Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року

7 Лютого 2024
525
7 Лютого 2024
11:10

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року

525
Снарядний голод на фронті, Зеленський в Роботиному, зброя від Еквадору, кадрові зміни в Грузії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

Телеканал «FreeДом» провів ранковий етер наживо, денний — в режимі записаних інтерв'ю та повторів.

У ранковому блоці каналу політична коментаторка Олександра Ковальова розповіла про несподіваного союзника України: Еквадор нині веде війну з наркокартелями, у країні оголошено надзвичайний стан, уряд купує нову зброю, а стару планує передати нашим Збройним силам України.

Виконавчий директор проєкту StopFake Руслан Дейниченко констатував, що у російських дипломатів є багато можливостей поширювати брехню, вони активні у соцмережах та на міжнародних майданчиках. Тож він закликав міжнародні медіа «бути більш обачними та не допомагати росіянам у поширенні неправди».

Народний депутат України (фракція «Слуга народу») Олег Дунда вважає, що «російській владі ніхто не може погрожувати без пістолета у кишені», маючи на увазі, що для протидії режиму Кремля потрібно озброюватися. Він також переконаний в необхідності створення інституту обмудсменів народностей Росії, які могли б на міжнародному рівні звітувати про порушення у країні-агресорі прав цих народностей.

Російський економічний оглядач Максим Блант розповів, що після війни в Росії буде глобальна проблема — куди подіти 500 000 людей, яких військово-промисловий комплекс наразі буквально «висмоктав» з інших сфер економіки.

Грузинський політик Дмитро Шашкін визнав, що з 2012 року його країною править один-єдиний олігарх Іванішвілі, який перед прийдешніми виборами вирішив перекроїти грузинський уряд і знову повернутися до активної участі в політиці, а не лише до керування з тіні.

У денному блоці каналу «FreeДом» йшлося про ухвалення Держдумою закону про конфіскацію майна у звинувачених в поширенні «фейків» про російську армію, створення спільних органів пропаганди Росії та Білорусі, намагання Росії збити Молдову з курсу на євроінтеграцію, незначні наслідки протестів у Башкортостані.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков розповів про значення візиту Володимира Зеленського до прифронтового Роботиного: президент показав стійкість українських позицій, важливість Запорізького напрямку, а також представив нового голову обласної військової адміністрації Івана Федорова.

Експерт у сфері дронів Валерій Яковенко заявив, що нині збиранням дронів для фронту в Україні займаються понад 700 команд розробників та інженерів, при цьому у сфері ударних дронів наша країна здійснила справжню революцію.

Керівник програм з безпеки центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук, коментуючи здатність українських військ вражати нафтопереробні заводи далеко від лінії фронту, відзначив, що «все і завжди виявляється для росіян неприємним сюрпризом».

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников вважає, що російські пропагандисти дуже сильно себе переоцінюють, навчаючи дітей у школах керувати дронами: так довго воювати росіяни не здатні.

Білоруський воєнний аналітик Олександр Алесін повідомив, що українські війська щодня використовують близько 2-3 тисяч снарядів, натомість росіяни переважають це число іноді втричі, а кількість снарядів, які поставила ворогу Північна Корея, сягає, за деякими оцінками, мільйона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
525
Теги:
Читайте також
11.02.2024 08:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
09.02.2024 15:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
479
08.02.2024 10:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
991
07.02.2024 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду