Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2024 року

1 Квітня 2024
591
1 Квітня 2024
09:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2024 року

591
Удари по Харкову, погрози Лукашенка, теракт в Підмосков'ї
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» білоруський журналіст, радник Світлани Тихановської Франак Вячорка говорив про заяви Лукашенка, буцімто на Білорусь збираються напасти Литва і Польща. 

Політтехнолог і письменник Михайло Шейтельман не погодився з тезою, що теракт в Підмосков'ї показує слабкість Путіна. «Загинуло 150 людей? Так на фронті кожного дня гине тисяча, чим це шкодить Путіну? — запитав Шейтельман. — Це раніше йому потрібен був імідж, останній раз — в 2012 році, коли він йшов на третій строк. Зараз йому все це неважливо». У Москві підтримка Путіна після теракту в Підмосков'ї лише зросла, стверджує гість.  

Воєнний експерт Валерій Рябих, говорячи про чеську «снарядну» ініціативу для України, відзначив, що велику роль гратиме особа президента Чехії Петра Павела, генерала зі зв'язками як у НАТО, так і загалом у світі. Причиною виникнення у Збройних Сил України снарядного голоду Рябих назвав невиконання забюрократизованою Європою її обіцянок. 

У блоці каналу «Інтер» кадри, на яких Лукашенко у військовій формі зі шпіцом на руках сидить і обговорює з військовими можливий напад Білорусі на Сувалкський коридор, коментував заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко. За його словами, Лукашенко створює у населення ілюзію, що Білорусі хтось загрожує, щоб виправдати зокрема збільшення витрат на воєнні потреби і силові структури. 

Дипломат, президент Громадської організації «Українська асоціація зовнішньої політики» Володимир Хандогій висловив думку, що НАТО варто було б ухвалити рішення про збиття російських ракет, які все частіше «транзитом» залітають на територію Альянсу. НАТО не повинно такого дозволяти. По суті, його територія використовується для нападу на Україну, констатував гість.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» капітан І рангу запасу Андрій Риженко повідомив, що ракета «Циркон», якою ворог нещодавно бив по Києву, задумувалася свого часу як протикорабельна. За словами Риженка, ракета ця не масова, перебуває на стадії випробування, виробляти у великих кількостях гіперзвукові ракети Росія не може, бо це дорого, тому масового застосування очікувати не варто. Patriot здатен забезпечити наведення на таку ціль та її знищення, додав Риженко.

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко коментував взаємини України та Індії, куди з візитом збирається президент Володимир Зеленський. Результатом візиту, на думку гостя, може стати «більш чітка адженда в ставленні Індії, однієї з найважливіших держав у світі, до України». У протистоянні Індії і Китаю Захід робить ставку на Індію, тоді як Росія намагалася всидіти на двох стільцях, однак робити це все важче, додав Ярослав Божко.  

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко говорив про ворожі удари по Харкову і російськи вкиди щодо захоплення міста. Останнім часом ворог скидає на цивільних мешканців Харківщини боєприпаси, які раніше використовував лише на лінії фронту. Чубенко також докладно розповів, як і які воєнні злочини росіян фіксує обласна прокуратора — за його словами, їх задокументовано вже близько 20 тисяч.      

  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
591
Теги:
Читайте також
04.04.2024 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
381
04.04.2024 16:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
490
03.04.2024 18:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
214
25.03.2024 13:42
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
675
24.03.2024 13:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
368
23.03.2024 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду