Поразка Вольнової

11 Березня 2008
7962
11 Березня 2008
14:54

Поразка Вольнової

7962
Поразка Вольнової
Рената Литвинова перемогла ще одну красуню, але особливо не втішалась, адже для неї це так звично.
 
На жаль, у самій Світлані давно зламався стоп-кран, що зумів би її утримувати від майже нав’язливого бажання будь-якою ціною затьмарити, перевершити і пересяяти свого героя.
 
Світлана Вольнова дуже хотіла стати телезіркою, і завдяки неймовірним зусиллям та затятій наполегливості їй таки підкорився телевізійний ящик, хоча і не з першої спроби. Мета створити провокативне ток-шоу втілилась у реальність на молодіжному каналі М1. Відтепер українська молодь сповна може насолоджуватись її зрілими вольностями.
 
Певна річ, мені подобається Вольнова-ведуча, бо я за те, щоб наше провінційне за формою та змістом телебачення подразнювали такі персоналії. Посудіть самі – Діма Коляденко, Світлана Вольнова та Катя Осадча, ось вам і весь гламур вітчизняних блакитних екранів. Мізерно, чи не так? Дійсно, я симпатизую Світлані Вольновій, але істина, як відомо ще з античних часів, понад усе!
 
Коли впевнена та розкута Світлана «вольнічає» з українськими зірками, споглядаючи на них із висот власного життєвого досвіду та мудрості прочитаних книг, виходить цікаво, навіть прикольно. Правда, заявлених провокацій особисто я у «вольностях» не зустрічав, хоча допускаю, що вони можливі. Вольнова вміє слухати і чути, а також володіє особистою доскіпливою методою «загону» бідолашної зірки в п’ятий кут. Якраз саме цього вміння бракує багатьом чоловікам, що працюють у подібних форматах. Так, Вольновій вистачає хисту, але, на жаль, у ній самій давно зламався стоп-кран, що зумів би її утримувати від майже нав’язливого бажання будь-якою ціною затьмарити, перевершити і пересяяти свого героя.
 
Мабуть, так би воно все і продовжувалося, коли б одного разу в шоу не з’явилася найзагадковіша зірка російської субкультури – Рената Литвинова.
 
Вишукано аскетична, в суконці а-ля Коко Шанель, чорних панчохах, із переплетеними ніжками і чарівним придиханням, вона нагадувала чорного янгола-дивака. Наша Свєта, навпаки, була подібна новорічній ялинці, що прикрасила єврейська родина. Все блищало! Уже з перших запитань стало зрозуміло – «нє по Сєньке шапка». Світлана почувалася подавленою, зніяковілою, наче білий кролик перед удавом. Її спроби втягнути Литвинову в чисто «бабській трьоп» провалювалися на кожному запитанні.
 
Вольнова: «Вам не здається, що чоловіки перестають бути актуальними?»
Литвинова: «А навіщо тоді ви про них запитуєте…»
Вольнова: «…він не відповідав вашим вимогам?»
Литвинова: «…можливо, це я не відповідала…»
 
До речі, Литвинова давно відповіла на подібні запитання: «Мужчини нічим не зобов’язані жінкам». Можливо, з цієї цитати слід було все розпочинати, запитавши у чарівної Ренати, що вона мала на увазі.
 
Звісно, до подібного Вольнова була не готова, тому виглядала дуже непереконливо і все втрачала і втрачала ініціативу. Навіть поміняла тональність голосу, замість холодного дзвону срібла було кошаче «вуркотіння». Рената поводилася підступно доброзичливо і на півслові обривала небажане запитання. Про провокації годі й думати, при такому розкладі найголовніше дотягти до фіналу.
 
Насправді, програма вийшла і не погана, і не хороша. Ні про що конкретно, конкретно ні про що! Рената перемогла ще одну красуню, але особливо не втішалась, адже для неї це так звично.
 
Світлана Вольнова, без перебільшень, пережила внутрішню поразку гіперболізованого власного его, що може стати для неї гарним уроком на майбутнє: ототожнювати себе з зірками та проводити паралелі долі особистої з їх долями не варто, навіть небезпечно.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7962
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Денис
5833 дн. тому
Тобто, я запитав у всіх що ще можно дивитися з якою-небудь цікавістю?
Денис
5833 дн. тому
Повністю погоджуюсь з Інною та .Так, продукт якимий вживаємо- трохи краще за батон.Однак стаття мені сподоболась й програму вважаю непоганою, адже все пізнається в порівнянні.Як вірно сказав автор-"Певна річ, мені подобається Вольнова-ведуча, бо я за те, щоб наше провінційне за формою та змістом телебачення подразнювали такі персоналії. ".Й критика глядача й коментарії повнинні бути.....просто кожен сам для себе робить висновки..а якби не ця погана передача..то шо тоді?Напишить мені, будьласка, які для Вас гарні програми на нашому супертелебаченні.
Инна
5891 дн. тому
Оленка, вы, по-моему, чуть-чуть не в материале, если в старой кошке увидели львицу....
olenka
5894 дн. тому
Слухайте, досить лити бруд на Вольнову! Питання не в особистості, а в продукті, який вона пропонує. Наприклад, на мою суб"єктивну думку, такий хліб, який пече Світлана, смачніший від звичайного батона. Це життя, кожний пізнає його своїми шляхами: чому б і не подивитися на "бій левиць". Принаймні, їхня доля вже не цікава після ефіру, головне, з яким багажем залишився глядач: що встиг і зміг побачити. Думаю було б гірше, якби вони, scusami, "лизали один одному" аби зайвий раз "поторгувати рилом" на екрані. Не знаю, чи голосно назвала їх левицями, проте, засуджую ярлики. Tanti auguri!
ОЛЕГ
5894 дн. тому
Люди, кажется Вольнову хотят попереть с молодежного канала М1. Все вместе пожелаем ей:"Скатертью дорога, тетя Света!"
Риточка транзитом через Одессу и Казань...специально Мерседесу-Запорожцу
5894 дн. тому
"Ничто" всегда злиться на "нечто". Вечная тема: Моцарт и Сальерри. Слава Богу, что эти книжки (имею в виду Литвинову) пишутся не для таких, как Вы, испанка-Мерседес из Казани - Одессы... И такой ведущей, как Вольнова... Для вас есть актрис Сумские: Ольга и Наталья, Нелли Уварова и Люда Титаренко (театр "Браво"), гламурная путешественница вы наша... А Вольнова - отстой, хоть крути, хоть не крути...
Мариша
5894 дн. тому
Считаю некорректными возрастные упреки в адрес Вольновой - "перезрелая", "неудовлетворенная", "тетка за сороковник". Что на молодежном канале - это да, что вычурно, натужно, искусственно - тоже да. Но надо учиться дискутировать, не оскорбляя. А вообще мне с самого начала показа проекта показалось, что Вольнова "одолжила" образ у Литвиновой. И теперь ей проиграла, потому что Литвинова на самом деле такая, ничего ни у кого не перенимала. Еще раз нахожу подтверждение истине, что лучше оставаться собой, даже будучи ведущим на ТВ.
5895 дн. тому
А вообще - огромное спасибо Косте Гнатенко за аналитическую заметку про нашего мальчика. Костя, крашеный ты наш {self-CENSORED}! Кто бы еще сподобился?
Мерседес
5895 дн. тому
НЕуважаемый анонимщик. Мерседес - это женское имя. Конечно, я не такая дура, чтобы читать книжку Литвиновой - это зеленая тоска. впрочем, бездарной актрисой я ее не считаю. Ахеджакова тоже всегда одну и ту же роль играет, светит национальным колоритом. Но ничего такого божественного в этих типажных актрисах нету. Не надо так ляжки обписывать, успокойтесь. А что до Казани - таких смельчаков, как вы, там уже не водится - вышибли настоящие парни.
Helga
5896 дн. тому
С Вольновой все ясно - {CENSORED} потуги уцепиться за голубой экран, допускаю, что за собственные деньги. Не понятно зачем такая "девчонка" каналу М-1, ведь, кажется, этот канала не для перезрелых, неудовлетворенных тёток, что пытаются любой ценой выделиться. Думала, что к ней прийдет какой-то опыт, вкус - но коза осталась козой.
Для Мерседеса, путешествующего из Одессы в Казань
5896 дн. тому
НЕуважаемый Мерседес! Конечно Кира Муратова послоедняя "дура", что приглашает из фильма в фильм Ренату. Ну, конечно, вы смотрели такие фильмы: "Мне не больно", "Небо. Самолет. Девушка", "Жестокость", "Два в одном","Зеленый театр в Земфире","Богиня...", «Три истории». Вы сто процентов по дороге в Казань посмотрели фильмы Гринуэя, где она "бездарна"…. Естественно, вы читали книгу ее прозы и сценариев. И, конечно же, вы , как она, закончили сценарный факультет ВГИКа. Мне только не понятно, почему не вы на ее месте были у Вольновой в программы в роли самовлюбленного самодура? Ну, а Вольнова – это просто выжевшая из ума пожилая тетка с паклей перепаленных волос , стращающая молодежь канала М1.
Влад
5896 дн. тому
Костя, Вы, конечно, пригладили и подлизали и там и сям б...леди Вольновой. Но, увы, она давно уже настолько смешна и провинциальна, что не только "настоящей" Ренате, но и любому герою она проигрывала не раз. Вы бы совет дали даме: уходить быстренько, пока не натолкали "комплиментов" под завязку. Ну что это: для молодёжи она безнадёжно устарела, для простушек она ну никак, для умных, интеллигентных людей, простите... И что? Неужели она не понимает? Для кого этот цирк?
Мерседес
5897 дн. тому
Симпатия Гнатенко к Литвиновой предсказуема - они представители одного социального маргинеса. а для тех, кто бывал в Казани и слышал, как говорят простые татарки, ничего удивительного ни в интонациях, ни в манере Литвиновой нет. Это просто среднее арифметическое регионального колорита. Как одессизм жванецкого - смешно тем, кто в Одессе не бывал. А тем, кто бывал - тошно. Литвинова - вообще нигде не играет, она тупо такая, как есть. Видеть в этом гламур какой-то особенный - удел недалеких и не путешествующих.
угу
5897 дн. тому
Будь-яка кієвская "звізда" перед московською - як кролик перед удавом. Гавтоматично!
журналист
5897 дн. тому
Хм, не льстите тетке, ей давно за 40)). а вот Костя, похоже, перепутал гламур с вульгарностью.
Саша
5897 дн. тому
Если бы Вольнова подготовилась к программе с Литвиновой, могла бы получиться хорошая программа. Но что-то я себе не представляю - Вольнова готовится к программе - сидит в библиотеке или за PC в поисковике...
хм
5897 дн. тому
к сожалению, тетке под сороковник, а уровень развития как у пятнадцатилетней - передачу не видела, но сделала выводы по одному из ее интервью, не помню на каком канале правда) поэтому " поразка" не удивительна
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду