В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара

В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара

27 Грудня 2013
13024
27 Грудня 2013
16:51

В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара

13024
В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара
В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара

Продакшн-компанія Screen Media Ukraine розпочала роботу над проектом «Любомир». Предстоятелю Української греко-католицької церкви Любомиру Гузару присвятять документальну стрічку, а також окремий інтерактивний фільм у жанрі веб-документарі.

 

Веб-документарі, заявляють представники Screen Media Ukraine, стане першим в Україні продуктом такого формату.

 

Мета проекту - «дослідити феномен цієї людини, зрозуміти, ким він є для України: винятком чи носієм традиції».

 

До команди увійшли автор ідеї та сценаристка проекту Леся Харченко, продюсер Павло Казанцев, режисер веб-документарі Олена Мошинська, куратор проекту від УГКЦ протоієрей Ігор Яців, координатор проекту в Канаді та США, науковий консультант Віктор Єленський, редактор Роксолана Шкіль та менеджер проекту журналіст Оксана Климончук.

 

Як розповіла пані Харченко «Детектор медіа», команда авторів проекту продовжує формуватися.

 

Прем`єру документального кіно планують на 24 серпня наступного року.

 

Веб-документальний проект, за словами Лесі Харченко, не обмежений часовими рамками. «Він існуватиме паралельно, не повторюючи основний фільм, - розповіла вона. - Ми бачимо його як соціальний проект, де публікуватимуться мікрофільми, які можна буде переглядати у довільному порядку».

 

Автори веб-документарі запрошують надсилали світлини, спогади та враження від зустрічі з паном Гузаром. «Ми хочемо заохотити глядачів до громадянської активності і створити культурно-соціальне поле, що діяло би тривалий час», - каже автор ідеї.

 

Кошти на виробництво фільмів команда планує зібрати при допомозі краудфандінгу.

 

З створенням перших епізодів проекту «Любомир» можна буде спостерігати на веб-платформі www.lubomyr.net  з 15 січня. 26 грудня авторська група розпочала зйомки у Львові, де пройшли дитячі роки Любомира Гузара. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.lubomyr.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду