Богдан Логвиненко: «Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ»

5 Листопада 2009
65065
5 Листопада 2009
17:48

Богдан Логвиненко: «Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ»

65065
Ведучий проекту «3108» учора звільнився з Першого національного. Тепер телепроект про новини блогосфери він робитиме в онлайн-форматі
Богдан Логвиненко: «Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ»

Ведучий проекту «3108» Богдан Логвиненко вчора звільнився з Першого національного. Таке рішення він прийняв після розгляду на директораті Національної телекомпанії його виступів у власному блозі з критикою на адресу каналу. ТК в тексті Зіни Підалькіної вже цитувала цей пост. Зокрема, в ньому йшлося: «Шо це в лісі здохло? кажуть, в середу на НТКУ з цього приводу прес-конференція ну шо ж, за рік (РІВНО!) на НТКУ можна зробити проект пєйсєц, це краще повіситись, ніколи не пробуйте такого, все буде мегаущєрбно, поки ми не виростемо і не перейдемо на інший канал, чесно кажучи, глибоко в серці я вже давно поховав цей проект і цей канал. хоча канал точно воскресити не вдасться ніколи вже».

 

Після цього, за словами Богдана, його й викликали на директорат. У своєму блозі він так само описав це засідання: «На директораті я вислухав фрази на кшталт: ви погано починаєте кар'єру, молодий чоловіче, - пророкував мені один з 40 (SIC!) директорів каналу - ви занадто рано почали переступати через голови, - сказав мені один дуже хороший режисер, якого насправді я дуже поважаю і мені дуже шкода, що він також сприйняв мій запис так близько до серця, хоча, сподіваюсь, це була гра на публіку - його слова, адже за спину про Перший національний так кажуть УСІ - як я сказав у своєму жж. І навіть директори цього каналу. І тільки Роман Недзельський, один із віце-президентів, підтвердив те, що під цими словами, словами, які я написав у ПРИВАТНОМУ ЩОДЕННИКУ, підписався б кожен другий працівник каналу».

 

У бліц-інтерв'ю ТК Богдан Логвиненко розказав про причини свого звільнення, а також про роботу над програмою «3108» в умовах НТКУ.

 

- Богдане, чому ви все-таки вирішили піти з каналу?

- Учора я написав заяву та забрав трудову книжку. Десь за місяць до цього на НТКУ відбувся директорат, на котрому Ілащук зачитував мій запис у блозі, який передрукувала ТК. Я одразу все зрозумів і сказав, що звільнюся за власним бажанням. Мені сказали, що за власним бажанням не звільнять, а цим питанням займеться юридичний відділ. Минув місяць, ніякої реакції не було, я прийшов, написав заяву на звільнення. Бо не хотів бути серед «мертвих душ» НТКУ - у штаті телекомпанії десь 700 чоловік лише рахуються, але не працюють.

 

- Я не зрозуміла, вам погрожували звільненням за статтею?

- Ілащук пригрозив, що мною займеться юридичний відділ. Але я не знаю, що малося на увазі: чи звільнення за статтею, чи якась карна справа. Не знаю. В інтерв'ю ТК напередодні прем'єри я говорив, що не боюся різких висловлювань на адресу телеканалу, тому що на каналі зараз період демократії і це не є небезпечним. От у цих моїх словах мене одразу й змусили засумніватися. Бо саме мої висловлювання є єдиною причиною мого звільнення.

 

- Як ви оцінюєте цю ситуацію?

- На НТКУ просто абсолютно інакші умови роботи, ніж будь-де. Я там пробув рік, у штаті - півроку. До цього мені не хотілося бути в штаті, бо якщо ти в штаті, то маєш «відсиджувати» на роботі певні години. Тобто це режимний об'єкт, і більшість працівників компанії так і ходять, хоча на роботі можуть нічого й не робити. Бо плітки та інтриги я роботою не вважаю, але цього настільки багато, що робота відходить на якийсь десятий план. За той час, що ми з нашою програмою переходили з кімнати в кімнату, я почув масу не потрібної мені інформації. Зрозумійте, це стосується не якихось конкретних людей, так роблять практично всі. НТКУ не може звільнити велику частину співробітників, які не відповідають ніяким професійним вимогам. У них є режисери, які не вміють монтувати в нелінійці. У нашої програми, приміром, не було режисера, і я отримував зарплату на Першому національному й одразу віддавав її режисеру, який монтував нашу програму. Я не мав жодної вигоди. Для мене це черговий досвід, і відтепер я точно знаю, що на державних каналах більше не працюватиму.

 

- Як так сталося, що канал не виділив вам режисера?

- У них немає вакансій, бо ніхто не звільняється. Першу програму ми взагалі зробили без режисера. Ми монтували її самі. І керівництво подивилось і сказало: це може бути, але щось із режисурою. Ми сказали, що як змогли, так і зробили. Після цієї ситуації нам дали одного режисера, який не став працювати (це був син одного народного артиста). В результаті з'ясувалося, що в нас у штаті режисер є, але він не працює. Нам ще пропонували режисера з іншої програми, який відверто сказав, що такої програми він не зробить. Тому довелося шукати режисера ззовні.

 

У мене була посада редактора. Посади ведучого для мене не було. Редактор отримує менше, ніж ведучий. Але це коливання у межах 50-100 гривень. Головне ж не це, розумієте: я вкладав свої, зароблені гроші в цей проект, а президент НТКУ чомусь звинуватив мене в тому, що я нічого для каналу не зробив. Досить дивно й неприємно таке чути.

 

- Як до такої реакції керівництва поставився колектив?

- Колектив нашого проекту повністю підтримав канал. І лише одна людина була на моєму боці - це Юлія Бурковська.

 

- Що ви тепер плануєте робити?

- Тепер я займаюся переважно порталом «Сумно». Також планую зробити альтернативний онлайн-телепроект. Фактично ідея програми про блоги - моя, і я планую її втілити, але вже не на ТБ, а в інтернеті. У нас уже є режисер, оператор і кілька журналістів. В цьому проекті я буду журналістом та автором. Ми мали б запускатися в середині листопада, але призупинили роботу через грип. Тепер плануємо старт десь на середину грудня. Це будуть відеонарізки з новин блогосфери.

 

Фото - www.elgephest.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
65065
Читайте також
25.02.2010 07:43
Наталія Данькова
21 041
12.10.2009 15:38
Отар Довженко
37 487
09.10.2009 16:39
Зіна Підалькіна
, для «Детектор медіа»
29 419
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
buuu
5276 дн. тому
Що можна сказати про систему НТКУ? Дивне місце чиновництва, просиджування на роботі, заздрощі тим, хто вибивається, і, хто справді щось робить. Це не для Богдана, а його вже й так знають і поважають. Він сказав те, що мав би сказати кожен із працівників, але через тепле місце мовчить.
ф-1 для ну шо ж таке
5289 дн. тому
Ті "кому за 50" просто навчають телевізійній справі молоденьких і зелененьких.Хоча б тих,хто хоче навчитись.Потім вони ідуть на інші канали,де добре працюють,добре заробляють і згадують добрим словом тих "кому за 50".Деякі натягують на себе шапку мономаха і гудять всіх і вся де завгодно.Таких дуже мало,але смердить моцно.
ф-1 для МАРМИЗИ
5289 дн. тому
"Богдан сам мріяв звільнитись..." Йому що,шапка заважала пролізти в двері ?Чи хтось тримав його за ...те ...?Що за нісенітниця!
мармиза
5290 дн. тому
просто так - підтримую на всі 100000% "читати його трошки цікавіше ніж дивитися на нього. хоча і читати, останнім часом, не дуже цікаво." не такий цікавий проект вийшов як здавалось/хотілось. не треба тепер гнати на НТКУ, що вони звільнили з-за блога. Богдан сам мріяв звільнитись, правда шукав спосіб от і нате як сказали в коментах - "Те, що Ілащук - мудак, не робить Логвиненка зайчиком."
ну шо ж таке
5291 дн. тому
Блін, так дивно від того, що я тут читаю. Логвиненко звільнився за, начебто, власним бажанням, через те, що некоректно написав про своє місце роботи та про своє керівництво. і що ж, на вашу думку, шановні добродії, повинні були зробити всі ці начальники? виплатити Богданові премію? ви ж прекрасно розумієте, що це державний канал і ви знаєте, хто там при владі. і доки цей клуб "кому за 50" не покине стіни нтку вперед ногами (вибачте за грубіянство, але ж добровільно вони не звільняться, бо дехто навіть будучи на пенсіїї там працює, і це всіх влаштовує) то і совок нє покінєт єтіх стєн. але найгірше в цьому всьому те, що ці пенсіонери вважають, що вони геніальні і чудові професіонали. так. але 30 років тому, якщо не більше. а Богданчик трошки поплутав ситуацію: треба було спочатку звільнитися, а потім виражати свою думку в жж. і не було б тоді прецеденту. теж не правий, бо корпоративну етику треба блюсти. і за такі речі звільнили б не тільки з нтку, а і з інших каналів. нткушники тут злояльничали, дозволивши Богданові написати заяву за власним бажанням. могли б за статтею звільнити. хоча змінити трудову зараз не проблема.
просто так
5291 дн. тому
а до чого тут образи? я просто висловлюю свою думку з приводу побаченого. чи ви б узяли до себе в програму такого ведучого? який по-перше в кадрі ніякий, а по-друге ще й не етично ставиться до оточуючих його людей. і я кажу не про Ілащука, якому на всіх нткушників пох... а про тих людей, які працювали беспосередньо з Богданом. чи ви будете сперечатися про те, що Логвиненко геніальний в кадрі?
працівник нткуя
5291 дн. тому
Нарешті і з противників Богдана сюди хтось зайшов. Здивована, що тут ще не 10 сторінок коментів від ображених нткушників.
просто так
5291 дн. тому
а хто бачив хоч одну програму 3108 із ведучим Богданом Логвиненко? поки що, з того що я бачила в ефірі їх було дві. одна з Іреною Карпою, а друга з Іриною Мерлені. обидві вони цікаві персоналії, але тільки не Богдан. і після перегляду цих програм записи Логвиненка у своєму блозі вже не мають ніякого значення, бо такої непрофесійної роботи в кадрі я ще не бачила. дуб дерево. просто жах. він тягне цей проект на дно. вся динаміка, яка була в цій програмі просто втрачає будь-який сенс, коли на екрані з'являється Богдан. я не маю нічого особисто проти нього, але перед камерою Богдану краще не треба бути. хай собі сидить у своїх блогах та пише там будь-що. тільки не треба його більше показувати, бо читати його трошки цікавіше ніж дивитися на нього. хоча і читати, останнім часом, не дуже цікаво.
Вопросец
5291 дн. тому
Кто все эти люди? Они сделали что-то заметное или полезное?
Вася Пупкин
5291 дн. тому
Ну конечно на свое родное государство зачем украинцу работать? лучше на постройку нового дома дляч румына поработать, или для росиянина, или для еврея-космополита ((( УТ-1 -зеркало ВАС ВСЕХ, поплюйте туда все вместе - оно (зеркало) еще красивше будет ))) Да ВАМ в основном НАПЛЕВАТЬ в какой стране Вы жить будете... , так вот так ВЫ свою Ураину превращаете в РУину ...
наївна
5293 дн. тому
я взагалі здивувалась, що Богдан прийшов на НТКУ працювати - і думала, невже у нього там складеться все не по-нткушному . на жаль, все за схемою - Богдане, мої співчуття ))
Цікавий
5293 дн. тому
Людина працює на фірмі, а у вільний час на всі заставки лає цю фірму. Що робить фірма? Відповідь вірна. Те, що блог є ПРИВАТНИМ не є правдою само по собі, а після передруку на Телекритиці й поготів. Те, що Ілащук - мудак, не робить Логвиненка зайчиком. Бо спочатку треба звільнитися, а потім - лаяти. Богдан поплутав.
O.K.
5294 дн. тому
Недорога, недовга екскурсія в УССР закінчилася, і слава Богу.
простите
5294 дн. тому
а о чем идет речь?
працівник нткуя
5294 дн. тому
Я знала, що в тебе нічого не вийде там і попереджала! Роби інтернет-проект, все одно ут1 дивляться тільки ДОЯРКИ!!!
7475
5294 дн. тому
Блогосфера чекає! Бо, ми тебе любимо)*
Ю. Г.
5294 дн. тому
Богдане, я тебе вітаю! Це правильне рішення. Нашо тобі свою молодість на такий "демократичний" канал витрачати?? Ти вартий більшого. І твої ідеї знайдуть свою реалізацію, бо ти насправді працьовита та креативна людина) Тримайся;)
ф-1
5294 дн. тому
А во лбу звезда горит.
Абдуллаев
5294 дн. тому
Логвиненко вкурил, что это за гадюшник НТКУ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду