Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2024 року

27 Березня 2024
230
27 Березня 2024
10:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2024 року

230
Атака «Циркона» на Київ, теракт у «Крокусі», російська ракета в Польщі, президентські вибори у Словаччині.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці «1+1» авіаексперт Анатолій Храпчинський розповів, що літаки F-16 дозволять практично повністю закрити небо над Україною, адже здатні бути засобами протиповітряної оборони, а також посилять можливості враження наземних цілей ворога.

Засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко зауважив, що рішення не збивати російську ракету, яка порушила повітряний простір Польщі, ухвалило політичне керівництво не однієї країни, а загалом блоку НАТО.

Член Української ради бізнесу Михайло Непран припустив, що існує домовленість між президентами України та Франції: Париж обмежує імпорт українського зерна, яке й так не сильно орієнтувалося на Францію і зараз переважно їде через Дунай та Одесу, натомість Україна отримує зброю і риторику про введення військ НАТО на нашу територію.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов назвав непрофесійними дії ФСБ щодо теракту у Підмосков'ї: вони знали, що має відбутися, їх попереджали навіть публічно, але відповідних заходів не вжили, можливо, тому, що свідомо хотіли дозволити цьому статися.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував інформацію про враження російських великих десантних кораблів: ці судна будували у Польщі, з їхнім ремонтом виникнуть великі проблеми, бо Польща точно не надасть необхідну документацію.

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Володимир Фесенко зазначив, що будь-який свій злочин російська влада намагається обернути проти України, проте інформація про нібито причетність нашої держави до теракту в «Крокусі» й надання якогось «вікна» на кордоні легко спростовується звичайною логікою: «Росія намагається за хвіст і за вуха притягнути український слід».

Російський опозиціонер Ігор Яковенко вважає очевидними співучасть ФСБ в організації стрілянини в «Крокусі» й абсурдність заяв Путіна про причетність України до теракту. Путіну вигідно те, що сталося: з терориста він раптово перевтілився в жертву.

У блоці каналу «FreeДом» авіаційний експерт Валерій Романенко звернув увагу на той факт, що Росія вже тричі використовувала проти України ракети «Циркон», і всі три рази вони не досягали цілей: окрім того, що їх збивали, є великі проблеми з наведенням, позаяк це протикорабельна ракета, а не наземна.

За словами очільниці фонду «Вільна Бурятія» Олександри Гармажапової, дивно третій рік чути від Кремля, що він «денацифікує» Україну, коли у самих процвітає ксенофобія щодо національних меншин та інших народів. Черговий спалах такої ненависті стався після того, як з'ясувалося, що теракт в «Крокусі» здійснили таджики.

На думку російського опозиціонера Іллі Пономарьова, є висока ймовірність відновлення в Росії смертної кари за «тероризм». Однак це буде засіб шантажу, а погрожуватимуть нею представникам добровольчих антикремлівських легіонів.

Експерт «Української призми» Сергій Герасимчук розповів про велику невизначеність у Словаччині перед другим туром президентських виборів: нібито більше голосів у першому турі отримав проєвропейський кандидат, але третій результат у вкрай антиукраїнського політика, тому підсумки повторного голосування важко передбачити.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
230
Теги:
Читайте також
25.03.2024 13:42
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
665
24.03.2024 13:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
365
23.03.2024 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
225
22.03.2024 12:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
21.03.2024 15:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
192
20.03.2024 15:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду