіх трусів» завершено, кмітливий Бебешко телефонує Логвиненкові (той сидить за ноутбуком у дивній кімнатці з вікном, на шибці якого написано чомусь «КОПИ ЦЕНТР») на мобільний від імені сусіда знизу й жаліється: «У вас шось капає». «Здивований» ведучий поспішає додому.

 

Вдома Богдана зустрічає Юля з операторами та проводить до розмальованої співачками ніші. Захват і подив ведучого втілюється у фразі «То це... то це моя квартира була?», після чого дівчата цікавляться, чи справді йому зовсім не подобається малюнок, і розпитують, що він бачить у візерунках. Попрощавшись із зірковими гостями, Богдан і Юля розігрують на ґанку ще одну сценку в стилі «тут мав бути невимушений діалог» і, сказавши глядачам «па-па», заходять разом до під'їзду. Ймовірно, йдуть здирати зі стінки папір, на якому насправді вправлялись у малярстві «Пающіє труси».

 

В тому, що ідея цього, на жаль, геть безпорадного капусника визріла в нетрях «Об'єднання програм для дітей і юнацтва» (так і хочеться написати «юннатства») Національної телекомпанії України, немає нічого дивного. Поєднання стилістики програми «Срібний апельсин» із пафосом мультфільму «Чудо-звірята» якраз і відображає уявлення завідуючих дитячо-молодіжного мовлення НТКУ про те, як робити програми для молоді. В яких завідуючі розбираються краще за всіх, навіть якщо програма має бути про цей, як його, блох чи блок.

 

Дивує, що інспіроване завідуючими (підтвердження - інтерв'ю пана Ткаченка в матеріалі Зіни Підалькіної) перетворення хоч і «сирого», але в цілому розумного й концептуального початкового проекту на оце ось Господнє непорозуміння, адресоване неіснуючим підліткам зі смаками пенсіонерів, влаштувало Богдана та Юлію. Він - журналіст, засновник порталу «Сумно» та супутньої навколокультурної тусовки, яку за масштабами та популярністю серед молоді вже можна порівнювати з «Територією А» 90-х. Вона - письменниця, видавець, успішна радіоведуча. Обоє - достатньо відомі у своєму середовищі люди, для яких засвітитися на екрані не могло бути самоціллю.

 

Пояснюючи в тій-таки розмові з Зіною Підалькіною свій аж занадто відвертий песимізм щодо грядущої програми, Богдан казав: «Я розумію, що телебачення попсове і тут неможливо проявитися інакше, ніж штампами». Твердження суперечливе, але навіть якщо з ним погодитися, то попсою те, що зробили наші герої під керівництвом завідуючих, ніяк не назвеш. Поки що це треш, причому до «Дякую, Руслано» чи «Белой стрекозы любви» йому все одно далеко. А в Богдановому прогнозі «все буде мегаущєрбно, поки ми не виростемо і не перейдемо на інший канал» закладено умову зростання. Звідки ж воно має взятися, якщо початковому формату «3108» професіонали з НТКУ прописали, навпаки, здитиніння і примітивізацію? А якщо молоді люди планують у майбутньому створення якіснішого продукту на іншому телеканалі, кілька випусків цього вочевидь провального проекту аж ніяк не прикрашатимуть їхнього послужного списку.

 

Успішне втілення будь-якої ідеї на телебаченні вимагає глибокого розуміння технології телевізійного виробництва, якого в ведучих-початківців бути не могло. Тож вони потребували допомоги фахівців, і не Богдан із Юлею винні в тому, що поради завідуючих призвели до знищення оригінальної задумки. Зрештою, незважаючи на те, що в «3108» тема блогів та блогерства концептуально не пов'язана зі змістом програми й виступає хіба що подразником для тієї мізерної частки аудиторії Першого національного, що обізнана з інтернетом, ініціатива Богдана та Юлі була апріорі непоганою й не заслуговує бути задушеною в зародку. Що ж до перспективи, то вчасно зупинитися, відчувши перетворення цього самого зародка на виродка, було б сильним і мудрим кроком із боку авторів і ведучих.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37479
Читайте також
02.04.2010 12:44
Отар Довженко
Отар Довженко, для «МедиаПорта»
13 885
24.12.2009 17:12
Отар Довженко
24 116
18.12.2009 09:15
Отар Довженко
21 518
05.11.2009 11:52
Отар Довженко
20 440
02.11.2009 11:12
Отар Довженко
34 812
14.10.2009 10:05
Отар Довженко
46 332
07.10.2009 13:49
Отар Довженко
29 387
25.09.2009 15:10
Отар Довженко
28 268
23.09.2009 11:41
Отар Довженко
19 461
21.09.2009 11:00
Отар Довженко
40 797
16.09.2009 09:10
Отар Довженко
24 531
14.09.2009 08:04
Отар Довженко
60 135
01.09.2009 09:47
Отар Довженко
26 917
30.07.2009 12:13
Отар Довженко
, для «Трибуны»
35 157
Коментарі
43
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
BeeMayya
5301 дн. тому
Чи можна переглянуті передачу в і-неті?
Вася Пупкин
5306 дн. тому
После того как стало известно КАКИЕ именно люди работают на почему-то не критикуемых Вами плюсах и особенно "интере", действительно смысла продолжать дискусию - называя опонентов сливом - никакого. Я думаю Вам пора написать про "АРТЕКГЕЙТ" - это куда более как актуально.
Otar Dovzhenko
5309 дн. тому
Ну коротше. 1. Злив відбувся на обох фронтах, відповідно, дискусію далі продовжувати немає сенсу. 2. Я, як абсолютно правильно зауважив один із колег-коментаторів, роблю свою роботу. І стараюсь критикувати (і хвалити) медійний продукт обґрунтовано. В цій статті я більш ніж детально і предметно розтлумачив, чому програма неякісна. 3. Блог - це особиста територія автора(ів), тому матеріали у блогах створюються поза жанровими рамками та обмеженнями (окрім рамок закону). Натомість розважальне телебачення - індустрія, що має досить чіткі та очевидні стандарти якості. Намагання перевести стрілки "це не програма, це відеоблог по телевізору" не врятує шановних НТКУшників від тієї проблеми, що неякісний контент - хоч у блозі, хоч у телеефірі - не користується попитом і дискредитує тих, хто його виробляє.
Вася Пупкиен
5310 дн. тому
ПыСы Только не надо счас стенать " каждый работет на своем месте " - Вы выбрали очень удобное место для критики, почти как канадская дияспора - издалека давать бесценные указания КАК делать украинское ТВ , так сделайте лучше! и всем будет все про Вас ясно , что Вы гэний ! (а может рогуль, время покажет)
Вася Пупкиен
5310 дн. тому
Доскажу мысль, недосказанную Равенлордом - аффтар, дарагой, а где Вы видели вааще украинское телевидение , кроме как на УТ-1? это 1+1 ? или интер? и что в них украинского? язык вещания всего лишь... программы либо американские либо росийские ( жду с нетерпением "танцую для Юлии Владимировны" или "расстрелы со зведами" ) либо извините космополитичные, то башь антинациональные.... Теперь о УТ-1 - это то что и есть на данный момент УКРАИНСКОЕ - но как любое зеркало общество оно отражает ВСЕХ НАС И ВАС АФФТАР ТОЖЕ (и наверное в первую очередь) - а на свое отражение обижатся... Вывод - приходите на УТ-1 , уберите то к чему Вас призывал еще незабвенный персонаж Булгакова , сделайте его лучше!
ZS
5310 дн. тому
до BRRR і Ravenlord. 3108 - це телевізійний продукт. програма. передача. а не відеоблог. тому що вона створена на телебаченні і за правилами телебачення і пройшла весь стандартний шлях телепродукту. RTFM врешті решт. http://ru.wikipedia.org/wiki/Телепрограмма і http://ru.wikipedia.org/wiki/Блог
ZS
5310 дн. тому
шоб потім не було зайвих запитань - я працюю на телебаченні(один із приватних загальнонаціональних каналів, а перед тим - на державному). режисер монтажу. блог веду. так от: 1. Програма жахлива. у всьому окрім графіки і оголених частин тіла ведучої. тематика, зйомки, ведучі, закадровий текст... 2. Отаре, та не зважайте на людей котрі про блоги (не кажучи вже про луркмоар) вчора вперше почули. і ще одне: я б не виправдовував ведучих (особливо Богдана). він прекрасна людина, але треба головою думати перед тим як лізти у багно НТКУ. крім того не думаю що він цілком і повністю віддався виробництву хорошого телепродукту - якби так, то це було б помітно. 3. Якщо вони справді 7 місяців цим займались, то треба всю творчо-виробничу групу виганяти. як, власне, і всю структуру НТКУ.
Любопытный
5310 дн. тому
Лирко, усе четко - я с УТешных и ваще тетенька-пенсионерка, страшная и тольстая ))))) И шо? Вас ето как-то смущает?
Otar Dovzhenko
5310 дн. тому
Ravenlord, як кажуть справжні тролі, "слів зощітан". Чекаємо на злив від BRRR і прощаємось :)
Ravenlord
5310 дн. тому
Уважаемый, Otar Dovzhenk. Моя деанонимизация Вам ничего не даст, так как я действительно далек от телевидения или комьюнити блогеров. Я всего-лишь человек, которому понравился первый выпуск 3108 и который не понимает столь жесткую критику в его адресс.
Otar Dovzhenko
5310 дн. тому
ОК, але дискусію я згоден продовжити за одієї умови - ви обоє назветесь) наразі тут тільки я підписуюсь собою, пора познайомитись.
BRRR
5310 дн. тому
насправді я теж хочу почути, чому програма 3108 не є відеоблогом за своїм форматом. роз'ясніть нам будь ласка, пане Отаре. Оскільки відеоблог — блог, основним контентом якого є відеофайли. А 3108 це 30 хв. відеофайлів. тимчасової значущості, що регулярно додаються. я просто не розумію :-
Ravenlord
5310 дн. тому
Уважемый, Otar Dovzhenko. С комментарием BRRR я ознакомился, с ссылками в комментарие - тоже. Я не вижу каких-либо причин, мешающих отнести 3108 к видеоблогу. Потому я повторяю свою прозьбу разьяснить Ваше понятие блога и видеоблога.
Otar Dovzhenko
5310 дн. тому
Ravenlord, ваше звинувачення в тролінгу смішне - я відповідаю на коментарі до своєї власної статті. Щодо блогів: почитайте хоча б визначення в сусідньому коменті ВRRR і самостійно встановіть розбіжності між поняттям блога і форматом програми "3108". Єдина спільна риса, яку я бачу - аматорський рівень зйомок і режисури.
Ravenlord
5310 дн. тому
Уважаемый, Otar Dovzhenko. Я не сотрудник НТКУ, потому прошу меня с ними не ассоциировать. Будьте так любезны обьяснить мне Ваше понятие блога и отличие блога от видеоблога. Простите, но покаместь все происходящее я могу охарактеризовать только как троллинг.
BRRR
5310 дн. тому
Блог (також блоґ, англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості. Відеоблог — блог, основним контентом якого є відеофайли;Блог має декілька головних принципів, котрі, однак, не є обов’язковими. * Блог повинен час від часу оновлюватись * Блог може бути як авторським (його веде одна особа), так і колективним (кілька авторів) * Кожне блог-повідомлення може будь-хто прокоментувати, що передбачає діалог між автором блогу та його читачами * Нові записи блогу його читачі зазвичай отримують за допомогою технології RSS http://blogoreader.org.ua/what-is-a-blog/ http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%B3
Otar Dovzhenko
5310 дн. тому
Ravenlord, ми вже всі зрозуміли, що ви на НТКУ не знаєте, що таке блоги, але думаєте, що уявляєте, що це таке. Ви впевнені, що варто повторювати це ще раз?
Ravenlord
5310 дн. тому
Я всегда считал, что человек пишет в блоге свои мысли, события или просто любую информацию, которая, по его мнению, может быть кому-то интересна. В случае с программой – история как Бебешко и компания помогали Логвиненко с ремонтом. Не думаю, что формат видеоблога сильно отличается от обычного блога, потому считаю ваши придирки по формату программы неуместными. И еще, вы много на украинском ТВ видели видеоблогов?
Ravenlord
5310 дн. тому
Откуда такое явное желание закопать проект в землю? Если потому, что Вы, Отар, так переживаете каждый, по Вашему мнению, неудачный проект на украинском телевидении, то этому самому телевидению очень повезло с критиком. Вы полагаете, что Ваш уровень профессионализма позволяет определить всю дальнейшую судьбу программы за одну субботнюю 30и минутку? Или может (уподобляясь Вашему стилю ссылок) вы всего лишь - http://lurkmore.ru/Троль ?
Otar Dovzhenko
5310 дн. тому
Автор проекту, я впевнений, що ви зможете з"ясувати стосунки з Богданом самостійно. До речі, забув вас виправити - я не головний редактор ТК уже досить давно, а звичайний журналіст. І писати про цю програму я попросився задовго до ефіру. З однієї причини: тема блогів належить до моєї компетенції :) дякую за увагу.
Ростислав
5311 дн. тому
о, Ут-1 наверное потирает радостно ручонки - наконец об их каналишке кто-то заговорил. заплатите Боде за пиар и выгоните в шею. Как ведущий он мучителен. Бурковской повысить оклад втрое, пропорционально длинне ног.
Лірко
5311 дн. тому
Любопитний,а з вашої обізнаності щодо семи місяців стає очевидним, що ви теж - з УТешних ніщєбродов! Та ще й за статтю тьотєнька, явно хужа за Бурковську рожею, бггг
Любопытный
5311 дн. тому
Дети, дети.... Вышли в эфир - будьте профессионалами. 7 месяцев сидеть на шее НТКУ и валять дурака, это по вашему как? В результате с таким ублюдочным проектом выпихнуться в эфир и при этом обвинять всех и вся? Да Васе-Степе памятник при жизни ставить нужно, что он такие" таланты" у себя на груди пригрел. На коммерческом канале их за такое поганой метлой бы гнали, а не нянчились. И эти "детки" еще рот открывают, чурки неблагодарные.
Лірко
5311 дн. тому
Боже, які CENSORED ви тут всі, хто CENSORED безневинний дитячий проект. Діти за копійки шото питаються зробить на ТБ, а їх зразу хаять. та ніколи в такій країні заздрісників і критиканів нічього путнього не ззявится, бо нема ж терпцю таке про власну персону читати. уявляю як тим ведучим і команді загалом. а є ж значно хужі!
автор проекту
5311 дн. тому
у Вас Отаре, по-перше, необізнані агенти, а до того ж ще й брехливі. А от кому вони, точніше, він бреше , ще треба перевірити, оскільки я наводжу цитату з листа Логвиненка, який прийшов на мою пошту. Тож, бачити, як на твоїх очах ведучий перетворюється із зародка на виродка (останній рядок Вашої статті) прикро :(
Otar Dovzhenko
5311 дн. тому
BRRR, угу, я виправив "авторів-ведучих" на "авторів і ведучих", оскільки остання моя рекомендація чинна для всіх :) Що ж до пані автора проекту, то я вдячний їй за підтвердження моїх припущень, що калічний формат програми і більшість її недоліків, окрім не дуже професійної роботи ведучих (а це не найбільший недолік, їй-богу) - справа совково-нткушних рук.
ОтарОвецьвичОвечко
5311 дн. тому
Отартиландшафт ги ги ги ))))))
Otar Dovzhenko
5311 дн. тому
"автор проекту", позаяк, за агентурною інформацією, ви дізнались про існування блогів у процесі підготовки програми, я не буду сильно чіплятись до ваших слів і лише скажу, що програма "3108" не є відеоблогом за форматом і має з цим жанром дуже мало спільного. Що ж до піару, то я не лише не домовлявся з Богданом ні про який піар, але навіть перепрошував його за те, що мушу писати неприємні для нього речі. Про його відсторонення від ефіру дізнався з коментів. Привіт страусам :)
BRRR
5311 дн. тому
чи достатьньо Вам такої інформації, пане Отаре, яку озвучила Автор Проекту?
автор проекту
5311 дн. тому
Дивує інше. В суботу, як і вся творча група, я отримала листа від Логвиненка (цитата): "нам потрібно самотужки займатися популяризацією свого продукту. Отар Довженко (гол.ред ТК) вже пише на телекритику статтю про нас. Сьогодні вранці дзвонив. Передачу він назвав "оригінальною"...головне, що в нас вже є ефіри!". То, про такий піар ви домовились з Богданчиком, чи все змінилося, коли він дізнався, що його усунули з проекту за профнепридатність? А було це між іншим - ще три тижні тому, коли Логвиненко зірвав запис декількох програм поспіль, підвівши всю творчу групу.
автор проекту
5311 дн. тому
Пане Отаре, мабуть, Логвиненко Вас трошки заплутав своєю інформацією, оскільки не є автором цієї програми і концепції взагалі, а є недолугим її ведучим. Тому й пояснив деякі її аспекти, як зміг. Програма не про блоги, а є за формою відеоблогом, в який ми записуємо свої чергові враження від пережитого з головними героями за час програми. Крім того, виникає питання - звідки така обізнаність про інтелектуальну складову початкового формату? Не думаю, що Ви його могли бачити або читати. Але якщо це Вас цікавить, можемо показати. Та я думаю, що це не на користь нашому високоінтелектуальному Логвиненко.
Otar Dovzhenko
5311 дн. тому
BRRR, ви про що, про яку інформацію? Логвиненко мені пояснив деякі аспекти концепції. Що ж до перевірки в кількох джерелах, то цей прекрасний високий стандарт стосується інформаційної журналістики, але до чого тут публіцистика? Словом, якщо ви бачите тут якусь недостовірну інформацію, то просимо достовірну в студію.
Лавруша
5311 дн. тому
Вобщем, програма мне понравилась. Было весело и достаточно интересно. Единственное что - господина Логвиненко я представлял немного не так... предствалялся серьезной акулой пера, уже видавшим виды... и как-то не вяжется этот образ с перекошеным мальчиком, с невнятной координацией движений и испуганным взглядом. На фоне живой и энергичной Юлии - он мягко говоря не смотрится.
BRRR
5311 дн. тому
а ви, пане Отар, як журналіст - професіонал, повині були б здогадатись, що інформацію, яку вам надає одне джерело, наприклад, Боглан Логвиненко, потрібно перевіряти ще в декількох джерел інформації. Я думала, що це обов'язкове правило для всіх журналістів.
Ф-1
5311 дн. тому
Що,знову?Наберемось досвіду,розкрутимось,перейдем на комерційний канал на гарні гроші,а ганьбу і безпорадність навчального періоду залишимо НТКУ??Та ще й дружбани-критики будуть жаліти дилетантів і попльовувати на ЗАВІДУЮЧИХ,що ризикнули своїм ефіром!!І чому ж це таких талановитих на хапали за оголені плечі плюси,інтери та інші і не тягли до себе???
не критик
5311 дн. тому
Пане Логвиненко, Вас безславно усунули від проекту, ще до прем’єри на каналі. Ой, а про це ні гу-гу, не складуха виходить))) Ні, ми, Ваші фанати впевнені, Ви забули про цю дрібничку сказати журналістам, а кому в голову прийде про таке розповідати?!... Ви беззаперечно профффффффффесійні, це прекрасно видно по "природній" поведінці, здивуванню від мальовидла на стіні, потойбічному голосу поза кадром, шо аж плакать і обнять Вас хочеться, о несправедливо ображене ДИТЯ інтєрнєти. Проблеми зі звуком, хитання оператора в кадрі та ще багато інших траблів, Ви, о незрівнянний, певне не бачили ще до ефіру, повилазило... (певно сильно фанатіли від власного продукту, ночували в монтажці, та все проспали) Зарубали Вашу геніальну ідею, тьоті і дяді, а-я-я-й, Ви ж так боролись, так старались та раптом - обі... лись. Поміняйте памперси і станьте профі!!! В телевізорі як і в житті, одне правило, або Ви, або Вас. Маладца, Ви зробили усіх! p.s. Зі статті видно, що недолуга команда, ведуча, поділяють Вашу думку, коли з"ясувалось, що Ваш геній став баластом - маю великі сумніви. Сумно.
edik
5311 дн. тому
А мне понравилась ведущая. я ее по радио слышал, теперь наконец увидел. Плечи оголенные - что надо:)
Павло
5311 дн. тому
Отаре, вітаю. толкова стаття.
Otar Dovzhenko
5311 дн. тому
Катюшо, у вас і вам подібних є навіть наукове визначення - див. http://lurkmore.ru/%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%8F
7475
5311 дн. тому
коротше, у нас все через Ж...
Viktor
5311 дн. тому
Він - журналіст, засновник порталу «Сумно» та супутньої навколокультурної тусовки, яку за масштабами та популярністю серед молоді вже можна порівнювати з «Територією А» 90-х. Вона - письменниця, видавець, успішна радіоведуча. Ага, а всі решта - CENSORED.
Катюша
5311 дн. тому
пане Довженко, а ви хоч раз самі створювали, власними руцями, телевізійну програму на 30 хв. чи Ви можете тільки CENSORED на Телекритику писати?
Lena
5311 дн. тому
ну канєшо. Бідні та нещасні Юля і Богдан. у них була така благородна мета, а утешні бюрократи кляті все засрали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду