Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 березня 2024 року

2 Квітня 2024
197
2 Квітня 2024
14:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 березня 2024 року

197
Російські ракети над територією НАТО, зустріч Шмигаля і Туска, теракт в Підмосков'ї
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко говорив про ворожі масовані ракетні атаки на цивільну інфраструктуру, які інтенсифікувалися останнім часом. Російські ракети залітають навіть на територію країн-членів НАТО, однак там наразі не вирішили, що з цим робити.     

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповідав про зустріч прем’єрів Україні і Польщі Дениса Шмигаля і Дональда Туска, яка відбулася напередодні у Варшаві. Обговорювали ситуацію на кордоні та торгівлю в агросекторі. За словами Марчука, розмова, якій передувала зустріч міністрів аграрної політики обох країн, тривала п’ять годин і проходила непросто. Гість також відзначив, що у питанні блокування кордону, на жаль, багато політики, окремі політичні партії використовують цю проблему для власного піару.

Експерт Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов коментував звинувачення в причетності до теракту в «Крокусі», які висунув у бік України Слідком Росії: питань до «слідства» маса, але пересічним росіянам вони на думку не спадають, бо їх звідусіль з ранку до вечора переконують, що в усьому винна Україна. 

Сходознавиця, експертка зі Східної Азії Наталя Бутирська коментувала дуже важливий, на її думку, візит очільника МЗС України Дмитра Кулеби до Індії. 

У блоці «1+1» економічний експерт Ілля Несходовський зауважив, що досягнутий між ЄС та Україною компроміс у питанні вільної торгівлі вимушений, водночас питання, в яких поступилася Україна, не є критичними. «Є певні сили у Польщі, які мають вплив з боку Росії, і, як наслідок, ці проросійські сили користуються ситуацією», — зауважив гість.

Російський соціолог Ігор Яковенко вважає, що внаслідок теракту в «Крокусі» російське населення підтримуватиме будь-які заходи, спрямовані проти терористів.

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко радить білорусам усвідомити: кожна країна, яку готова «до смерті» залюбити Росія, ризикує втратити суверенітет.

В етері показали також черговий випуск проєкту Дениса Похили «Скарби нації» — про ногайський народ.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович відповів, наскільки реалістичні погрози ворога захопити Харків. «Згадаємо Авдіївку, розміри якої неспівставні, проведемо паралелі і уявімо, скільки сил росіянам знадобиться для захоплення Харкова», — зазначив Попович. За його словами, ворог змушений буде проводити додаткові мобілізаційні заходи, концентрувати техніку та боєприпаси, ми не зможемо це не помітити. Сьогодні ж нічого такого не відбувається, основні сили ворога зосереджені на тих напрямках, про які постійно йде мова.      

Експерта-міжнародника Максима Несвітайлова ведучі запитали, якою має бути адекватна реакція НАТО на проліт російських ракет над його територією? 39 секунд перебування ракети в повітряному просторі Альянсу недостатньо для ухвалення рішення, можливо, 40 вистачить? Гість нагадав, що країни НАТО збивали не лише ворожі ракети чи БпЛА. Зокрема Туреччина збила російський літак, який залетів у її простір на 16 секунд, при цьому секунди ніхто не рахував. Це питання винятково політичної волі, вважає Несвітайлов.      

Експертка з питань Східної Азії Наталя Плаксієнко-Бутирська образно прокоментувала блокування Росією в Радбезі ООН санкцій проти КНДР: стара будівля на старому фундаменті не стане ефективніше, якщо її пофарбувати, тобто ввести до Радбезу нових членів абощо. Щоб змінити ситуацію, потрібні рішучіші заходи. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
197
Теги:
Читайте також
09.04.2024 00:07
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 075
05.04.2024 12:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
377
04.04.2024 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
381
04.04.2024 16:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
489
03.04.2024 18:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
214
25.03.2024 13:42
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
674
24.03.2024 13:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду