Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 січня 2024 року

4 Січня 2024
458

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 січня 2024 року

458
Ситуація в Авдіївці, ворожий удар по Харкову, секретні укази Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак, коментуючи інформацію про те, що евакуаційній групі поліції «Білі янголи» вдалося вивезти з Авдіївки ще шістьох людей, відзначив, що від міста фактично лишається тільки назва. За словами Ступака, це тактика російських військ — якщо вони не можуть узяти місто, то знищують його. Що стосується вибухів у російському Бєлгороді, то Іван Ступак ще раз наголосив, що Україна завдає ударів тільки по військових цілях, цивільні постраждалі в Бєлгороді – наслідок роботи російського ППО. 

Російський соціолог Ігор Яковенко висловив думку, що минулого року половину путінських указів засекретили, щоб не хвилювати росіян, хоча вони, за словами Яковенка, не дуже-то й хвилюються. У частині секретних указів йдеться про нагородження посмертно учасників війни Росії проти України, тобто за цими указами можна визначити кількість загиблих, відзначених нагородами. В іншій частині йдеться про помилування злочинців, — тут проблема в тому, що одним указом можна помилувати необмежену кількість, тобто кількість злочинців, відправлених на війну, теж є засекреченою. «Ми маємо справу зі засекреченою владою, — констатував Яковенко, — адже за першою спеціальністю Путін — бандит, за другою — співробітник Держбезпеки».  

У блоці каналу «Інтер» радниця голови Харківської обласної ради Наталія Попова розповіла про ракетний удар по Харкову, внаслідок якого зруйновано дитсадок і школу. Постраждав і будинок, в якому мешкала родина Попової, її квартира наразі непридатна для життя. Дитину Наталія встигла сховати у ванній під ковдрами, тобто спрацювало «правило двох стін». У хлопчика діагностували гостру реакцію на стрес, йому дуже допомогла психологиня з ДСНС.   

Колишній польський урядовець Пьотр Кульпа коментував заяву міністра закордонних справ Польщі Радислава Сікорського, що відповідати Путіну треба зрозумілою йому мовою, тобто дати Україні далекобійні ракети. Цієї ж теми пізніше торкнувся і політичний коментатор Володимир Фесенко.   

Сходознавиця, експертка зі Східної Азії Наталія Бутирська, розповідаючи про підготовку до парламентських і президентських виборів в Тайвані, зазначила, що партії і кандидати пропонують кожен свій план миру і побудови стосунків із Китаєм: «Ніхто не хоче війни по обидва боки протоки». 

Співрозмовником Ксенії Смирнової в черговому інтерв’ю з циклу «На грані» був експерт з боротьби з дезінформацією з Італії Алекс Орловський

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» російський економіст Ігор Ліпсіц коментував новину, що російський рубль увійшов до топ-3 найслабших валют світу. За словами гостя, Росія фактично перейшла від ринкового валютного курсу до регульованого. СРСР так жив довго, тобто це відродження радянської валютної системи. Вже з’явилися й інші ознаки радянської економіки, зокрема черги — за яйцями, рибою… Виробники змушені припиняти виробляти те, ціни на що регулюються, або ж йти з бізнесу. Не за горами дефіцит певних товарів. Імпортозаміститися повністю не можна, це дурниця, зауважив також Ліпсіц. Водночас, за його висловом, росіяни не вірять, що живуть гірше, а повірять, мабуть, лише коли отримають продуктові картки.

Завершувало вечірній етер інтерв’ю з головою Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України в ЄС Іванною Климпуш-Цинцадзе (фракція «Європейська солідарність») щодо рішення саміту лідерів ЄС про початок перемовин із Україною щодо вступу.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Теги:
Читайте також
13.01.2024 00:01
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
3 860
11.01.2024 20:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
01.01.2024 18:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
572
31.12.2023 18:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
519
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
548
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду