Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року

2 Лютого 2024
274
2 Лютого 2024
10:26

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року

274
Нуланд у Києві, ситуація в Червоному морі, вибори Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун відзначив, що Росія не готувалася до тривалої війни. Певні запаси озброєння були, і не було таких потужних вибухів на складах, як в Україні в 2014-2015 роках, коли, за словами Ягуна, ми лишилися без серйозних запасів. Якби Росія готувалася до тривалої війни і накопичувала озброєння, їм би зараз не довелося звертатися за допомогою до союзників, вважає гість. 

Головна редакторка порталу «After Empire» Ольга Курносова говорила про корупцію в російській армії, зокрема — вимагання командирами хабарів за відпустки. За її словами, це поширена річ, яка існувала ще за часів Російської імперії. «Платять в російській армії непогано, тож командири вважають, що, якщо в солдата є гроші, то чому б його не вщипнути», — сказала Курносова. 

Російський медійник Олексій Левченко коментував постійні відмови Путіна від участі у виборчих дебатах: у Кремлі вважають, що це «не царська справа», тому й рейтинг виборчих дебатів у Росії низький. Насправді на тлі більш-менш тямущого кандидата Путін виглядав би блідо, зауважив гість. Тому жодного більш-менш тямущого кандидата на вибори не допустять, вважає Левченко. За його прогнозом, Надєждіна, швидше за все, не зареєструють, бо навколо нього гуртуються ті, хто незадоволений Путіним і владою, і він уже посідає неочікувано високі місця в рейтингах.  

У блоці каналу «Інтер» сходознавиця Наталя Бутирська розмірковувала, чи братиме Китай участь у Глобальному саміті миру. «Ми бачимо, що Китай всіляко намагається уникнути участі у мирних ініціативах з Україною», — констатувала гостя. Водночас, на її думку, Україні було б важливо залучити Китай як єдиного партнера Росії, який може на неї вплинути.    

Політтехнологиня Катерина Одарченко висловила впевненість, що заблокований у Сенаті США представниками Республіканської партії законопроєкт, який зокрема передбачає надання Україні та Ізраїлю нової безпекової допомоги, точно буде проголосований. 

Співрозмовником Ксенії Смирнової в інтерв'ю з циклу «На грані» був міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про ситуацію в Червоному морі, де хусити завдають ударів по судноплавству, причетність до цих ударів Ірану, а також те, якою мала би бути реакція США, говорили ізраїльський журналіст, головний редактор «Кращого радіо» Цві Зільбер та експерт з питань безпеки Сергій Мигдаль

Політичний коментатор Володимир Фесенко коментував візит до Києва заступниці державного секретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд. Фесенко відзначив, що Нуланд добре знає Україну і багатьох українських політиків, і припустив, що вона «привезла особисте послання від Байдена». Водночас, за його словами, Ніланд моніторить внутрішню ситуацію в Україні і те, як реагує суспільство на виклики. «Мова йде про продовження підтримки Сполученими Штатами України, а от як, через кого, в якій формі, — це обговорювалося», — сказав гість. Висновки, на його думку, не озвучуватимуться: ворог про них знати не повинен.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
274
Теги:
Читайте також
08.02.2024 10:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
991
07.02.2024 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
307
30.01.2024 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
505
28.01.2024 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
254
27.01.2024 11:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
334
26.01.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду