Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»

Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»

30 Грудня 2014
6348
30 Грудня 2014
15:43

Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»

6348
Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»
Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»

7 січня, на Різдво, в ефірі Першого національного відбудеться прем'єра документальної стрічки «Любомир» про блаженнішого владику Любомира Гузара виробництва продакшн-компанії Screen Media Ukraine. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Картина вийде в ефір о 19:55.

 

«Двосерійний фільм - спроба зрозуміти людину, слова якої осідають у головах і серцях, дії якої гідні поваги», - кажуть його автори зі Screen Media Ukraine. Нагадаємо, автором ідеї і сценаристкою проекту виступила Леся Харченко, а продюсером - Павло Казанцев.

 

Це перший в Україні фільм у жанрі веб-документарі. Тож глядачі зможуть стежити на порталі www.lubomyr.net за створенням фільму, переглядати окремі його епізоди, долучатися фінансово і навіть надсилати власні фото- та відеоматеріали, пов'язані з темою. «Ми б хотіли, щоби підняті нами тут теми жили і надалі, щоб їх розвивали, вивчали. Це був би такий освітній напрям. Ідея ще в процесі розробки, тому про подробиці поки зарано говорити», - каже Павло Казанцев.

 

Як писала «Детектор медіа», у серпні цього року в київському кінотеатрі «Жовтень» відбулася прем'єра версії документальної стрічки «Любомир» для кінопрокату.

 

Мета всього проекту - «дослідити феномен Любомира Гузара, зрозуміти, ким він є для України: винятком чи носієм традиції».

 

 

До команди увійшли автор ідеї та сценаристка проекту Леся Харченко, продюсер Павло Казанцев, режисер веб-документарі Олена Мошинська, куратор проекту від УГКЦ протоієрей Ігор Яців, координатор проекту в Канаді та США, науковий консультант Віктор Єленський, редактор Роксолана Шкіль та менеджер проекту журналіст Оксана Климончук.

 

Проект створювався за участі племінниці Любомира Гузара з Канади - Марії Рипан, яка дослідила сімейний родовід до XVI століття. Партнером проекту є й Українська греко-католицька церква. «Вони допомагали збирати нам гроші на фільм - і він відзнятий повністю на кошти звичайних людей, - розповів Павло Казанцев - При цьому церковнослужителі нам жодних поправок і обмежень не ставили. Єдиною їхньою умовою було показати все об'єктивно, без прикрас. І ми дуже ретельно підійшли до цієї роботи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду