Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 січня 2024 року

2 Січня 2024
798

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 січня 2024 року

798
Атака БпЛА на Одещину, новорічні звернення президентів, вибухи в Бєлгороді, вибори в Тайвані.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

Значну частину етерного часу присвятили підбиттю підсумків 2023 року (коментарям у записі).

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук розповідав про наслідки масованої атаки безпілотниками на південні регіони України, зокрема Одещину, в результаті якої загинув 15-річний підліток. Братчук нагадав, що в грудні на півдні не було жодної ночі без обстрілів. Метою подібних атак є, на його думку, примусити Україну до перемовин і поступок. 

Політичний коментатор Тарас Загородній аналізував новорічні звернення Володимира Зеленського й Путіна. На думку Загороднього, «глухе невдоволення» владою в Росії є: якби його не було, Путін наважився би на мобілізацію ще до своїх перевиборів. Що стосується новорічних звернень лідерів інших країн, то війна Росії проти України більше хвилює наших найбільших друзів, зокрема країни Балтії, а також Польщу та інших сусідів. Більшість же європейських лідерів зосереджувалися переважно на внутрішньому порядку денному. Значення українського порядку денного для США теж не варто переоцінювати, вважає Загородній. 

Лідер міжнародного руху «Говоріть Гучніше!» Андрій Сидельников коментував занесення Путіним війни на територію Росії, зокрема в Бєлгород, де уламки українських ракет, спрямованих на військові об’єкти, стараннями російської ППО впали на цивільних. «Путін привів війну в будинки цивільних росіян», — констатував Сидельников. За його словами, спроба Росії скликати через вибухи в Бєлгороді засідання Радбезу ООН була б смішною: мовляв, майже два роки українські міста обстрілюються російськими ракетами, і на цьому тлі щось говорити про нібито обстріл Бєлгорода… «Така брехня — це найвищий пілотаж», — зауважив гість. На його переконання, на територіях східніше Москви людям плювати на війну — хіба що отримають з України родича в труні.   

Експертка з питань Східної Азії Наталя Плаксієнко-Бутирська відзначила, що вибори в Тайвані завжди були складними, і прийдешні не стануть винятком. Безумовно, на них впливає і протистояння між Китаєм та США. Хоча завдяки контакту лідерів, Джозефа Байдена і Сі Цзиньпіня, найближчим часом ситуація не загострюватиметься, спрогнозувала експертка. 

За словами головної редакторки порталу «After Еmpire» Ольги Курносової, все, що відбуватиметься під час березневих «виборів» у Росії, — лише декорація, результат вже відомий, воєнного злочинця знов посадять росіянам на шию. Росіяни повинні розуміти, що далі буде тільки гірше, а позбутися Путіна можна лише в один спосіб — силовим шляхом, наголосила Курносова. Важливо також, щоб нелегітимність так званих російських виборів усвідомив Захід.       

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
798
Теги:
Читайте також
01.01.2024 18:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
572
31.12.2023 18:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
519
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
548
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
678
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
441
29.12.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду