detector.media
30.12.2014 15:43
Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»
Перший національний покаже на Різдво документальний фільм «Любомир»

7 січня, на Різдво, в ефірі Першого національного відбудеться прем'єра документальної стрічки «Любомир» про блаженнішого владику Любомира Гузара виробництва продакшн-компанії Screen Media Ukraine. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Картина вийде в ефір о 19:55.

 

«Двосерійний фільм - спроба зрозуміти людину, слова якої осідають у головах і серцях, дії якої гідні поваги», - кажуть його автори зі Screen Media Ukraine. Нагадаємо, автором ідеї і сценаристкою проекту виступила Леся Харченко, а продюсером - Павло Казанцев.

 

Це перший в Україні фільм у жанрі веб-документарі. Тож глядачі зможуть стежити на порталі www.lubomyr.net за створенням фільму, переглядати окремі його епізоди, долучатися фінансово і навіть надсилати власні фото- та відеоматеріали, пов'язані з темою. «Ми б хотіли, щоби підняті нами тут теми жили і надалі, щоб їх розвивали, вивчали. Це був би такий освітній напрям. Ідея ще в процесі розробки, тому про подробиці поки зарано говорити», - каже Павло Казанцев.

 

Як писала «Детектор медіа», у серпні цього року в київському кінотеатрі «Жовтень» відбулася прем'єра версії документальної стрічки «Любомир» для кінопрокату.

 

Мета всього проекту - «дослідити феномен Любомира Гузара, зрозуміти, ким він є для України: винятком чи носієм традиції».

 

 

До команди увійшли автор ідеї та сценаристка проекту Леся Харченко, продюсер Павло Казанцев, режисер веб-документарі Олена Мошинська, куратор проекту від УГКЦ протоієрей Ігор Яців, координатор проекту в Канаді та США, науковий консультант Віктор Єленський, редактор Роксолана Шкіль та менеджер проекту журналіст Оксана Климончук.

 

Проект створювався за участі племінниці Любомира Гузара з Канади - Марії Рипан, яка дослідила сімейний родовід до XVI століття. Партнером проекту є й Українська греко-католицька церква. «Вони допомагали збирати нам гроші на фільм - і він відзнятий повністю на кошти звичайних людей, - розповів Павло Казанцев - При цьому церковнослужителі нам жодних поправок і обмежень не ставили. Єдиною їхньою умовою було показати все об'єктивно, без прикрас. І ми дуже ретельно підійшли до цієї роботи».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY