detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
07.02.2024 11:10
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2024 року
Снарядний голод на фронті, Зеленський в Роботиному, зброя від Еквадору, кадрові зміни в Грузії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

Телеканал «FreeДом» провів ранковий етер наживо, денний — в режимі записаних інтерв'ю та повторів.

У ранковому блоці каналу політична коментаторка Олександра Ковальова розповіла про несподіваного союзника України: Еквадор нині веде війну з наркокартелями, у країні оголошено надзвичайний стан, уряд купує нову зброю, а стару планує передати нашим Збройним силам України.

Виконавчий директор проєкту StopFake Руслан Дейниченко констатував, що у російських дипломатів є багато можливостей поширювати брехню, вони активні у соцмережах та на міжнародних майданчиках. Тож він закликав міжнародні медіа «бути більш обачними та не допомагати росіянам у поширенні неправди».

Народний депутат України (фракція «Слуга народу») Олег Дунда вважає, що «російській владі ніхто не може погрожувати без пістолета у кишені», маючи на увазі, що для протидії режиму Кремля потрібно озброюватися. Він також переконаний в необхідності створення інституту обмудсменів народностей Росії, які могли б на міжнародному рівні звітувати про порушення у країні-агресорі прав цих народностей.

Російський економічний оглядач Максим Блант розповів, що після війни в Росії буде глобальна проблема — куди подіти 500 000 людей, яких військово-промисловий комплекс наразі буквально «висмоктав» з інших сфер економіки.

Грузинський політик Дмитро Шашкін визнав, що з 2012 року його країною править один-єдиний олігарх Іванішвілі, який перед прийдешніми виборами вирішив перекроїти грузинський уряд і знову повернутися до активної участі в політиці, а не лише до керування з тіні.

У денному блоці каналу «FreeДом» йшлося про ухвалення Держдумою закону про конфіскацію майна у звинувачених в поширенні «фейків» про російську армію, створення спільних органів пропаганди Росії та Білорусі, намагання Росії збити Молдову з курсу на євроінтеграцію, незначні наслідки протестів у Башкортостані.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков розповів про значення візиту Володимира Зеленського до прифронтового Роботиного: президент показав стійкість українських позицій, важливість Запорізького напрямку, а також представив нового голову обласної військової адміністрації Івана Федорова.

Експерт у сфері дронів Валерій Яковенко заявив, що нині збиранням дронів для фронту в Україні займаються понад 700 команд розробників та інженерів, при цьому у сфері ударних дронів наша країна здійснила справжню революцію.

Керівник програм з безпеки центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук, коментуючи здатність українських військ вражати нафтопереробні заводи далеко від лінії фронту, відзначив, що «все і завжди виявляється для росіян неприємним сюрпризом».

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников вважає, що російські пропагандисти дуже сильно себе переоцінюють, навчаючи дітей у школах керувати дронами: так довго воювати росіяни не здатні.

Білоруський воєнний аналітик Олександр Алесін повідомив, що українські війська щодня використовують близько 2-3 тисяч снарядів, натомість росіяни переважають це число іноді втричі, а кількість снарядів, які поставила ворогу Північна Корея, сягає, за деякими оцінками, мільйона.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY