Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 квітня 2024 року

9 Квітня 2024
1068
9 Квітня 2024
00:07

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 квітня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1068
Підготовка Європи до війни та пропаганда в Білорусі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ, «1+1», «Інтер», 

У блоці телеканалу «FreeДом» про атаки Кремля на президента Франції Емманюеля Макрона говорив політичний коментатор Дмитро Левусь. Він сказав, що Франція та Макрон дуже довго намагались вести діалог із Росією, але зараз це неможливо, адже російська влада звинувачує у тероризмі Україну та країни Заходу. Левусь вважає, що Кремль посилюватиме тиск та дискредитацію прихильників України.

Представник фонду «Русь Сидяча» Юрій Боровських коментував використання у російській армії  загороджувальних загонів. Він сказав, що їхня організація не має ніяких даних про це, оскільки вони допомагають ув’язненим, які ще не почали воювати. Якщо ж люди пішли на передову, то зв’язок із ними відсутній. Боровських додав, що російських військових в його організації вважають воєнними злочинцями, тому не бачать сенсу їм допомагати.

Про підготовку Європи до війни говорив український політичний оглядач Олександр Хара. За його словами, неможливо отримати одного лідера, який відповідатиме за безпеку, оскільки на континенті діє як Євросоюз, так і НАТО. Та наразі саме президент Франції намагається перехопити лідерство в Європі. Також Хара сказав, що довгий час гроші, які мали йти на оборону, витрачались інакше, тому зараз країни Європи не можуть швидко наростити оборонно-промислові потужності.

Також цього дня повторили випуск програми «Люди доброї волі», який був в етері 2 квітня цього року. Гостем студії був російський актор та сценарист Іван Вирипаєв. Він розповідав про виїзд з Росії, заборону творів та власне життя.

Про ситуацію у Білорусі говорили з білоруським опозиціонером Франаком Вячоркою. Він сказав, що через школи та університети влада намагається сформувати дружнє до Росії покоління. Зокрема, з підручників історії фактично прибрали усі згадки про європейську історію Білорусі: намагаються показати, що Росія — єдиний історичний союзник країни. За словами Вячорки, батьки мають докладати зусиль, аби діти знали правду, оскільки у школі вони її не отримають.


Стосунки Росії та Китаю коментував український політичний оглядач Володимир Фесенко. Він сказав, що Китай заробляє на війні між Росією та Україною, а не просто допомагає Росії. Крім нього, на війні також заробляє й Туреччина, яка обмежує свої можливості через  ризик західних санкцій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1068
Теги:
Читайте також
04.04.2024 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
380
04.04.2024 16:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
487
03.04.2024 18:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
214
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду