Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти фільм про захисників Донецького аеропорту

Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти фільм про захисників Донецького аеропорту

27 Січня 2015
4072
27 Січня 2015
15:41

Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти фільм про захисників Донецького аеропорту

4072
Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти фільм про захисників Донецького аеропорту
Ахтем Сеітаблаєв хоче зняти фільм про захисників Донецького аеропорту

Актор, режисер та телеведучий Ахтем Сеітаблаєв збирається знімати фільм про воїнів-АТО, які захищали Донецький аеропорт. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Не знаю, чи може кіно вмістити в себе те, що роблять ці люди...Але якщо на те буде воля Всевишнього, я зніму цей фільм», - написав режисер.

 

Нагадаємо, з вересня по грудень 2014 року Ахтем Сеітаблаєв вів ток-шоу про війну у Донбасі «Хоробрі серця»  на телеканалі «1+1». Один з випусків проекту стосувався «кіборгів» - бійців, що мужньо охороняли Донецький аеропорт протягом кількох місяців.

 

У коментарі інтернет-виданню «Медіаняня» Ахтем Сеітаблаєв розповів, що наразі триває написання сценарію стрічки. «Поки не скажу, хто саме його пише - раптом наша молода драматург не хоче, щоб її ім'я називали. Але процес іде. Я дуже хочу зняти це кіно. Коли на програмі "Хоробрі серця" я зустрівся з дев'ятьма "кіборгами" - а серед них були розробник андронного коллайдера, кандидат політологічних наук, сталевар, театральний режисер, фізик, хлопчисько-звукорежисер, який протягом тижня здав всі норми спецназу і приймав присягу під обстрілом ... Я побачив справжніх людей з великої літери і зрозумів, що саме такі люди зроблять так, щоб у нашій країні більше ніколи не було війни», - зазначив режисер.

 

За його словами, наразі немає домовленостей про фінансування проекту, однак він звертатиметься з цього питання до Міністерства оборони та приватних інвесторів. «Чимала кількість моїх колег-акторів, художників готові працювати над такою картиною безкоштовно. Але зробити безкоштовно все, звичайно, не вийде. Тому молюся, щоб все вийшло. І чим швидше, тим краще», - сказав пан Сеітаблаєв.

 

Нагадаємо, як кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв насамперед відомий за повнометражною стрічкою «Хайтарма», створеною телеканалом АТR в 2013 році. «Хайтарма» здобула російську кінопремію «Ніка» у номінації «Найкраща картина країн СНД та Балтії», а також премію Національної спілки кінематографістів України у номінаціях «Найкращий фільм року» та «Найкращий ігровий фільм». Фільм також отримав дві премії на міжнародному кінофестивалі «Кімерія» в Італії (Kimera International Film Festival) за найкращу режисуру і як найкращий фільм і перемогла в номінації «Найкращий повнометражний фільм, рекомендований для шкіл» на фестивалі «Фільм за мир» (A Film for Peace Festival) у місті Трієст (Італія).

 

«Детектор медіа»

Фото - ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4072
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду