Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2024 року

29 Березня 2024
674
29 Березня 2024
09:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2024 року

674
Теракт в Підмосков'ї, атаки на НПЗ в Росії, діагноз російському Чорноморському флоту, успіхи української ППО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Ігор Рейтерович казав, що версія про причетність України до теракту у Підмосков'ї створена винятково для російської внутрішньої авдиторії і покликана відволікати увагу від проблем в Росії.

Економіст Олександр Савченко припустив, що в разі продовження атак на російські нафтопереробні заводи і скорочення галузі на 20% замість нинішніх 10% російська армія в Україні може зупинитися без палива.

Російський політолог Олександр Морозов розповів, що у Європі до звинувачень України у сприянні терористам у «Крокусі» ставляться як до чергової брехні Кремля. На його думку, в системі ФСБ відбудуться покарання за те, що теракт «проґавили», хоча в цьому немає нічого дивного: всі спецслужби кинули на війну з Україною, Москва стала слабким місцем.

Прессекретар фонду «Йдіть лісом» Іван Чувіляєв порівняв мобілізацію в Росії з хворобою: от тільки ніяких хвиль в ній немає, вона поширюється, приживається і адаптується постійно.

Дипломат Руслан Осипенко звернув увагу на бажання Китаю підтримувати ділові стосунки з Європою: заради цього Сі Цзіньпін планує візит до Парижа, адже президент Франції Макрон відстоює ідею автономності Європи від США у визначенні відносин з Піднебесною.

У блоці «1+1» політичний коментатор Ігор Чаленко припустив, що Кремль нині ставить собі завдання максимально скористатися терактом у «Крокусі», щоб очорнити Україну і виправдати свої агресивні дії.

На думку Олега Лісного, для режиму Путіна повернення смертної кари має стати засобом тиску на опозицію і можливістю дати російському народу те, що він любить найбільше: дивитися, як комусь іншому відрубають голову.

Військовий експерт Павло Лакійчук пожартував, що Чорноморський флот Росії зараз хворіє, але ще не смертельно, хоча його становище доволі скрутне. А поповнити запас суден ворог не може через те, що Туреччина закрила для обох сторін протоки.

Журналіст Роман Цимбалюк зазначив, що завдання пропагандиста Соловйова — за будь-яких сценаріїв вилизувати Путіну місце, на якому той сидить, навіть коли Бєлгород під постійними обстрілами. Саме тому Соловйов так різко критикує жителів Бєлгорода, називаючи їхні скарги «ниттям».

У блоці каналу «FreeДом» ексміністр юстиції Молдови Александру Тенасе заявив, що Росія ніколи не сприймала всерйоз незалежність його країни, тому зараз Молдові доводиться здійснювати кроки щодо власної безпеки, зокрема інформаційної — було закрито чимало каналів, які поширювали роспропаганду. Молдовський народ, за словами політика, підтримує Україну і вболіває за неї.

Російський політолог Руслан Айсин назвав ксенофобію частиною державної політики Росії. Кремль постійно шукає внутрішніх та зовнішніх ворогів, щоб показувати населенню, що їм хтось постійно заважає жити.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап відзначив високий відсоток збиття українськими силами ППО крилатих ракет — більше 80%, що вище за нормативи НАТО. Проте є проблема з балістикою, від якої фактично захищений лише Київ. І це з урахуванням того, що чимало сусідів України та прихильних до неї країн Європи мають із надлишком систем Patriot, які просто стоять без діла.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
674
Теги:
Читайте також
04.04.2024 16:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
485
03.04.2024 18:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
210
25.03.2024 13:42
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
665
24.03.2024 13:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
365
23.03.2024 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
225
22.03.2024 12:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду