Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 лютого 2024 року

4 Лютого 2024
374
4 Лютого 2024
11:02

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 лютого 2024 року

374
Український газ, трудова криза в Росії, спорт проти «нейтральних», провокації росіян в Балтійському морі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев підтвердив, що політика проходження зимового сезону на газі українського видобутку – це «всерйоз і надовго», проте попередив, що холоди наприкінці лютого і в березні змусять імпортувати паливо.

Політичний коментатор Ігор Рейтерович після ухвалення Євросоюзом фінансування України на 50 мільярдів євро назвав ЄС «геополітичним лідером». Сполучені Штати на цьому тлі «відстають». 

Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко пояснив раптове блокування російських рахунків турецькими банками: фінансові установи дуже бояться порушити американські санкційні приписи, а адміністрація Байдена нині активніше працює в цьому напрямі.

Економіст Олег Пендзин озвучив причини трудової кризи в Росії: мільйон людей залишили країну через мобілізацію, приблизно на мільйон зменшився потік іммігрантів, відбувся «перегрів» економіки з ухилом у військову галузь, куди перетекли кадри з ЖКГ, сільського господарства, будівництва та інших галузей із низькими зарплатами.

Російський журналіст Ігор Яковенко вважає, що в Ічкерії нині відбувається «окупація всередині окупації»: Путін з Кадировим залежать одне від одного, Кадиров постійно намагається довести свою потрібність, а його персональна армія не воює на лінії фронту, а виконує роль наглядачів.

У блоці каналу «Інтер» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук відзначив наявність в українських сил ППО засобів радіоелектронної боротьби, які почали «приземляти» ударні дрони ворога без необхідності їх знищувати.

Політичний коментатор Дмитро Васильєв зробив припущення, яким саме чином вдалося змінити думку Віктора Орбана щодо фінансування України: лідери ЄС справді втомилися від угорського прем’єра і чинили на нього як психологічний, так і фінансовий тиск, тобто Угорщині загрожувала втрата 20 мільярдів євро.

Олімпійська чемпіонка, віце-президентка української федерації гімнастики Стелла Захарова повідомила, що українські спортсмени та спортивні організації докладають максимум зусиль, щоб не допустити «цих нелюдів» (росіян та білорусів) до міжнародних змагань. Проте для МОК грошова складова виявляється важливішою, ніж життя українців, резюмувала Захарова.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів, що Росія здійснює провокації в регіоні Балтійського моря, зокрема намагається глушити сигнал GPS у Естонії.

За словами російського опозиціонера Олександра Осовцева, на другому етапі війни, після провалу планів швидкого наступу, для Кремля було важливо показати росіянам, що «все нормально, війна війною, а обід за розкладом». Проте проблеми виникають «і з обідом, і зі сніданком, і з вечерею».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
374
Теги:
Читайте також
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
09.02.2024 15:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
477
08.02.2024 10:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
991
07.02.2024 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
307
28.01.2024 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду