detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
02.02.2024 10:26
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 січня 2024 року
Нуланд у Києві, ситуація в Червоному морі, вибори Путіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун відзначив, що Росія не готувалася до тривалої війни. Певні запаси озброєння були, і не було таких потужних вибухів на складах, як в Україні в 2014-2015 роках, коли, за словами Ягуна, ми лишилися без серйозних запасів. Якби Росія готувалася до тривалої війни і накопичувала озброєння, їм би зараз не довелося звертатися за допомогою до союзників, вважає гість. 

Головна редакторка порталу «After Empire» Ольга Курносова говорила про корупцію в російській армії, зокрема — вимагання командирами хабарів за відпустки. За її словами, це поширена річ, яка існувала ще за часів Російської імперії. «Платять в російській армії непогано, тож командири вважають, що, якщо в солдата є гроші, то чому б його не вщипнути», — сказала Курносова. 

Російський медійник Олексій Левченко коментував постійні відмови Путіна від участі у виборчих дебатах: у Кремлі вважають, що це «не царська справа», тому й рейтинг виборчих дебатів у Росії низький. Насправді на тлі більш-менш тямущого кандидата Путін виглядав би блідо, зауважив гість. Тому жодного більш-менш тямущого кандидата на вибори не допустять, вважає Левченко. За його прогнозом, Надєждіна, швидше за все, не зареєструють, бо навколо нього гуртуються ті, хто незадоволений Путіним і владою, і він уже посідає неочікувано високі місця в рейтингах.  

У блоці каналу «Інтер» сходознавиця Наталя Бутирська розмірковувала, чи братиме Китай участь у Глобальному саміті миру. «Ми бачимо, що Китай всіляко намагається уникнути участі у мирних ініціативах з Україною», — констатувала гостя. Водночас, на її думку, Україні було б важливо залучити Китай як єдиного партнера Росії, який може на неї вплинути.    

Політтехнологиня Катерина Одарченко висловила впевненість, що заблокований у Сенаті США представниками Республіканської партії законопроєкт, який зокрема передбачає надання Україні та Ізраїлю нової безпекової допомоги, точно буде проголосований. 

Співрозмовником Ксенії Смирнової в інтерв'ю з циклу «На грані» був міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про ситуацію в Червоному морі, де хусити завдають ударів по судноплавству, причетність до цих ударів Ірану, а також те, якою мала би бути реакція США, говорили ізраїльський журналіст, головний редактор «Кращого радіо» Цві Зільбер та експерт з питань безпеки Сергій Мигдаль

Політичний коментатор Володимир Фесенко коментував візит до Києва заступниці державного секретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд. Фесенко відзначив, що Нуланд добре знає Україну і багатьох українських політиків, і припустив, що вона «привезла особисте послання від Байдена». Водночас, за його словами, Ніланд моніторить внутрішню ситуацію в Україні і те, як реагує суспільство на виклики. «Мова йде про продовження підтримки Сполученими Штатами України, а от як, через кого, в якій формі, — це обговорювалося», — сказав гість. Висновки, на його думку, не озвучуватимуться: ворог про них знати не повинен.   

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY