Шоу для ведмедів

7 Квітня 2008
16967
7 Квітня 2008
10:30

Шоу для ведмедів

16967
«Звезда караоке» не просто музичне розважальне шоу – це жир! Так-так – жир у стразах.
Шоу для ведмедів
Колумніст «Детектор медіа» Марина Баранівська вже висловлювалась щодо програми «Зірка караоке» (Новий канал). Дещо іншу думку щодо цієї програми має Костя Гнатенко. Запрошуємо всіх охочих читачів і дописувачів «ТК» погоджуватись чи сперечатись із автором.
 
Що робити, коли тебе, будь якою ціною намагаються розсмішити, розспівати, розтанцювати, залоскотати до істеричного реготу? Мабуть пручатись, намагатись якомога швидше звільнитись від збоченця. А що робити, коли цей невгамовний веселун-збоченець твій телик?
 
Ну тут зовсім просто, перемкнути на іншій канал. Легко сказати перемкнути, та хто дасть гарантію, що і там на тебе не чатує якийсь комедіклабовець або дєдушка Чапкіс із своїм: «раз-два-три, раз два-три!»
 
У нормальному бажанні розважати, телебачення поволі, але впевнено божеволіє. Навіть колись інтелектуальний «1+1» поступово здав позиції та кинувся з головою в танці та майданні співи.
 
Ви лишень не подумайте, що я проти «розважалки», я лише хочу зрозуміти: невже тільки мені одному сумнувато на цьому святі? Якщо виявиться, що саме так, обов’язково звернусь до психіатра, ну а поки ще не діагностований, продовжу далі. Скажу відразу, що зовсім далеко я не заходитиму, а обмежусь шанованим мною «Новим каналом», котрий без усіляких іроній – лідер вітчизняної телерозважалки. Звісно увійшовши у смак, зупинитись важко, бо натхнення пре і нарешті допирає до «Звезды караоке». Що тут сказати «ярко», «круто». Навороти такі, що може позаздрити пихате НТВ. Відчувається, що Новий шиканув по повній. «Звезда караоке» не просто музичне розважальне шоу – це жир! Так-так – жир у стразах.
 
Тут є все і навіть більше ніж необхідно для шоу. Живі музиканти, чудові солісти, два рівня оголених стріп-дів, гарне світло, звук, досконала робота операторів і найголовніше – симпатичний, злегка не голений ведучий, мабуть для більшого мачизму, ще й із тамбовським говором. Він стильно одягнений і строче, мов кулеметник, без жодної заминки, наче і повітря не перехоплює. Профі, яких мало де знайдете - хіба що на каналі М1.
 
А що вже казати про самих учасників, себто «ведмедів» шоу «Звезда караоке» - вони просто знахідка для продюсерів та режисерів. Ні, насправді не герої, а золото. Таки вміє Михайло Поплавський готувати кадри, його студенти врятують будь яке шоу. А що вже пісні співають, чи пак мелодекламують і дурня вдадуть, якщо треба і сльози проллють. Все тут дуже схоже на правду і все ж не правда. Відчуття реаліті-шоу нема, хоча я старався на тлі розпрекрасно-красивої картинки вловити щось живе, мимовільне, зімпровізоване, народжене саме зараз, і саме тут, словом те, що чіпляє, заводить, інтригує, робить співучасником гри. Не вдалось, не розгледів, не відчув! Можливо душа заскорузла, старий став, а шоу для юних, хоча і позиціонується, як народне, тобто для всіх вікових категорій. Зрештою, я все зрозумів, коли дізнався, що учасники проекту пройшли кілька відбіркових турів, по-модньому – кастингів, вчили по 100 пісень, що можливо будуть задіяні, і все це заради того, щоб таким невдячним занудам, як я, було весело, а в тих , кому ведмідь на вухо наступив, з’явився шанс виграти 50 000 грн.
 
Назвати недоліки такого яскравого дійства, де сміється ведучий, герої та плещуть в долоні радісні гості, справа невдячна, та все ж я спробую, адже «Звезда караоке» шоу для ведмедів.
 
На моє глибоке переконання, ведучим у подібному шоу мав би бути «персонаж» із історією, біографією, якщо хочете, а не просто милий, балакучий молодик.
 
Наскільки цікавіше було б глядачеві, коли в шоу змагались і домогосподарочка, і взагалі люди різних фахів та різного віку. Раз вже шоу народне, то для всіх, а так виходить дискримінація. Та й саме змагання на бездоганне знання тексту, видається дивним, бо в карооке найголовніше спів, хоча це право авторів, як влаштувати змагання.
 
Загалом ставку на безмежне бажання людей співати, важко назвати спекуляцією на топовій темі, хоча із всього побаченого, мимовільно приходиш саме до такого висновку. А жаль, бо задум гарний і позитивний, лише занадто вилизаний, із якимось штучним лоском. А ведмеді, хоча і глухуваті, зате нюх на смачненьке мають відмінний, тож розслаблятись зарано.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16967
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталия Остапенко
5802 дн. тому
оооочень хочу стать участником программы "Яка то мелодія?". Что для этого нужно сделать? E-mail: natik_ostapenko1@mail.ru
Согласен
5861 дн. тому
Правильно Костя подметил, нет импровизации. Медведи не говорят, их никто ни о чем и не спрашивает. И этот молодой ведущий, гениально заучивший все подводки, может и на украинском смог бы?! Или писать подводки на украинском некому??? Про кастинг, вообще смешно слышать - неужели был кастинг - или просто кто-то кому-то за "кастинг" деньги заплатил.
Сергей
5863 дн. тому
Раз не петь - значит назовите программу угадай слова! Причем здесь караоке.? Да, и вообще, я смотрю тут в азащиту пишут те, кто эту программу делает, а может даже и читает слова там.... Красивая картинка - это еще не значит хорошая программа, умники. НОВЫЙ несет куда-то в сплошную клубнику... А и д и отка, которая пишет про БЫДЛО - наверное племянница английской королевы, случайно проживающая где-то на Троещине в Киеве. К о за.
Helga
5863 дн. тому
Наверное пишут критические статьи для того, я думаю, чтобы авторы проэкта призадумались и по возможности что-то исправили, хотя на "Новом" всегда действуют по принципу украинской пословицы:" Б... писай в глаза, а она твердит - Божья роса". Ну а Дзима и пел бы лучше для Лукашенко свое Караоке. Неужели во всей соборной Украине нельзя найти своего "Диму", дурка Коляденко же нашли. Цёмаю всех, успеха вам Медведи.
Алла для Тамбовский волк с говором
5863 дн. тому
Вот пусть дальше его и помнят в Белоруссии и созерцают ( а вы, по всей видимости, его пресс-аташе, раз знаете такие нюаны). А то достали приезжими "звездами". Сейчас и Малахова привезли сюда....
Катя
5864 дн. тому
А мне нравится смотреть эту передачу и не потому, что есть и слух, и голос. Просто нравится смотреть на участников, которым, не смотря на отсутсвие музыкального слуха, все-таки удается и вступить когда надо, и догнать в правильном месте мелодию. Молодцы, не теряются ! Нравится живой звук живого оркестра и вокалистов. А кому не нравится, пожалуйста, смотрите "Яка ТО мелодия"- вот уж где действительно интеллект угадывать "Яка то фанєра?".... И вообще, этот проект и базируется, собственно, на знании СЛОВ, а НЕ на умении петь. Чего вы приколупываетесь к медведям? Главное, что им это нравится :-) А возрастную категорию надо бы разбавить, конечно. Думаю, организаторы скоро сделают отдельную передача для тех, кому за 50.
1
5864 дн. тому
А може білоруси назад би звалили на свою родіну?... Або в росію взяли би курс?... Що робить цей тіпок на українському телебаченні? Новий трішечки повело... То Вася, то Дзіма...
хаха
5865 дн. тому
Слушайте, да вам что не покажи, всегда будете грязью поливать!! Если бы вся эта ваша писанина, хоть пользу приносила, а то одно критиканство кругом, и не больше!
5866 дн. тому
зря нервничаете. Не сравнивайте так же с Караоке на Майдані, где зрители одни школьники, работяги из сел, бидло плюющее семки и висящее на столбах. программу только запустили, надо еще присмотреться
july
5866 дн. тому
і дійсно, дивлячись програму, не відпускає відчуття, що гравці знають наперед пісні, які лунатимуть. тому Звєзда караоке не інтригує і нецікаво, навіть, додивитися до кінця... :(( потрібно запрошувати "людей з вулиці"!
rlk
5866 дн. тому
діма шепелєв рулить : ))
Тамбовский волк с говором
5866 дн. тому
А белорусские зрители помнят Дмитрия как ведущего шоу "Утро в большом городе", ведущего Unistar и комментатора белорусской телеверсии «Грэмми». Несколько лет назад он был не только бессменным ведущим подросткового ток-шоу «5х5» на канале БТ, но и лицом всей молодежной редакции республиканского ТВ. Но программа закрылась, а вслед за ней канал покинул и Дмитрий. Какое-то время поработав на столичном «Альфа-Радио», он, как и некоторые его коллеги, взял курс на Украину. С тех пор Дмитрий так и живет – между Минском и Киевом.
Лана
5866 дн. тому
Погоджуюся з Вами! Караоке - це перш за все не слова, а музика. А це шоу людині зі слухом дивитися неможливо. Вуха скручуються.... Коли дивишся "Караоке на майдані"(хоча я не його прихильниця) здається, що у нас май же всі люди мають слух і голос, а коли дивишся "Зірку караоке" - розумієш, що ведмеді без роботи не сидять, а топчуть і топчуть....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду