detector.media
06.08.2008 15:28
«Фаворита телепреси – 2008» обрано
«Фаворита телепреси – 2008» обрано
 серпня під час круглого столу «Детектор медіа» в ресторані «Велюр» експертна рада обрала переможця нагороди «Фаворит телепреси – 2008».
 
Нагадаємо, на здобуття премії представниками 14 українських видань було висунуто такі телепрограми: «В пошуках істини» (СТБ), «Великі українці» («Iнтер»), «За вікнами» (СТБ), «Книга.UA» (Перший національний), «Невідома версія» (СТБ), «Свобода слова» (ICTV) та «ТСН» («1+1»).
 
У круглому столі взяли участь Наталія Лигачова, шеф-редактор проекту «Детектор медіа»; Тетяна Катриченко, редактор відділу «Життя» сайту «Главред»; Віталій Максимов, піар-директор видавництва «Економіка»; Марія Томак, редактор відділу ЗМІ та громадської думки у газеті «День»; Наталія Голованова, експерт від «Журналісту України», спеціаліст першої категорії Слобожанського секретаріату Національної ради з питань телебачення та радіомовлення; Євгенія Продаєва, редактор інтернет-видання «МедіаБізнес»; Олена Громницька, головний редактор журналу «Профиль-Украина»; Юрій Володарський, заступник головного редактора «Газети 24», та Валерій Калниш, редактор відділу політики газети «КоммерсантЪ».
 
 
Олена Громницька («Профиль-Украина»)
 
Під час обговорення було вирішено не змінювати минулорічну процедуру рейтингового голосування, тобто експерти мали змогу підтримати кілька проектів, а переможцем ставала програма, яка отримала найбільше голосів. При цьому під час голосування було враховано і голоси експертів, які не брали участі в обговоренні на круглому столі, однак надіслали свої пропозиції та обґрунтування письмово.
 
Програму-переможця підтримали всі експерти, які брали участь у обговоренні.
 
 
Валерій Калниш («КоммерсантЪ») та Марія Томак («День»)
 
«Здається, дискусія відбулася. Хто хотів бути почутим – той цього добився. Природно, що не обійшлося без суперечок, але було б дивно, якби їх не було – кожен мав не лише свого номінанта на премію, але й по-різному трактував критерії відбору. Але навіть попри ці відмінності, компроміс було знайдено. Дехто змінив свою думку, – зазначає у коментарях «ТК» Валерій Калниш, редактор відділу політики газети «КоммерсантЪ». – Думаю, що відзначена нами програма отримає не лише премію від представників преси».
 
А експерт від видання «Журналіст України», спеціаліст першої категорії Слобожанського секретаріату Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Наталія Гoлованова зазначила: «Я думаю, що серед усіх номінантів були представлені доволі стильні програми. Показовим є те, що більшість із них виходять на телеканалі СТБ. Мені здається, що переможця визначали навіть не смакові вподобання експертів, а філософія бачення розвитку нашої країні, яка, за великим рахунком, для більшості з нас виявилася спільною. І відповідно до сформованих під час круглого столу критеріїв, цей вибір дуже вдалий. Оскільки програма-переможець – це відхід від сірості, тріскотіння та базікання, яке ми маємо у телевізійному просторі, до дослідження та конкретного думання. До того ж, ця програма є достатньо художньою та етичною, що впливає на соціальний та інтелектуальний простір держави».
 
Оголошення переможця нагороди «Фаворит телепреси – 2008» відбудеться 30 серпня в рамках церемонії XVIII Національної премії «Телетріумф».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY